100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Najbolja VPN ponuda za strane kladionice u Crnoj Gori

Saznajte više o najboljoj VPN ponudi za strane online kladionice u Crnoj Gori

vpn strane online kladionice crna gora

Lista najboljih kladionica za klađenje preko VPN

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.5/5
100% do 50EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
2
5/5
100% Bonus na prvi depozit
Kladi sePročitaj recenziju
3
3.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
4
4/5
Do 100 EUR Bonus na prvi depozt
Kladi sePročitaj recenziju
5
4.3/5
100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

VPN muškarcima može poslužiti u dvema veoma bitnim situacijama. Kada želite da postanete korisnik kladionice kojoj ne možete da pristupite ili kada naručite poklon vašoj dragoj, a da ona nikada ne sazna.

Virtuelna privatna mreža VPN (Virtual Private Network) je vrsta ekstenzije na vašem internet pretraživaču koja onemogućava sajtovima koje posećujete da otkriju vašu jedinstvenu IP adresu. Zašto je to bitno?

Vaša IP adresa je unikatna i pomoću nje svi sajtovi mogu saznati sa koje lokacije ste se ulogovali ili kada surfujete internetom. To i stvara problem kada želite da budete korisnik strane kladionice. Najčešće izlazi greška ili error koji vam poručuje da je nemoguće pristupiti njihovom vebsajtu sa vaše lokacije.

Većina ljudi i dalje misli da je VPN ilegalan. Mi smo tu za vas da bismo vam detaljno objasnili kako je naprotiv VPN izmišljen da internet korisnicima pomogne u bezbednijem korišćenju interneta potpuno legalno. Kada razmislimo, zaista nije fer da to što ste iz druge države ne možete da uživate u drugim sadržajima na internetu kao i ostatak sveta.

Kako VPN omogućava da vi ipak bezbedno surfujete internetom i da se kladite u stranim kladionicama bez da iko sazna sa koje lokacije ste se ulogovali?

Kako funkcioniše VPN mreža?

Kada uđete na vebsajt, milisekunde koje traju između učitavanja stranice i vašeg ulogavanja je zapravo provera IP adrese odakle ste se ušli.

Objašnjava se putem “tunela” informacija između vašeg računara, telefona ili laptopa i vebsajta u kojem ste ušli. Možda vam se nekada desilo da pre učitavanja vebsajta potraje još dodatnih 5 sekundi dok oni provere sa koje lokacije ste se ulogovali.

Najvažnije kod VPN-a je što pomoću enkripcija on sakrije vašu IP adresu baš kada prođete “tunel” i uđete na vebsajt. Možete namestiti da ste iz druge države u kojoj je dozvoljeno da bude korisnik navedene kladionice.

Koja je razlika između plaćenog i besplatnog VPN-a?

Istraživanjem smo utvrdili da postoje mnoge opcije plaćenog i besplatnog VPN-a. Da li uvek morate da se opredelite za opciju da su plaćene verzije za vas isplativije ili možete i sa besplatnim verzijama?

Sve zavisi od vašeg krajnjeg cilja. Besplatne verzije VPN-a, kao što su Proton, Privado, Atlas i drugi vam mogu poslužiti dok istražujete vebsajtove drugih kladionica da vidite ukoliko vam odgovaraju.

Napredno korišćenje usluga tih stranih kladionica je već duga priča, jer često besplatne verzije VPN-a ne omogućavaju toliko detaljnu zaštitu vaših ličnih podataka. Na primer, u isplati, igri onlajn kazina, uplati tiketa i drugo.

Ukoliko ozbiljno razmatrate da postanete trajni korisnik stranih kladionica, plaćene verzije VPN su uspešan dugoročni plan za vas. Cene zaista nisu velike i često plaćate na mesečnom nivou u iznosu od nekoliko tiketa i na kraju, znate da su vaši podaci na sigurnom mestu.

Pritom, imaju više servera, veće pokriće širom država, dodatne slojeve zaštite vaših podataka i omogućavaju da koristite vebsajtove stranih kladionica kao da ste drugi državljanin.

Koje su prednosti i mane VPN mreže?

Iako smo vam naveli kako VPN mreža funkcioniše na gotovo magičan način prilikom surfovanja vebsajtova drugih kladionica, postoje određene prednosti i mane.

Prednosti:

 • Najočiglednije i na prvom mestu je što su vaši lični podaci na najsigurnijem mestu
 • Niko ne može da vas prati i da vam servira one dosadne reklame kada surfujete internetom
 • Sakriva vašu IP adresu
 • Dodatna zaštita ukoliko ulazite na vebsajt kladionica koje se ne mogu pohvaliti sa dobrom praksom zaštite ličnih podataka korisnika
 • Dešava se da vam internet konekcija bude efikasnija na određenim vebsajtovima

Mane:

 • Možda vam se čini kao prevelika investicija na početku
 • Međutim, zapamtite kako besplatne verzija VPN-a ne zadovoljavaju sve kriterijume korisnika koji bi želeli da koriste sve usluge pojedinih kladionica
 • Dešava se da čak VPN mreža uspori vašu internet konekciju, ali se to većinom dešava samo sa besplatnim verzijama
 • Dobro istražite ako su VPN mreže legalne u pojedinim državama

Zašto biste koristili VPN mrežu u klađenju?

Kladionicama širom sveta se jednostavno ne bi isplatilo da imaju tolike severe koji bi im podržavali da svi igrači na svetu mogu instant da postanu njihovi korisnici.

Sa VPN mrežom je ipak omogućena da pristupite njihovom vebsajtu, kao i većinu njihovih usluga.

Moramo priznati da iako imamo top kladionice na našim prostorima, ipak većinu svetskih standarda i dalje drže one koje su u inostranstvu.

Tako da vam je VPN mreža i zaštita neophodna kako biste sakrili vašu jedinstvenu IP adresu i onda možete da uživate u novostima kladionica koje ste do sada videli samo na reklamama.

Top 3 najbolje VPN mreže za klađenje

Istraživanjem smo utvrdili da postoje top 3 VPN mreže koje se izdvajaju po popularnosti i ponudi za kladioničare:

 • Express VPN - sigurno ste ih viđali na reklamama, ali sa razlogom, jer imaju najbrže servere i mogu da odblokiraju gotovo sve sadržaje. Plus vam nude 3 meseca besplatnog korišćenja.
 • Nord VPN - njih smo izdvojili po tome što su možda najbolji za početnike, jer su dosta nahvaljeni za svoju korisničku podršku koja je tu za vas 24/7. Sve ostalo nude isto kao i konkurencija.
 • Surfshark - oni su nešto između AdBlocker-a i VPN-a, ali za surfovanje internetom i korišćenje kladionica širom sveta su idealan izbor. Najpovoljniji su od ostala dva i sasvim su solidan izbor za početak implementacije VPN mreže.

Sajtovi kladionica gde je VPN mreža neophodna

Sigurno su vam na umu par kladionica koje ste videli na nekoj reklami ili znate na osnovu njihove popularnosti, ali da još uvek nisu dostupni u Crnoj Gori.

Mi smo istraživanjem utvrdili da postoje nekoliko poznatih kladionica koje vredi posetiti pomoću VPN-a, jer drže svetski standard, najnovije licence poslovanja i vrste bonusa koji još uvek nisu uvedeni u našem regionu.

Korišćenje VPN-a je u potpunosti legano, ali imajte na umu da ipak istražite da li država u kojoj posluje kladionica uopšte dozvoljava korišćenje kako vas ne bi kaznili.

Lista kladionica:

 • Unibet
 • 1xbet
 • William Hill
 • Sky bet
 • bwin
 • 22bet
 • bet-at-home
 • Betway

Zaključak - kome verovati?

Kako smo još uvek tržšite koje se navikava na korišćenje VPN-a, što naročito važi za nas obične korisnike, preporučujemo vam da se upoznate prvo sa dinamikom rada putem besplatnih VPN mreža ili Express VPN-a koji nudi 3 meseca besplatnog korišćenja. Vredi istražiti opcije drugih kladionica na svetu na ovaj način.

Čitaj više

Najbolje nove online kladionice u Crnoj Gori
Najbolje aplikacije za sportsko klađenje u Crnoj Gori
Najbolje kladionice za klađenje na košarku u Crnoj Gori
Najbolje strane kladionice - Kako uplatiti depozit

FAQ. Česta pitanja
 • Da li je VPN isto kao i antivirus?

  Nisu iz razloga što vas antivirus štiti od virusa i od napada malvera, dok VPN vam samo krije IP adrresu i ne štiti vas od virusa i slično.

 • Da li je svugde sigurno koristiti VPN?

  Uglavnom jeste i sam princip VPN-a je legalan. Potrebno je samo da istražite ako država kladionice u kojoj želite da budete korisnik dozvoljava VPN mrežu.

 • Koliko se isplati koristiti VPN?

  Isplativa je opcija ukoliko želite bezbednije da koristite internet i ako vam se dopadne strana kladionica koja nije dostupna kod nas.

Autor
Strahinja Krstić
Psiholog u marketingu. Iskustva u pisanju sam stekao u različitim industrijama i uvek prilazim sa iste tačke: "Šta je to što čitaoca ili klijenta najviše zanima?" Tim pristupom možemo da razmišljamo iz njihove perspektive i pišemo kao da se direktno njemu obraćamo, 1 na 1.
Rejting ovog članka
4.6/5
29 glasa