100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Bitcoin kao sredstvo plaćanja u kladionicama Crnoj Gori

Saznajte više o tome u kojim kladionicama Crnoj Gori je najbolje kladiti se preko bitcoin

bitcoin placanje, kladionice.tv

Najbolje kladionice za bitcoin

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
5/5
100% Bonus na prvi depozit
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% do 50EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.3/5
100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Iako većina vas i dalje više veruje standardnom novcu na kakvom smo navikli, verovatno ste se oduvek pitali zašto je bitcoin uopšte uveden kao alternativa. Fokusiraćemo se više na sredstvo plaćanja u kladionicama, uz par rečenica o bitcoin-u kao najpoznatijoj kripto valuti. 

Siguran vam je čitava priča o poreklu bitcoin-u deluje misteriozno, a još više će vam delovati kada vam kažemo da niko nije siguran ko je “tvorac.” Teorije zavere se okreću oko toga da je bitcoin uveden kako svetske banke ne bi mogle da imaju toliku kontrolu i tako dalje. Mada, na našim prostorima možemo da primetimo prihvatanje bitcoin-a kao sredstvo plaćanja u raznim prodanvicama i neke banke već jesu uvele bitcoin.

Ali da se mi vratimo našoj priči. Šta su prvo primetili kladioničari širom sveta kada su prihvatili bitcoin kao sredstvo plaćanja? 


Benefiti plaćanja bitcoinima u kladionicama

Odavno je zastareo model plaćanja gde morate lično da odete u kladionicu i uplatite svoj depozit za igranje. Iako je to najsigurnije, većina nas je ipak prihvatila i voli alternativu da možemo sve preko mobilnih telefona i uz par klikova. Šta najviše godi igračima kada vrše plaćanja u bitcionu?

 • Čekanje na transakcije. Sigurno vam se do sada desilo da čekate validaciju il ida nešto banke moraju da provere pre nego što ste uplatili depozit u svoju omiljeni kladionicu. Retko je zaista da banke prave probleme, ali u poslednje vreme sve više proveravaju kladionice, jer su se zaista proširile i na našim prostorima. Bitcoin ne zahteva nikakvu treću stranu ili validaciju. Vi ste praktično svoja banka i najviše čekate 10 minuta i to u zaista retkim slučajevima.
 • Sigurnost transakcija. Sve ovo deluje lepo za uši, ali koliko je zaista bezbedno? Svi smo pristali da vršimo transakcije elektronski i na mobilnim telefonima. Bez preteranog ulaženja u blockchain tehnologiju i matematiku koju mogu da razumeju samo stručnjaci, bitcoin kao sredstvo plaćanja nude brojne kladionice. Vaš novac je stacioniran u takozvanim bitcoin novčanicima koji mogu biti u “obliku” hardrajva sa enkripcijom ili onlajn, što je manje sigurna opcija.
 • Dodatni troškovi. Banke skoro uvek moraju da uzmu svoj deo koji vi nekada i ne vidite kako. Sa bitcoin-om ste “sam svoj gazda” i imate vlastitu banku koja je samo vaša. Za svaku transakciju vam se skine 0.00001 vrednost u bitcoinu, što je neprimetno i blockchain sistem to radi samo kako bi dodatno osigurao transfer iz kripto u pravu valutu.
 • Frakcije vrednosti. Nismo spomenuli do sada da je vrednost bitcoin-a sada iznosi 28.999 dolara i verovatno će se promeniti kada završite čitanje ovog članka. Još jedna prednost bitcoina kao sredstvo plaćanja u kladionicama je mogućnost da delite u decimale koliko želite da potršite. Čak i većina ne preporučuje da trošite ceo iznos bitcoina, osim ako nemate baš dobru dojavu. Vaš je izbor.
 • Prve menjačnice. Pošto je rudarenje bitcoina postalo veoma teško zbog preostale količine, većina ljudi kupi bitcoin po manjoj ceni i proda ga kada mu je cena veća. Prva menjačnica u Srbiji je ECD.rs sa kojom se možete upoznati. 

Koje kladionice prihvataju bitcoin kao sredstvo plaćanja? 

Ništa vam ova lepa priča o bitcoin-u ne znači ukoliko ne možete kladionice ne prihvataju ovakvu vrstu uplate depozita. U nastavku su prve kladionice koje su to uradile: 

 • 1xbet. Kladionica koja je pored svoje popularnosti među prvima uvela bitcoin i zasigurno kladionica sa najraznovrsnijim izborima za vršenje uplata.
 • 22bet. Sa odličnim live striming servisima i visoku pokrivenost sportova.
 • Bet365. Institucija kada vam padne na pamet reč klađenje. Savršeno odgovara opisu za najbolju kladionicu za klađenje uživo i brzinu transakcije putem bitcoina.
 • Campobet. Možda najpopularnija kladionica koja nudi fantastične kvote za fudbal i poseduju impresivan sajt.
 • Rabona. Kladionicu koju smo morali ovde da istaknemo, jer poseduju VIP klub, sajt na više jezika i odličnu podršku za igrače širom sveta.
 • Circus. Kada uplatite svoj prvi depozit putem bitcoina, dobijate bonus od 5000 dinara.
 • Maxbet. Kladionica koja je među prvim na našim prostorima počela promociju privlačenja igrača u plaćanju preko bitcoina. 


Zaključak i kako možete izvršiti prvu uplatu putem bitcoina? 

Iako je dosta varijabilna vrednost bitcoina i menja se iz dana u dan, ono što je ipak sigurnost kod igrača je brzina i što nijedno treće lice ne može da pristupi vašem e-novčaniku

Preporučujemo vam da se prvo konsultujete sa prvom kripto menjačnicom u Srbiji - ECD.rs. Oni vas mogu uputiti u osnove kako napraviti svoj nalog i kako možete da kupujete i razmenjujete bitcoin.

Proces plaćanja bitcoinima u kladionicama je vrlo jednostavan nakon toga. Kada na navedenim kladionicama koje pružaju podršku plaćanja u bitconima uđete u sekciju plaćanja, onda će vam se pojaviti opcija plaćanja u bitcoinima. U sekciji “Withdraw to” i to vam je bitcoin adresa kladionice unesete BTC. Kopirajte tu adresu i u vašem novčaniku izaberite opciju “Withdraw,” ubacite tu adresu i označite koji tačan iznos u bitcoinu želite da izvršite.

Čitaj više

Uplata u poslovnici u Crnoj Gori
A Bon Uplata u Crnoj Gori. A Šta Ako Postoje Bolje Alternative?

Autor
Dejan Zarić
Diplomirani softverski inženjer, 4 godine zaposlen u ITu. Osam godina aktivnog klađenja i kladioničarskog iskustva
Rejting ovog članka
4/5
1 glas