Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Najbolja VPN ponuda za strane online kladionice

Saznajte više kako vam VPN može pomoći u klađenju na stranim online kladionicama

vpn, kladionice.tv

Lista najboljih kladionica za klađenje preko VPN

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.3/5
Bonus 15 000 RSD za prvu uplatu na sportsko klađenje
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.5/5
Najbolje kvote na svetu!
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.3/5
Do 200 EUR na prvi depozit!
Kladi sePročitaj recenziju
5
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 12 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
6
4.3/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju

VPN muškarcima može poslužiti u dvema veoma bitnim situacijama. Kada želite da postanete korisnik online kladionice kojoj ne možete da pristupite, a koja ima dobru košarkašku ili fudbalsku ponudu, ili kada naručite poklon vašoj dragoj, a da ona nikada ne sazna.

Virtuelna privatna mreža VPN (Virtual Private Network) je vrsta ekstenzije na vašem internet pretraživaču koja onemogućava sajtovima koje posećujete da otkriju vašu jedinstvenu IP adresu. Zašto je to bitno?

Vaša IP adresa je unikatna i pomoću nje svi sajtovi mogu saznati sa koje lokacije ste se ulogovali ili kada surfujete internetom. To i stvara problem kada želite da budete korisnik strane kladionice. Najčešće izlazi greška ili error koji vam poručuje da je nemoguće pristupiti njihovom vebsajtu sa vaše lokacije.

Većina ljudi i dalje misli da je VPN ilegalan. Mi smo tu na Kladionice TV za vas da bismo vam detaljno objasnili kako je naprotiv VPN izmišljen da internet korisnicima pomogne u bezbednijem korišćenju interneta potpuno legalno. Kada razmislimo, zaista nije fer da to što ste iz druge države ne možete da uživate u drugim sadržajima na internetu kao i ostatak sveta.

Kako VPN omogućava da vi ipak bezbedno surfujete internetom i da se kladite u stranim kladionicama bez da iko sazna sa koje lokacije ste se ulogovali?

Kako funkcioniše VPN mreža?

Kada uđete na vebsajt, milisekunde koje traju između učitavanja stranice i vašeg ulogavanja je zapravo provera IP adrese odakle ste se ušli.

Objašnjava se putem “tunela” informacija između vašeg računara, telefona ili laptopa i vebsajta u kojem ste ušli. Možda vam se nekada desilo da pre učitavanja vebsajta potraje još dodatnih 5 sekundi dok oni provere sa koje lokacije ste se ulogovali.

Najvažnije kod VPN-a je što pomoću enkripcija on sakrije vašu IP adresu baš kada prođete “tunel” i uđete na vebsajt. Možete namestiti da ste iz druge države u kojoj je dozvoljeno da bude korisnik navedene kladionice.

Koja je razlika između plaćenog i besplatnog VPN-a?

Istraživanjem smo utvrdili da postoje mnoge opcije plaćenog i besplatnog VPN-a. Da li uvek morate da se opredelite za opciju da su plaćene verzije za vas isplativije ili možete i sa besplatnim verzijama?

Sve zavisi od vašeg krajnjeg cilja. Besplatne verzije VPN-a, kao što su Proton, Privado, Atlas i drugi vam mogu poslužiti dok istražujete vebsajtove drugih kladionica da vidite ukoliko vam odgovaraju.

Napredno korišćenje usluga tih stranih kladionica je već duga priča, jer često besplatne verzije VPN-a ne omogućavaju toliko detaljnu zaštitu vaših ličnih podataka. Na primer, u isplati, igri onlajn kazina, uplati tiketa i drugo.

Ukoliko ozbiljno razmatrate da postanete trajni korisnik stranih kladionica, plaćene verzije VPN su uspešan dugoročni plan za vas. Cene zaista nisu velike i često plaćate na mesečnom nivou u iznosu od nekoliko tiketa i na kraju, znate da su vaši podaci na sigurnom mestu.

Pritom, imaju više servera, veće pokriće širom država, dodatne slojeve zaštite vaših podataka i omogućavaju da koristite vebsajtove stranih kladionica kao da ste drugi državljanin.

Koje su prednosti i mane VPN mreže?

Iako smo vam naveli kako VPN mreža funkcioniše na gotovo magičan način prilikom surfovanja vebsajtova drugih kladionica, postoje određene prednosti i mane.

Prednosti:

 • Najočiglednije i na prvom mestu je što su vaši lični podaci na najsigurnijem mestu
 • Niko ne može da vas prati i da vam servira one dosadne reklame kada surfujete internetom
 • Sakriva vašu IP adresu
 • Dodatna zaštita ukoliko ulazite na vebsajt kladionica koje se ne mogu pohvaliti sa dobrom praksom zaštite ličnih podataka korisnika
 • Dešava se da vam internet konekcija bude efikasnija na određenim vebsajtovima

Mane:

 • Možda vam se čini kao prevelika investicija na početku
 • Međutim, zapamtite kako besplatne verzija VPN-a ne zadovoljavaju sve kriterijume korisnika koji bi želeli da koriste sve usluge pojedinih kladionica
 • Dešava se da čak VPN mreža uspori vašu internet konekciju, ali se to većinom dešava samo sa besplatnim verzijama
 • Dobro istražite ako su VPN mreže legalne u pojedinim državama

Zašto biste koristili VPN mrežu u klađenju?

Kladionicama širom sveta se jednostavno ne bi isplatilo da imaju tolike severe koji bi im podržavali da svi igrači na svetu mogu instant da postanu njihovi korisnici.

Sa VPN mrežom je ipak omogućena da pristupite njihovom vebsajtu, kao i većinu njihovih usluga.

Moramo priznati da iako imamo top kladionice na našim prostorima sa dobrim promocijama, ipak većinu svetskih standarda i dalje drže one koje su u inostranstvu.

Tako da vam je VPN mreža i zaštita neophodna kako biste sakrili vašu jedinstvenu IP adresu i onda možete da uživate u novostima kladionica koje ste do sada videli samo na reklamama.

Top 3 najbolje VPN mreže za klađenje

Istraživanjem smo utvrdili da postoje top 3 VPN mreže koje se izdvajaju po popularnosti i ponudi za kladioničare:

 • Express VPN - sigurno ste ih viđali na reklamama, ali sa razlogom, jer imaju najbrže servere i mogu da odblokiraju gotovo sve sadržaje. Plus vam nude 3 meseca besplatnog korišćenja.
 • Nord VPN - njih smo izdvojili po tome što su možda najbolji za početnike, jer su dosta nahvaljeni za svoju korisničku podršku koja je tu za vas 24/7. Sve ostalo nude isto kao i konkurencija.
 • Surfshark - oni su nešto između AdBlocker-a i VPN-a, ali za surfovanje internetom i korišćenje kladionica širom sveta su idealan izbor. Najpovoljniji su od ostala dva i sasvim su solidan izbor za početak implementacije VPN mreže.

Sajtovi kladionica gde je VPN mreža neophodna

Sigurno su vam na umu par kladionica koje ste videli na nekoj reklami ili znate na osnovu njihove popularnosti, ali da još uvek nisu dostupni u Srbiji.

Mi smo istraživanjem utvrdili da postoje nekoliko poznatih kladionica koje vredi posetiti pomoću VPN-a, jer drže svetski standard, najnovije licence poslovanja i vrste bonusa koji još uvek nisu uvedeni u našem regionu.

Korišćenje VPN-a je u potpunosti legano, ali imajte na umu da ipak istražite da li država u kojoj posluje kladionica uopšte dozvoljava korišćenje kako vas ne bi kaznili.

Preko mobilnih uređaja nešto je teže koristiti najbolje mobilne aplikacije za klađenje ali i tu postoji rešenje.

Lista kladionica:

Zaključak - kome verovati?

Kako smo još uvek tržšite koje se navikava na korišćenje VPN-a, što naročito važi za nas obične korisnike, preporučujemo vam da se upoznate prvo sa dinamikom rada putem besplatnih VPN mreža ili Express VPN-a koji nudi 3 meseca besplatnog korišćenja. Vredi istražiti opcije drugih kladionica na svetu na ovaj način. Najviše zbog toga što nude mnogo više nego domaće kladionice, pa se lako možete kladiti na MMA ili trke konja

Čitaj više

Najbolje kladionice u Srbiji za Skrill depozit
Najbolje kladionice u Srbiji za Neteller depozit
Najbolje strane kladionice - Kako uplatiti depozit
Najbolje nove online kladionice u Srbiji 
Najbolje aplikacije za sportsko klađenje

FAQ. Česta pitanja
 • Da li je VPN isto kao i antivirus?

  Nisu iz razloga što vas antivirus štiti od virusa i od napada malvera, dok VPN vam samo krije IP adrresu i ne štiti vas od virusa i slično.

 • Da li je svugde sigurno koristiti VPN?

  Uglavnom jeste i sam princip VPN-a je legalan. Potrebno je samo da istražite ako država kladionice u kojoj želite da budete korisnik dozvoljava VPN mrežu.

 • Koliko se isplati koristiti VPN?

  Isplativa je opcija ukoliko želite bezbednije da koristite internet i ako vam se dopadne strana kladionica koja nije dostupna kod nas.

Autor
Ognjen Dojčinović
Od malih nogu u sportu. Bogato iskustvo u klađenju, uža specijalnost košarka. Pasionirani ljubitelj iste, kao i Esports-a, medju kojima se izdvajaju Dota 2 i CS GO. Rad da sa drugima podelim svoje informacije i nadam se da nekome mogu biti od pomoći.
Rejting ovog članka
4/5
1 glas