100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Kvalifikacije za EP Grupa “G” – reprezentacija Crne Gore

31. October, 2022, 11:25

Uz veliku nadu, obožavatelji fudbala, kao i svi ljudi na planeti uopšteno, se mole da 2024. godina bude bez epidemioloških mjera ili nekih međunarodnih sukoba ne bi li mogli gledati Evropsko Prvenstvo koje počinje 14. juna, a završava se 14. jula 2024. godine. Prvenstvo će se održati u Njemačkoj, kako je već odlučeno.

Ipak, kvalifikacije za Evropsko Prvenstvo (EP) su sve bliže i bliže. Sa svojim startnim mjesecom, one će započeti u martu 2023. godine, a završiće se isto u martu 2024. godine. Kvalifikacije će odlučiti koje će reprezentacije učestvovati na ovom velikom događaju, a samo 23 njih će dobiti tu priliku. Ove kvalifikacije su povezane sa UEFA Ligom nacija 2022/23 gdje će dati nekim drugim reprezentacijama drugu priliku da učestvuju.

Ukupno, na kvalifikacijama, će biti 53 reprezentacije, od kojih se Njemačka direktno plasira na Evropsko Prvenstvo kao domaćin, a Rusija je suspendovana od strane UEFA i FIFA zbog ratne invazije na Ukrajinu i samim tim je njeno prisustvo u kvalifikacijama upitno.

Žrijeb za grupnu fazu kvalifikacija je održan 9. oktobra 2022. godine u Frankfurtu.

Reprezentacija Crne Gore se nalazi u grupi G, koja u svom sastavu ima svog “komšiju”, Srbiju, a uz nju i Mađarsku, Bugarsku i Litvaniju. Prvi susret sa drugom reprezentacijom Crna Gora će imati 24. marta 2023. godine u 20:45 časova sa Bugarskom kao gost u Sofiji, Bugarska, dok će svoj prvi meč kao domaćin imati upravo protiv Srbije u Podgorici.

Crna gora tim, kladionice.tv

 

Crna Gora u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo i osvrt na grupu G

Crna Gora će, kako već znamo, igrati sa Srbijom, Mađarskom, Litvanijom i Bugarskom u grupi G. Reprezentacija Crne Gore je protiv Srbije izgubila dva puta u Ligi Nacija, sa Bugarskom je već opšte poznato da Crna Gora igra i ovo je već četvrti put da je reprezentacija Bugarske protivnik u kvalifikacijama, dok sa Mađarskom je prvi put odigrala 2007. godine.

Ipak, grupa G će biti veoma uzbudljiva da se prati i biće mnogo zanimljivih mečeva, dok sa druge strane od Crne Gore se očekuje dobra forma i sastav igrača pred ulazak na kvalifikacije i grupnu fazu. Sa druge strane možemo očekivati veoma dobar sastav Srbije koja za svoje igrače ima međunarodne priznate fudbalere i to igrače iz prvih 11 u velikim evropskim klubovima.

Grupa EURO Crna Gora, kladionice.tv

 

Sa kim će reprezentacija Crne Gore igrati i kada?

Grupna faza u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo će se početi u martu 2023. godine i završiti u novembru 2023. godine. Ovo se odnosi na glavni kvalifikacioni period gdje će se odabrati 20 reprezentacija.

Ispod se nalaze sve utakmice reprezentacije Crne Gore, njihov datum, vrijeme i mjesto događaja.

  • 24. mart 2023. Bugarska v Crna Gora (20:45) – Sofija, Bugarska
  • 27. mart 2023. Crna Gora v Srbija (20:45) – Podgorica, Crna Gora
  • 17. jun 2023. Crna Gora v Mađarska (18:00) – Podgorica, Crna Gora
  • 7. septembar 2023. Litvanija v Crna Gora (20:45) – Viljnus, Litvanija
  • 10. septembar 2023. Crna Gora v Bugarska (18:00) – Podgorica, Crna Gora
  • 17. oktobar 2023. Srbija v Crna Gora (20:45) – Beograd, Srbija
  • 16. novembar 2023. Crna Gora v Litvanija (20:45) – Podgorica, Crna Gora
  • 19. novembar 2023. Mađarska v Crna Gora (15:00) – Budimpešta, Mađarska

 

Favoriti i određene predikcije za plasman na Evropsko Prvenstvo 2024

Što se tiče grupe G, u kojoj se nalaze reprezentacija Crne Gore, Mađarske, Srbije, Litvanije i Bugarske, možemo očekivati velika iznenađenja, ali nije takozvana “grupa smrti”, kao što je većina naziva. Svakako da se Srbija osvajanjem grupe B u Ligi nacija plasirala u baraž za odlazak u Njemačku, tako da u slučaju ne obezbijede direktan plasman, imaće “popravni” na kojem će moći da osiguraju prolaz.

Od reprezentacije Srbije se očekuje da osigura direktan plasman i to sa prvim mjestom u grupi, iako ima pravo na odlazak u baraž, ali ne vjerujemo da će Srbija to i učiniti. Reprezentacija Crne Gore, na drugoj strani, ima određene aspekte u igri koji moraju biti popravljeni ukoliko žele da se bore za plasman, ali se već na prvim utakmicama mora vidjeti boljitak kako bi mogla opstati za prolazak na EP. Što se tiče drugih reprezentacija u grupi, veoma je moguće da bude iznenađenja, ali Mađarska ima velike šanse da se plasira za razliku od Bugarske, Crne Gore i Litvanije. Za razliku od Bugarske i Litvanije, Crna Gora, nakon njih, ima veće šanse za direktan plasman.

Gledajući na određene predikcije koje su postavljene od strane “We Global Football”, Švajcarska ima 98,52% za plasman na EP, Danskoj daju 99,93%, Portugalu 99,44%, a Hrvatskoj 91,48%.

Veoma velike šanse i dobri favoriti su Belgija i Poljska koje u svom sastavu imaju veoma kvalitetan tim i veoma superiorne igrače. Takođe se i od Italije, Engleske, Francuske, Švedske, Holandije i Velsa očekuju dobri rezultati i najverovatnije direktan plasman na EP 2024.

 

Čitaj više

Najbolje nove online kladionice u Crnoj Gori 2022
FIFA Svjetsko Prvenstvo 2022 Katar grupe i raspored
Najbolje aplikacije za sportsko klađenje u Crnoj Gori
Najbolje kladionice za klađenje na fudbal u Crnoj Gori

 

Autor
Džezair Hodžić
IT student. Iskustvo kao freelancer tokom dosadašnjeg skolovanja u različitim granama industrije, pogotovo digitalnog marketinga i informacionih tehnologija, stekao sam tokom svog jednogodišnjeg rada kao pisac za strane i domaće klijente, a iz iskustva proizilazi tačka gledišta na tržište. „Pisanje artikala sa dobrim prvim utiskom i probuđenim interesovanjem su dobri za biznis“.
Rejting ovog članka
-/5
0 glasa