Trenutni region:
100% od vaše prve uplate u visini do 130 €
Kladi se

Najbolje kladionice za košarku u Crnoj Gori

Saznajte više o najboljim online kladionicama za košarku u Crnoj Gori

Najbolje kladionice za online klađenje košarka

Izmenjeno 10 May, 2023

Košarka je pored fudbala jedan od osnovnih i najpopularnijih sportova za klađenje. Zbog mnogo statističkih kategorija, brzih promena rezultata, velikog broja poena i generalno dosta dinamičnosti, nudi mnogo mogućnosti za različite opklade i uzbudjivosti u toku praćenja samog događaja. Takođe i mogućnost nalaženja dosta isplativih kvota i igara.

Lista kladionica za košarku

Rang Kladionica Bonus Uzmi bonus
1
4.3/5
100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
2
4/5
Do 100 EUR Bonus na prvi depozt
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.5/5
100% Bonus na prvi depozit do 200 EUR
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.5/5
100% do 50EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
5
3.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Univerzalni vodič kroz klađenje na košarku

klađenje na košarku u crnoj gori

Šta trebate znati o košarci kao sportu, na šta treba da se obazirete kada je reč o klađenju na košarku, kako možda možete steći prednost u odnosu na kladionice rukovodeći pravilno statistikom ali i prateći redovno informacije na različitim portalima. NBA je naravno najveće tržište kada je košarka u pitanju, ali tu je takođe i Evroliga kao i ostale regionalne i nacionalne evropske lige i nacionalne lige na drugim kontintentima.

Najbolji Bonusi za košarku

 • Bonus
  100% Bonus na prvi depozit
  1xBet kladionica 1xBet kladionica je nedavno na svjetskom tržištu i pokušava da dospije do svojih korisnika na najbolji mogući način,…
 • Bonus
  Do 100 EUR na prvi depozit
  Kada se pomenu neke nove kladionice na tržištu koje se dobro prilagođavaju i stiču dosta korisnika, mora se posebno obratiti…
 • Bonus
  Do 200 EUR na prvi depozit
  Zlatnik kladionica je osnovana 2008. godine u Crnoj Gori sa primarnom djelatošću da posluje na tržištu igara za sreću, sportsku…
 • Bonus
  122 EUR na prvi depozit
  O 22Bet kladionici 22Bet kladionica je porijeklom sa Cipre, ima mnogobrojne korisnike širom svijeta, a posebno iz Evrope. Ipak, u…
Detalji o kladionicama u Crnoj Gori

🌍 Zemlja

Crna Gora

👌 Jezik

Crnogorski, Engleski

💶 Valuta

Euro

⚽ ️Popularni sportovi

Fudbal, Košarka, Tenis, Rukomet

⚖️Da li je klađenje legalno?

Regulisano je

🕵️‍♂️ Regulatorno telo?

Uprava igre na sreću

📃 Porez na klađenje

0%

💳 Opcije plaćanja

Visa, Mastercard, Bitcoin, Neteller

Šta treba znati o Košarci

Košarka je na području Crne Gore možda i jednako popularna kao i fudbal što je dosta redak slučaj kada se na ovakav način upoređuju ova dva sporta. Sve naše kladionice u ponudi imaju klađenje na pobednika, hendikep, over/under klađenje.. Velika većina njih imaju market za klađenje na poene igrača a samo pojedine i ponudu za ostale statističke kolone poput asistencija, skokova itd. Na našem sajtu možete videti na primer i najbolje kladionice za trke konja.

O svemu ovome biće reči u ovom tekstu sajta Kladionice TV, naravno i o tome šta trebate znati o košarci kao sportu, na šta treba da se obazirete kada je reč o klađenju na košarku, kako možda možete steći prednost u odnosu na kladionice rukovodeći pravilno statistikom ali i prateći redovno informacije na različitim portalima. NBA je naravno najveće tržište kada je košarka u pitanju, ali tu je takođe i Evroliga kao i ostale regionalne i nacionalne evropske lige i nacionalne lige na drugim kontintentima.

Trajanje meča

Po FIBA pravilima košarkaški meč traje 40 minuta i podeljen je na 4 četvrtine po 10 minuta igre. Ovo važi za Svetska Prvenstva, Olimpijske Igre, sve evropske lige i uglavnom sva nacionalna takmičenja u ostalim delovima sveta osim par izuzetaka kao na primer Kina i Filipini kod kojih utakmica traje 48 minuta. Isto kao u NBA ligi. NBA se oduvek razlikovala po tome od ostatka sveta. Jedna četvrtina traje 12 minuta. Koledž utakmice u SAD traju takođe 40 minuta ali je tamo meč podeljen na 2 poluvremena po 20 minuta.

Osnovna Pravila

Svaki tim na parketu ima 5 igrača. Broj igrača na klupi je dosta fleksibilan i može biti od 3 do 10. Utakmica počinje podbacivanjem gde uglavnom dva najviša igrača skaču za loptu i posed. Napad traje 24 sekunde i za to vreme neko iz tima mora šutirati na koš, takođe tim ima 8 sekundi da prevede loptu sa svoje polovine na suprotnu. 5 sekunde da izvede loptu iz auta. Ovo je potpuno isto i po FIBA i NBA pravilima. Nakon 4 timskih faula u jednoj četvrtini ekipa ulazi u bonus i protvnički tim je nagrađen sa slobodnim bacanjima. Na svakom faulu pri šutu igrača ekipa ima pravo na slobodna bacanja nevezano da li je bonus. Posle 5 ličnih grešaka po FIBA pravilima igrač mora napustiti teren bez mogućnosti povratka. U NBA je ta cifra 6. Treneri imaju pravo na neograničen broj izmena i ograničen broj time out-a.

Način poentiranja i bodovanje

Pobednik na košarkaškom meču je tim koji je postigao više poena nakon isteka poslednje sekunde. Ukoliko se meč završi nerešeno igra se produžetak koji traje 5 minuta i sve tako dok neko ne pobedi. Moguće je postići poen na 3 načina. Koš iz igre važi 2 poena. Ukoliko je šut van linije 6.24 važi 3 poena (U NBA je linija za 3 poena na 7.24 metara. Takođe jedan pogodak sa slobodnog bacanja u slučaju faula vredi 1 poen.

Tržišta za klađenje na košarku

Pobednik

Takozvani money line ili ML je oznaka u stranim kladionicama koja se upotrebljava za ovo klađenje u košarkaškim mečevima. To znači da se kladite na ukupnog pobednika zajedno sa produžecima. Pre bilo kakve opklade u našim kladionicama dobro proverite da li se kladite na ovakav način ili na pobednika u regularnom toku meča. Obično su na ovo drugo kvote veće jer postoji X kao opcija

Hendikep klađenje

Još jedna vrlo rasprostranjena igra za košarku. Uglavnom se radi o Azijskom hendikepu kada je X isključen kao opcija. Recimo da se kladite na LA Lakers da će pobediti Orlando ali postavljen je hendikep od -11.5 na domaći tim. Ukoliko igrate hendikep 1 gađate da će Lakers pobediti sa 12 i više poena razlike. Na drugoj strani opklada na Orlando hendikep 2 znači da igrate na Orlando da pobedi ili izgubi sa 11 i manje poena razlike. Kvote na ovo su uglavnom fiksne zavisno od kladionice od 1.80 pa do 1.90 i više. Osim krajnjeg ishoda postoje margine i za poluvreme i četvrtine.

Više/Manje klađenje na broj poena

Takođe vrlo popularan market. Osim samo meča obuhvata i posebno tržište a to je klađenje na poene igrača. Kladionice postavljaju broj poena na određeni meč, recim Barselona-Fenerbahce 160.5 Vaše je da pogodite da li će ukupan rezultat zbirno biti veći od ove cifre ili manji. Decimala 0.5 označava da ne postoji mogućnost za X na kraju. Ovako je moguće kladiti se i po četvrtinama i poluvremenima. Mnoge domaće kladionice imaju promocije i daju mogućnost klađenja na broj poena igrača na ovakav način. Recimo LeBron James 26.5. Postupak je isti. Opšte je pravilo da ukoliko igrač ne nastup računa se kvota 1, ali je dovoljno da odigra i samo par sekunda opklada će važiti

Specijalne opklade

Pored svih ovih, možemo reći “klasičnih igara” možete se kladiti i na neke specijalne igre poput pobednika liga, turnira(najčešće kada su u pitanju Nacionalni kupovi i Svetska, Evropska prvenstva) Takođe postoje igre za MVP igra turnira ili finala ili najboljeg poentera. Osim igara za poene neke kladionice daju u ponudi da pogađate više/manje asistencija, skokova ili sve skupa (poeni+skokovi+asistencije)

Saveti za klađenje na košarku

Najčešće greške koje se javljaju u klađenju na košarku kao i na mnoge druge sportove je prečesto klađenje, klađenje na popularne timove i favorite, klađenje sa navijačkim rezonom, Igranje na lige koje ne poznajete baš dobro.

Kada sve ovo potisnete biće vam dosta lakše da postavite solidnu opkladu. Najbolje bi bilo da se upoznate sa pojedinim ligama, timovima. Ukoliko se kladite na NBA fokusirajte se na jedno tržište, recimo više/manje poeni timova ili igrača. Pratite samo nekoliko timova ili desetak igrača i pratite njihovu formu u poslednjih par nedelja. Mnoge kladionice postave ne baš adekvatne rane margine i kvote. Dosta je čest slučaj uhvatiti dobru vrednost u ovom trenutku međutim veći procenat toga se dešava tokom dana kada se događaju promene u timovima. Neki igrači ispadnu zbog povrede, neki se vraćaju. Tržište se u tom trenutku menja i zbog velikog broja kladionica lako se može desiti da recimo nekog igrača kojem je u tom trenutku prava vrednost na margini od dvadesetak poena uhvatite na granici 16.5 ili 17.5 i odigrate više poena što svakako ima veliku vrednost.

Dobro vođenje statistike i informacija u pravom trenutku što brže sa dobrog izvora su nešto što je među najbitnijim stvarima kada je u pitanju pametno klađenje na košarku. Raspoređivanje sopstvene banke i uloga po meču kao i strpljenje i disciplina mogu izgraditi od Vas igraća koji će se dugoročno kladiti sa određenim profitom koji ma koliki bio pokazuje da ste stekli određenu veštinu. Upotrebljavajte aplikacije za sportsko klađenje jer se promene dešavaju brzo i mora se hitro reagovati.

Uživo klađenje može biti mač sa dve oštrice zbog velike podložnosti gubitku jer se sve odvija dosta brzo i na jedan meč se odjednom može uplaćivati previše često. Zato je najbolje da prvo eksperimentišete sa minimalnim ulogom, beležite odstupanja i registrujete promene. Tako isto i sa običnim klađenjem. Vođenje evidencije za svaki mesec bi bilo jako pametno. Ukoliko vidite da posle par meseci to ide dosta dobro, čak i da je ukupan procenat dobitka na uplatu samo 5% možete povećati vrednost jedne svoje jedinice - UNIT. Prateći neke dobre tipstere za košarku koji imaju registrovanu istoriju dobrih rezultata možete takođe ostvariti dobre rezultate. Ipal, najbitnije od svega je da i sami naučite da se kladite pametno, ukoliko se često kladite kako biste izgradili sopstveni stil i da ne biste zavisili od drugoga.

U svakom slučaju, prema sopsvenom iskustvu, zbog velikog broja liga i mečeva kao i broja poena na košarkaškim utakmicama ovde ima dosta prostora za manipulaciju i odstupanja pa bih vam preporučio klađenje na ovaj sport najviše od svih drugih ukoliko ste barem malo zainteresovani za njega. Srećno i budite mudri na tom putu čak iako u početku ne bude bilo mnogo uspeha.

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Boks
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na fudbal
Klađenje na hokej
Klađenje na Snuker
Specijal klađenje fudbal
Klađenje na NFL

Autor
Ilija Milošević
Rođen u Nišu, 4 godine iskustva sa pisanjem sadržaja o klađenju. Teme koje pokrivam su saveti za klađenje, recenzije kladionica i kazina koje posluju u Srbiji i inostranstvu, kao i najava sportskih događaja
Rejting ovog članka
4.7/5
27 glasa
FAQ. Frequently Asked Questions
 • Koliko traje košarkaška utakmica?

  Trajanje jedne košarkaške utakmice zavisi od takmičenja. U Evropi - FIBA mečevi se igraju u četiri četvrtine u trajanju od po 10 minuta (ukupno 40 minuta), uključujući pet minuta produžetka (ako je potrebno). Međutim, kada su u pitanju NBA mečevi - igraju se takođe četiri četvrtine, ali od po 12 minuta, što je ukupno 48 minuta.

 • Da li postoji uživo klađenje na košarkaške mečeve?

  Naravno! Možete se kladiti uživo na košarku u svakom trenutku sa velikim izborom tržišta za klađenje. Osim uživo klađenja, neke kladionice imaju opciju uživo prenosa.

 • Šta znači hendikep +8,5 u košarci?

  Većini igrača je hendikep jedan od najomiljenijih tržišta za klađenje u košarci. Na primer; igraju Crvena Zvezda i Partizan (+8,5). Ako igrate H1 (na domaćina), smatrate da će Crvena Zvezda pobediti sa najmanje 9 poena razlike. Ukoliko se odlučite za H2 (na goste), vaša opklada će biti dobitna samo ako Partizan izgubi meč sa najmanje 8 poena ili čak pobedi.