Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Izbor najboljih sportskih onlajn kladionica u Srbiji za 2024. godinu

⏲️ Reading time: 25 minutes

Dobrodošli u naš vodič u kojem ćemo vam detaljno predstaviti najbolje srpske kladionice i sajtove za sportsko klađenje. U ovom pregledu ćemo se dotaknuti mnogih tema i dati vam potrebna znanja o tome kako odabrati prave online sportske kladionice u Srbiji. Doslovno ono što je najbolje za kladioničare!

Lista najboljih kladionica

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.5/5
Bonus dobrodošlice 100% do 100 EUR
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 12 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.3/5
Bonus 15 000 RSD za prvu uplatu na sportsko klađenje
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.5/5
100% od vaše prve uplate u visini do 15.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
5
5/5
100% bonus na prvu uplatu do 11.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
6
5/5
Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
7
4.5/5
100% Bonusa na prvi depozit do 50.000 dinara
Kladi sePročitaj recenziju
8
5/5
50% free bet bonusa do 35.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
9
4.8/5
100% Bonus dobrodošlice do 100€
Kladi sePročitaj recenziju
10
4.8/5
100% Bonus dobrodošlice do 10,000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
Više

Univerzalni vodič kroz kladionice Srbije

Ova stranica dizajnirana je da vam pomogne da saznate što više informacija o kladionicama ali i da vas preusmeri na recenzije naših autora i same platforme za klađenje. Pored toga saznajte šta treba obratiti pažnju kada birate kladionicu. Sve mora biti transparentno!

Najbolji Bonusi u Srbiji

 • Bonus
  Do 200 EUR na prvi depozit
  Novo lice u industriji sportskog klađenja, BiamoBet je pokrenut 2020. godine i vrlo brzo je privukao našu, a i pažnju…
 • Bonus
  100 EUR na prvi depozit
  Kada se pomenu neke nove kladionice na tržištu koje se dobro prilagođavaju i stiču dosta korisnika, mora se posebno obratiti…
 • Bonus
  Do 20.000 dinara na prvi depozit
  Bonus dobrodošlice je termin koji se odomaćio u kladioničarskom rečniku zahvaljujući brojnim ponudama, između ostalog tu je i efbet kladionica.…
 • Bonus
  AdmiralBet Freebet od 1000 dinara bez depozita!
  AdmiralBet je kompanija koja neprestano radi na inovacijama i poboljšanju svoje usluge a jedan segment u kojem se posebno ističu…

Legalnost kladionica u Srbiji i pravna situacija u državi

Svuda u svetu kada je online klađenje i kockanje u pitanju vodi se dosta računa o legalnosti i licencama za upravljanje poslovanjem u ovoj sferi na određenoj teritoriji. Licence država Malte, Gibraltar i Kurasao su najčešće kada se radi o velikim evropskim kladionicama, takođe i engleska licenca, The United Kingdom Gambling Commission koja puno znači za reputaciju online kladionice.

Nema mnogo razlike ni kada je u pitanju Republika Srbija. Ova tematika je strogo regulisana Zakonom o igrama na sreću. Ovim zakonom je regulisano da pravo priređivanja igara na sreću na ovoj teritoriji imaju samo ovlašćena pravna lica koja imaju sedišta u Republici Srbiji. Kladioci iz Srbije se ipak još uvek mogu kladiti i van granica Srbije jer to nije do krajnjih mera regulisano i mnogi prihoduju u inostranstvu.

Prema tome, jedino telo koje može izdati dozvolu za rad sportskoj kladionici jeste Vlada Republike Srbije preko Uprave za igru na sreće. Pravna lica ili preduzetnici koji dobiju ovu dozvolu, naravno, plaćaju određene takse i porez državi.

Na ovom sajtu naći ćete sve legalne online sportske kladionice u Srbiji ali i one koje posluju u inostranstvu ali primaju igrače iz Srbije. Takoreći, dozvoljeno im je da posluju ovde i registruju nove igrače pa tako zasigurno plaćaju određene takse.

Takođe, ovde možete nači samo one najveće kladionice kod kojih će vaš novac biti bezbedan a lični podaci kompletno zaštićeni.

Sigurnost online kladionica

Online klađenje je prepuno sigurnosnih zamki i briga kojih svaki korisnik mora da bude svestan. Ljudi često nasednu na lepe reči i široku ponudu nepoštenih ilegalnih servisa i tako budu nasamareni. Možemo Vas uveriti da na našem portalu možete naći recenzije samo najboljih i proverenih kladionica koje su to zvanje dobile na osnovu prilično jakih kriterijumima koje smo primenili. Upoređujući ih jednu sa drugom utvrdili smo na kojem polju imaju prednosti a gde mane ali jedno je sigurno, zajedničko za sve, ne predstavljaju opasnost za vaš novac.

Kako su sajtovi za klađenje regulisani u Srbiji
🌍 DržavaSrbija
👌 JezikSrpski
💶 MonetaDinar
⚽ ️Popularni sportoviFudbal, Košarka, Tenis
⚖️ Da li je klađenje legalno?Da
🕵️‍♂️ Nadležni organUprava igara na sreću
📃 Porez0%
💳 Popularni metodi plaćanjaVisa, Mastercard, Banka, Poslovnica, Skrill, Neteller

Kako rangiramo kladionice i njihove sajtove za klađenje?

U ovom tekstu naići ćete na sve segmente koji kladionice čine takvima kakve jesu. Ako se pitate kako smo došli do ovih imena i svih ovih ocena u recenzijama ovo je jednostavno objašnjenje. Naši stručnjaci se pridržavaju ovih kriterijuma za svako pojedinačno rangiranje koje vidite na ovoj stranici.

 • 1

  Verifikovana licenca

  Važeća licenca države ili nekog legitimnog regulatornog tela je nešto što je jako potrebno kako bi se obezbedila sigurnost svog učešća na nekom od portala za klađenje. Bez našeg istraživanja rizik za igrače bi bio veći

 • 2

  Opcije plaćanja

  Na ovom sajtu tražimo brendove koji imaju što više načina plaćanja i podizanja novca. Debitne kartice, internet novčanici, razni vidovi vaučera i ono što je sve zastupljenije - kripto valute. U prednosti su svakako kladionice koje su implementirale značajan blok bankarskih opcija.

 • 3

  Ponuda celokupne platforme

  Ovde ulazi bukvalno sve. Sve ono što kladionica može da ponudi svom novom korisniku. Od vrsta igara, kvota, platforme za uživo klađenje, bonusa dobrodošlice i promocija.. Sve te stvari sklapaju jedinstvenu celinu i na osnovu toga igrač formira svoj utisak.

Poređenje najboljih stranica za klađenje

Kladionice


Broj sportova

bonus Dobrodošlice

Klađenje uživo

Mobilna aplikacija

Minimalni depozit

Minimalno povlačenje

bc game klađenje

15+

Paket dobrodošlice do 360%

Da

Br

Ne primjenjuje

1100 RSD

bet365

40+

3,000 RSD BONUS NA PRVI DEPOZIT

Da

Da

100 RSD

1100 RSD

22bet

45+

100% BONUS DO 6,000 RSD PRVOG DEPOZITA

Da

Da

100 RSD

1100 RSD

1XBET

50+

Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD

Da

Da

100 RSD

160 RSD

melbet

20+

100% bonus dobrodošlice

Da

Da

1100 RSD

1100 RSD

Sve o kladionicama u Srbiji

Dobrodošli u naš vodič kojim ćemo vam detaljno predstaviti najbolje srpske kladionice i sajtove za sportsko klađenje. U ovom pregledu dotaći ćemo se mnogih tema i dati vam neophodno znanje o tome kako da izaberete prave online sportske kladionice u Srbiji. Bukvalno, šta je najbolje za kladioničare!

U Srbiji je klađenje vrlo popularno već više od 20 godina. Tada su krenule da se otvaraju prve poslovnice legalnih sportskih kladionica. Naravno bilo je i onih koje su radile na crno, ali to danas nije slučaj, jer da bi kladionica poslovala online i na uplatnim mestima mora da bude licencirana od strane države i državne Lutrije. U odnosu na pomenuti period začetka sportskih kladionica na ovim prostorima promenilo se dosta toga. Klađenje je postalo digitalizovano, igra se mnogo više i brže. Uživo klađenje je uvedeno pre desetak godina i uplata putem njega nadmašila je uplate tiketa pre mečeva. Razvijani su Bonusi dobrodošlice i nove promocije. Reklamiranje je dostiglo vrhunac preko raznih sredstava informisanja i kladionica je postala jako popularan sporedni segment života.

Potrudili smo se da preko ovog teksta prenesemo detaljno istraživanje o važnim kriterijumima koji oblikuju reputaciju kladionice. Objasnićemo šta je zapravo kladionica i kako funkcioniše, na koji način ih ocenjujemo, kako da se registrujete, koje Bonuse i promocije imaju u ponudi, kako da uplatite i isplatite novac sa računa. Na kraju pružićemo Vam uvid koja je lista najboljih kladionica u Srbiji za 2024. Godinu. Sportske kladionice najbolje od najboljeg.

Licenca svih kladionica u Srbiji

Kladionica

Kompanija

Godina osnivanja

Licenca

Mozzart

Mozzart d.o.o.

2001

Srbija

Circus

Digital revolution

2001

Srbija

Max Bet

Dan Plus International

2008

Srbija

Meridianbet

Meridian Tech d.o.o.

2001

Srbija

Betwinner

Marikit Holdings

2007

Kurakao

Megapari

Marikit Holdings

2019

Kurakao

1xBet

1X Corp N.V.

2007

Kurakao

22Bet

TechSolutions Group

2017

Velika Britanija

Bet365

Bet365 Group Ltd

2000

Srbija

Soccerbet

Phuket

1998

Srbija

Balkan Bet

Balkan Bet d.o.o.

2000

Kurakao

Melbet

Pelican Entertainment

2012

Kurakao

Pinnacle

Pinnacle Sports

1998

Gibraltar

William Hill

William Hill

1934

Kurakao

Biamobet

Pelikanking B.V

2020

Srbija

Efbet

Altabet

2018

Srbija

4bet

Act 4 bet d.o.o

2021

Srbija

Star Bet

RMCO

1998

Srbija

AdmiralBet

Novomatic

2000

Srbija

BetOle

Bet Winner d.o.o

2019

Srbija

Olimp

In Export d.o.o.

2003

Srbija

Pinnbet

PinnBet d.o.o.

2012

Srbija

TopBet

PROFUNDUM CONSULTING LIMITED

2019

Srbija

Oktagonbet

Alphapex d.o.o.

2007

Srbija

Victory 247 d.o.o

Victory 247 d.o.o

2019

Srbija

Merkurxtip

Pionir Internacional

2021

Srbija

Marathonbet

Panbet Curacao N.V.

1999

Kurakao

Planetwin365

Ibet365 d.o.o

2011

Srbija

Primobet

N1Bet

2022

Srbija

Najbolje za kladioničare

Cilj tima Kladionice TV jeste da vam olakša sve postupke koji prethodne postavljanju opklade, samom postavljanju i odigravanju tiketa i onoga što sledi nakon toga. Ako ste novajlija ovo je savršeno mesto za vas a čak iako imate određenog iskustva sa klađenjem nije na odmet da proverite tekstove jer uvek može da se pojavi nešto na šta niste preterano obraćali pažnju.

Spisak najboljih online kladionica u Srbiji i najbolji izbor

U nastupajućim redovima predstavićemo Vam koje su najbolje online kladionice u Srbiji po našoj mišljenju i u kratkim crtama reći ono što znamo o njima i koje je naše korisničko iskustvo kod određene online kladionice. Imajte na umu da u specijalnim tekstovima na sajtu Kladionice.tv možete saznati mnogo više o svakoj kladionici pojedinačno. Sve su potpuno legalizovane i poseduju licence neophodne za rad u Srbiji. Ovde nećemo ići sa klasikom i TOP 5 kladionica, već nekoliko kladionica više. Budite sigurni da smo izabrali najbolje!

MaxBet

maxbet kazino online srbija

MaxBet kompanija svakako zaslužuje da se nađe na spisku najboljih online kladionica u Srbiji. Jedna su od kladionica koja je uvela razne novine u klađenju na ovim prostorima kao Cash-back ili provere tiketa. Imaju najveći broj poslovnica u Srbiji, mogu da se pohvale velikim brojem sportova i igara u ponudi a takođe i sjajnim Bonusom dobrodošlice koji ide do 200% na prvi depozit, 100% na drugi depozit i 50% na treći depozit uz besplatne spinove u kazinu.

Maxbet
Službena stranicahttps://www.maxbet.rs/
Bonus dobrodošlicedo 50,000 RSD
Platne metodeVisa, Mastercard, tekući račun, poslovnica
Minimalni depozit500 RSD
Prednosti
 • Legitimna i licencirana kladionica
 • Odličan bonus dobrodošlice za nove korisnike
 • Kvalitetna i pregledna platforma za klađenje uživo
 • Redovne promocije za stalne korisnike
Minusi
 • Skroman izbor metoda uplate i isplate
 • Nedostatak Azijskog hendikepa

 

 

Mozzart

mozzart kazino online srbija

Jedan od lidera što se tiče igara na sreću na ovim prostorima. Svoju prvu kladionicu ova kompanija otvorila je još 2001. Godine. Za više od 20 godina na tržištu doneli su mnogo toga novog u svetu online klađenja u Srbiji, BiH i što se tiče usluge u njihovim lokalima. Razni bonusi, Cash-back opcije prvobitno su njihova ideja. Ova kladionica u ponudi ima Het Trik bonus koji ide za prva 3 depozita, pored toga daju i najveće kvote na svetu kada su u pitanju neke utakmice najjačih liga.

Mozzart
Službena stranicahttps://lp.mozzartbet.com/
Bonus dobrodošlicedo 50%, 100%, 200% bonusa
Platne metodeVisa, Mastercard, Dina Card, PaySpot, Avaučer servis, poslovnica
Minimalni depozit500 RSD
Prednosti
 • Veliki izbor sportova i marketa dostupnih za klađenje
 • Jednostavna i brza uplata tiketa
 • Širok asortiman bonusa i promocija
Minusi
 • Ograničen izbor metoda uplate
 • Bonus dobrodošlice bi mogao biti kvalitetniji

 

 

Balkan Bet

Balkan Bet

Balkan Bet je jedna od kladionica sa najvećom tradicijom u Srbiji. Postali su jedan od najboljih brendova u zemlji što se tiče sportskog klađenja. Ono po čemu se ističu jeste široka ponuda sportova, takmičenja i igara a takođe i veoma dobre kvote po kojima mogu lako da se porede sa najboljim svetskim kladionicama. Ova kladionica posluje u Srbiji više od 20 godina i ima veliki kredibilitet. Jedna od online kladionica na koju se svakako možete osloniti.

Balkan Bet
Službena stranicahttps://www.balkanbet.rs/
Bonus dobrodošliceNema
Platne metodeVisa, Mastercard, iPay, vaučeri
Minimalni depozit100 RSD
Prednosti
 • Licencirana kladionica
 • Veliki broj sportova u ponudi
 • Niske margine i solidni koeficijenti
 • Funkcionalan sistem korisničke podrške
Minusi
 • Limitiran izbor načina uplate
 • Dizajn sajta

 

 

SoccerBet

SoccerBet

Ne postoji kladilac u Srbiji koji nije čuo za ovu kladionicu koja posluje na preko 250 lokacija u zemlji. Komforan prostor na uplatnim mestima i odličan sajt za online klađenje jedan su od zaštitnih znakova ovog brenda uz zelene boje na logou. SoccerBet nudi neke prilično primamljive bonus poput onog od 350% na prvi depozit koji možete da aktivirate uz određene uslove.

SoccerBet
Službena stranicahttps://www.soccerbet.rs/sr
Bonus dobrodošliceBesplatni spinovi na kazinu
Platne metodeVisa, Mastercard, opšta uplatnica, vaučeri
Minimalni depozitNije navedeno
Prednosti
 • Legalna kladionica
 • Odlična platforma za uživo klađenje
 • Veliki izbor marketa za klađenje
Minusi
 • Nema bonusa dobrodošlice
 • Dizajn mobilne aplikacije

 

 

AdmiralBet

AdmiralBet

Ovo je brend koji se prvobitno po osnivanju najviše odnosio na Kazina pod nazivom Admiral, ali spajanjem nekoliko kladionica nastala je ova renomirana kladionica koja se poslednjih godina munjevitom brzinom probila u vrh tržišta u Srbiji. AdmiralBet ističe se odličnom uslugom u svojim lokalima i na online klađenju kao i Bonusom Dobrodošlice od 100% u iznosu prvog depozita uz minimalne uslove.

AdmiralBet
Službena stranicahttps://www.admiralbet.ba/sport-prematch
Bonus dobrodošlice1200 KM
Platne metodeVisa, Mastercard, Maestro, vaučeri
Minimalni depozitNije navedeno
Prednosti
 • Relativno mlada licencirana kladionica
 • Odličan sistem korisničke podrške
 • Solidan izbor sportova za klađenje
 • Funkcionalan sajt
Minusi
 • Limitiran broj metoda uplate i isplate
 • Ograničen izbor promocija

 

 

Bet365

Bet365, kladionice.tv

Kada se spominju najbolje srpske sportske kladionice mora se dodati i jedan svetski brend koji posluje na ovim prostorima. Bet365 nije direktno registrovan ovde ali igrači iz Srbije ga jako poštuju i klade se online tamo svojim deviznim sredstvima. Ne treba trošiti puno reči o kladionici koja je postavila standarde kada je online klađenje u pitanju. Bez premca po broju tržišta, posebno u uživo klađenju. Mnoge kladionice u Srbiji koriste njihove metode kada je Uživo online klađenje u pitanju.

Bet365
Službena stranicahttps://www.bet365.com/
Bonus dobrodošlice25€
Platne metodeVisa, Mastercard, Maestro, Paysafe, vaučeri, Skrill
Minimalni depozitNije navedeno
Prednosti
 • Jedna od najboljih kladionica na svetu
 • Odlične kvote
 • Širok asortiman sportova dostupnih za klađenje
 • Sjajna platforma za klađenje uživo
Minusi
 • Još uvek nema licencu za rad u Srbiji

 

 

Pinnacle

Pinnacle Casino

Ovaj mini pregled bilo bi dobro da završimo još jednom stranom online kladionicom koja prihvata igrače iz Srbije a to je Pinnacle, svakako sinonim za profesionalizam i kredibilitet i jedna od najjačih svetskih kladionica. Najveće limite ćete naći ovde. Najmanje problema da uplatite veći novac na neki događaj. Možda nemaju Bonuse dobrodošlice i slične promocije ali ovo je kladionica sa najmanjom maržom i najvećim kvotama.

Pinnacle
Službena stranicahttps://www.pinnacle.bet/en/l
Bonus dobrodošliceNema
Platne metodeVisa, Mastercard, Maestro, Astropay, Netteler, vaučeri, Skrill
Minimalni depozit10$/10€
Prednosti
 • Solidan izbor sportova i marketa za klađenje
 • Vrlo dobre kvote
 • Kvalitetan izbor metoda uplate i isplate
Minusi
 • Nema bonusa dobrodošlice
 • Nema prenosa uživo

 

kladionice

Šta tačno predstavlja pojam Sportske Kladionice

U uobičajenoj upotrebi ovog termina, izraz Sportske kladionice formalno predstavlja kompanije i ovlašćena pravna lica koja prihvataju opklade od individualnih sportskih kladioca. Prihvatajući opklade na oba ili više različita ishoda sportskih događaja zahvaljujući marži na kvotama koja se razlikuje od kladionice do kladionice, ove kompanije prave zaradu. Ljudi ovaj pojam u Srbiji najviše vezuju za lokale Sportskih kladionice i sportsko klađenje, takozvane poslovnice u kojima možete odigrati tiket, pogledati utakmicu i popiti piće, i na kraju krajeva podići dobitak u kešu.

Sportske kladionice u Srbiji uglavnom imaju svoju ponudu i ljude koji sastavljaju kvote, međutim poslednjih godina celokupan taj posao u velikoj meri, ali i u potpunosti se može osloniti na različite internet firme, platforme i provajdere koji rade obradu i korekciju kvota. Skida se dosta materijala sa nekih stranih online kladionica koje su mnogo naprednije u tom smislu. To je dvostruka dobit za sve kladionice jer plaćajući programe dobijaju mnogo efikasniji sistem a ne moraju da plaćaju radnu snagu za to.

Još jedom, Sportska Kladionica predstavlja mesto-lokaciju ili web stranicu koja prihvata opklade na razne sportske događaje. Najpopularniji sportovi na koje se klade ljudi u Srbiji jesu fudbal, košarka, tenis, rukomet, odbojka, Esports koji je sve popularniji, Formulu 1 i moto trke, klađenje na trke konja, vaterpolo… Većina online kladionica u Srbiji ima minimalni iznos novca koji može da varira od 20 do 30 dinara recimo, pa čak i 50. Ne postoje maksimalna ograničenja međutim ako planirate da uplaćujete neki veći iznos budite sigurni da će kladionica proveriti kvote za taj događaj i korigovati ih u zavisnosti kako se one kreću na svetskim kladionicama. Iznos maksimalnog dobitka je takođe drugačiji za svaku kladionicu i one to vole da prikažu visinu njega u javnosti kao jedan od vidova borbe protiv konkurencije.

Kako da odaberete prave online kladionice u Srbiji?

Pošteno rečeno, kladionice žele da zarade i to je jedna surova istina. One smatraju da naplaćuju uslugu pružanja zabave korisnicima ali problem je što se većina ljudi ne kladi iz zabave već da bi zaradilo novac i stvara se sučeljavanje, ali i bojno polje kada se radi o kladiocima koji igraju pametno i proračunato. Velika većina ne uspeva da napravi dobitne mehanizme i sisteme pa ih neki veći dobici periodično zavaravaju da mogu da postanu dugoročno uspešni kladioci. O svemu ovome više reči u člancima o pametnom klađenju a kroz dalji tekst navešćemo Vam primere toga šta je sve bitno u odabiru prave online kladionice koja ima dokazanu reputaciju na tržištu i može da izađe u susret Vašim zahtevima, kriterijumima i preferencijama. Evo nekih smernica koje mogu pomoći.

Kvote i margine za kladionice u Srbiji

Kada se radi o odlučivanju gde ćete da se opkladite, malo toga je po merilu iznad potencijalnih isplata i jačine kvota za igru. Iskusni kladioci koji već duže vreme krstare raznim online kladionicama i igraju na velikom broju kladioničarskih sajtova moći će lako da uoče i razlikuju gde je šta bolje odigrati. Kada to kažemo mislimo na lige, tržišta, konačne ishode, prelaze, igre na golove, hendikepe, kombo opklade. Uglavnom svaka online kladionicama negde ima izraženu prednost i manu.

Uložili smo trud da vam prenesemo iskustvo toga koje su kladionice u Srbiji najbolje za klađenje za određene lige, takmičenja, igre, tržišta. Skenirali smo i upoređivali brojne kladionice u državi i sastavili listu onih kojih najbolje plaćaju na dobitak.

Bonus ponude i promocije

Bonusi kladionica su jedna od najboljih marketinških operacija za sve online kladionice u Srbiji. Ovim vidom promocije oni najviše ciljaju nove korisnike kod kojih tas na vagi za izbor upravo može da predstavlja sadržina i jačina Bonusa koji kladionica nudi. Mnogi započnu svoje kladilačko iskustvo i put i registruju se u kladionicu baš zbog ovih primamljivih novčanih dodataka na prve depozite ili Bonuse za koje čak i nije potreban depozit.

Bonus ponude i promocije dostupne su u svim oblicima i veličinama, i razlikuju se od kladionice do kladionice tako da su vrlo male šanse da ćete naći dve identične promocije. Svaka online kladionica se ponosi svojom bonus ponudom i pokušava da je izreklamira koliko god može putem putem sredstava javnog informisanja gde je to dozvoljeno. Uglavnom su za to upošljene neke poznate javne ličnosti koje će još više da privuku nove korisnike.

Vrste opklada - tržišta

Vrste tržišta, ponude liga, mečeva i igara online kladionica u Srbiji su još jedan jako bitan faktor koji odlučuje o tome u koju kladionicu da se registrujete i uplatite svoj novac. Svrha ogromnog broja tržišta je da korisnik dobije što veću slobodu kada se radi o polaganju opklada i dobije osećaj da ima što više izbora. Najbolje kladionice imaju i najveći broj dostupnih tržišta na raspolaganju koja mogu da obezbede za neki sport pojedinačno. Verovatno i osnovne igre koje danas uglavnom svaka kladionica ima u ponudi jeste:

 1. Konačan pobednik
 2. Broj golova,poena ukupno ili po timu
 3. Tačan rezultat
 4. Azijski hendikep
 5. Ishod na poluvremenu
 6. Poluvreme/Kraj
 7. Oba tima daju gol
 8. Evropski hendikep
 9. Prvi tim koji daje gol
 10. Pobednik prvog seta

Pored svega toga postoje i razna dodatna tržišta kojih kod neke online kladionice ima u ponudi a negde ne i koja odnose prevagu za neke igrače. Na primer:

 1. Broj žutih kartona
 2. Broj kornera
 3. Broj šuteva na gol
 4. Strelac i prvi strelac na meću
 5. Poeni igrača
 6. Skokovi, asistencije igrača
 7. Kombo opklade od nekoliko osnovnih igara

Ovo je često odlučujući faktor za nekog ko želi da se kladi na određeni market i pronađe ga baš u nekoj kladionici. Najbolje online kladionice u Srbiji su one koje će vam pružiti dosta fleksibilnosti u ovoj vrsti usluge.

Marže kladionica u Srbiji

Još jedan jako bitan činilac kada je u pitanju ukupan plasman na listi najboljih online kladionica u Srbiji. Ovde se radi o profitnoj marži koju koriste kladionice kako bi obezbedile dugoročan profit. Na internetu je teško pronaći sa koliko tačnom maržom u proseku svaka kladionica radi jer postoje razlike od sportova do sportova, od igara do igara u svakoj kladionici. To su izuzetno kompleksni podaci i morala bi da se uradi dosta detaljna i napredna statistika.

Verovatno je najbitnije kakve marže online sportske kladionice daju na onim osnovnim sportovima i igrama poput konačnog pobednika i broja golova ili poena, kao i azijskim hendikepima. Ovom temom bavićemo se u posebnim tekstovima zato što je dosta delikatna. Prosto rečeno ukoliko jedna kladionica radi po 111% a druga po 106% normalno da ćete se kladiti u ovoj drugoj. To za dugoročan profit mnogo znači. Potraga za boljom kladionicom po ovom kriterijumu može da vam bude jedan od zadataka.

Načini plaćanja u srpskim kladionicama

Pre samog otvaranja računa u kladionica možda bi bilo dobro da se informišete o dostupnim opcijama za uplatu depozita. Ne nude sve kladionice u Srbiji širok spektar načina za plaćanje kao što je ponuda svetskih kladionica. Naći ćete uglavnom samo uplatu Visa, MasterCard, Maestro karticama, preko bankovnog računa ili na uplatnom mestu. Isplata novca je još siromašnija što se tiče metoda. Načini isplate su samo u poslovnici ili preko bankovnog transfera.

Strane kladionice imaju internet novčanike i kripto valute i svaka online kladionica kada je u pitanju Srbija ali recimo i BiH će morati u bližoj budućnosti da se okrene ovom savremenijem vidu baratanja novca i vođenja transakcija. Neki možda misle da ovo nije tako bitan faktor kada se uzima u obzir odabir kladionica ali to je svakako jedna bitna karakteristika koju svaki operater treba da se trudi da što više poboljša.

Uživo klađenje sportske kladionice

Verovatno da bi novije generacije igrača označile ovaj segment kladionice kao jedan od odlučujučih kada je u pitanju izbog platforme za klađenje. Uživo klađenje i funkcionalnost ove opcije je svakako nešto što donosi veliki broj poena. Pokrivajući veliki broj sportova i takmičenja, online kladionice u Srbiji ali i svetu donose potencijalnim igračima ali i starim klijentima više izbora za razmatranje opklada i zbog toga stiču veliku prednost. Uživo klađenje pokriva mnogo sportova od fudbala, košarke, tenisa do onih manje popularnih i dinamičnost ovog vida igre ogleda se u mogućnosti igranja velikog broja opkladi u minutu.

Integracija prenosa online nekog događaja je nešto što može biti samo dodatni bonus jer ljudi vole da gledaju mečeve na koje se klade. Ovo je vrlo bitna funkcija. Naravno da je nemoguće pokriti sve mečeve online ali pravi primer da se i sa najmanjih takmičenja i turnira može doći do prenosa je kladionica bet365 koja ima svoje snimatelje i određivače kvota za neke od najegzotičnijih liga i tržišta. Ukoliko ne možete doči do prenosa uživo nekog događaja na koji se kladite sasvim je u redu i pratiti tekstualni prenos i statistiku.

Korisnička podrška

Još jedan vrlo bitan detalj kada su u pitanju sve online sportske kladionice u Srbiji jeste korisnička ili tehnička podrška. Sajtovi za sportsko online klađenje uvek moraju da imaju na umu da je veliki plus izaći korisniku u susret što je brže moguće za svako pitanje, primedbu ili sugestiju.

U poslednjih par godina najbolje sportske kladionice u Srbiji dodatno su pojačale ovaj sektor svoje kompanije tako što su uveli podršku koja radi 24/7. Neke su još uvek na dnevnom režimom i rade do ujutru do uveče, dok su sigurno najslabije plasirane one kladionice koje možete da konaktirate samo mejlom.

Kako da otvorite račun u online kladionici

Da biste mogli da uplatite novac i opkladite se potrebno je da otvorite korisnički račun. Danas je uglavnom sve moguće uraditi Online bez odlaska u samu poslovnicu (odnosi se na sprske kladionice koje imaju lokale i uplatna mesta). Ovo je dosta jednostavan proces koji se može odraditi u 5 minuta. U sledećim redovima ćemo detaljno objasniti kakav je to postupak, korak po korak. Imajte na umu da se ovi koraci mogu razlikovati u nijansama od kladionice do kladionice ali u većini slučajeva suština je ista.

1) Odaberite online kladionicu u Srbiji koja ispunjava Vaše kriterijume i pronađite njihovu internet stranicu. Ukoliko trebate pomoć pronaći ćete najbolje kladionice u Srbiji u sledećem odeljku.

2) Otvorite stranicu i pronađite dugme Registruj se. Obično se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

3) Nakon pritiska na to dugme otvoriće Vam se formular za registraciju. U njemu ćete morati da unesete lične podatke. Budite pažljivi da sve bude tačno upisano.

4) Nakon završetka unosa potrebno je da kliknete da potvrđujete registraciju i gotovo je.

5) Istog trenutka na mejl bi trebalo da Vam pristigne aktivacioni link, na koji čim kliknete postajete registrovani i verifikovani korisnik.

6) Posle ovog postupka možete da uplatite prvi depozit online.

7) Kada budete imali uplaćen depozit, sledeće što radite je postavljanje opklade, online ili na samom uplatnom mestu u Srbiji.

8) Ukoliko dobijete novac i poželite da podignete dobitak moraćete da dostavite kladionici potvrdu o Vašem identitetu kao na primer ličnu kartu, dokaz o adresi i slično.

 

Top 5 Novih kladionica u Srbiji

Pored kladionica koje rade već duže vreme u Srbiji, postoje i one koje se tek probijaju na tržište i potrebno je još neko vreme da uvidimo sve njihove prednosti i mane. Međutim izdvojili smo one koje se probijaju nešto brže od ostalih. Možete da pročitate recenziju o njima ili probate neku opkladu za manji iznos. Predstavljamo nove kladionice u Srbiji koje imaju veliki potencijal.

 1. Megapari
 2. Melbet
 3. 22bet
 4. Circus
 5. Biamobet

Sportovi i takmičenja u kladionicama Srbije

Za nas a i čitaoce je vrlo bitno da analiziramo najbolja sportska tržišta dostupna u kladionicama. Naravno, fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, ali u Srbiji je jednako popularna i košarka. Poslednjih 15 godina tenis je u uspehu zbog Novaka Đokovića a odbojka, rukomet i vaterpolo zazumaju takođe visoke pozicije.

Fudbal, oduvek jedna od najvećih strasti

Ovu 2022. Godinu Srbija će pamtiti po dobrom jer će nacionalni tim igrati na Svetskom Prvenstu u Kataru nakon velike pobede u kvalifikacijama nad Portugalom prošle godine. U kladionicama u Srbiji ljudi se najčešće klade na pobednike mečeva, golove ali i kombinacije ova dva, specijalne igre sa vezivanjem dva ili više tržišta. To je ono što je jako popularno. Nastupajuće Svetsko Prvensto će sigurno obarati rekorde kada su uplate u kladionicama u Srbiji u pitanju kao najpraćeniji fudbalski događaj na svetu pa i najveće kladionice imaju pune ruke posla.

Košarka, srpski nacionalni sport

Samo u prošloj deceniji Srbija je uspela da postane vicešampion Evrope i Sveta i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim Igrama. Trenutni MVP NBA lige je igrač iz Srbije, Nikola Jokić. NBA je najpopularnija liga za klađenje na ovom prostoru, a odmah iza nje Evroliga. Takmičenja u kojima nastupaju Crvena Zvezda i Partizan su pod posebnim radarom. Osim hendikepa i total više/manje jako su popularna tržišta na igrače kao što su broj poena, asistencija, skokova…Svaka online kladionica u Srbiji ima puno igara za klađenje na košarku.

Tenis, najbolji igrač na svetu

Sa usponom Novaka Đokovića kreće i popularnost tenisa kao sporta za klađenje u Srbiji. Igrači se osim Grand Slam turnira klade i na jake ATP turnire, ali čak i na čelendžere sa manje poznatim igračima. Osim pobednika mečeva igraju se i pobednici setova, broj gemova, sledeći brejk na meču itd. Sve online sportske kladionice u Srbiji utrkuju se koja će imati veće ponude i kvotu na tenis.

Odbojka, rukomet i vaterpolo

Timski sportovi bili su uvek nešto posebno na prostoru Srbije. Veliki uspesi i medalje u ovim sportovima normalno su preneli popularnost i na kladionice tako da nije čudno ako kod prosečnog kladioca u Srbiji nađete neki meč iz ovih sportova na tiketu.

Bonus ponude kladionica u Srbiji

Kao što je već rečeno u prethodnom delu teksta Bonus ponude su jedan od elemenata online kladionica koji je najatraktivniji za svakog korisnika u Srbiji ali i širom regionu. Ako ste razumeli dobro sve o Bonusima, kladionica će Vas nagraditi za izbor njene platforme inicijalnim Bonusom dobrodošlice mada postoje promocije i za stare mušterije kako bi oni zadržali interesovanje i nastavili da se klade na postojećem online korisničkom računu. Ovde ćemo reći nešto ukratko o vrstama promocija koje nude sportske kladionice.

Bonusi dobrodošlice

Početni Bonusi ili Bonusi dobrodošlice su prva stvar koju online kladionica može ponuditi novim igračima kao sredstvo za regrutaciju na njihovoj platformi. Oni su obeležja kladionica i sigurno ih možete videti na reklamama. Sistem aktiviranja je jednostavan i uglavnom ćete na početni depozit i novac koji deponujete u kladionicu dobijati 100, 200 pa negde i 300% Bonus novca.

Besplatne opklade (Free Bet)

Svakako jedna od najpopularnijih promocija kod online kladionica u Srbiji. U dosta varijanti se nudi kao Besplatna opklada bez rizika. Ukoliko promašite vašu prvu opkladu vraća se novac na račun. Takve ponude možete nači u mnogim kladionicama. Sve online kladionice  koje ne zadržavaju novac koji Vam daju za Free Bet nakon eventualnog dobitka su naravno dosta popularnije od drugih.

Povećane kvote i pojačan dobitak

Ovo je jedna od novijih promocija ali sigurno vrlo značajna kada je u pitanju Vaš dugoročni profit i pametno klađenje. Kladionice izdvajaju posebnu ponudu liga, mečeva i igara na koje dobijate veće kvote kada se kladite. Mnoge online kladionice ovo imaju u ponudi i malo pomalo ovaj vid promocije stiče sve veću popularnost.

Bonusi za mobilno klađenje

Mobilni uređaji preuzeli su odavno primat od drugih opcija za online klađenje u Srbiji i preko njih se vrši 70-80% ukupnog klađenja. Shodno tome pojavili su se Bonusi samo za korisnike koji koriste ovu platformu. Ovo se najčešće aktivira kada preuzmete mobilnu aplikaciju za određenu online kladionice.

Najbolje mobilne aplikacije za klađenje

Mnoge online sportske kladionice razvile su aplikacije za mobilne uređaje i to je sada jedan veliki trend. Android aplikacije su primarne i više dostupne, ali ima sve više i iOS aplikacija jer je jednostavno potražnja velika. Ipak, propisi su dosta veliki i mora se ići obilaznicama. Google ne dozvoljava aplikacije za kockanje za pravi novac u svojoj Play prodavnici pa to primorava kladionice da integrišu aplikacije na svoje sajtove kao zasebne datoteke.

Neće biti nikakvih problema sa ovim jer svaka od najboljih online kladionica u Srbiji ima i optimizovanu web stranicu za mobilne uređaje koja će vam obezbediti klađenje bez problema.

Skoro sve kladionice osavremenjuju aplikacije koje imaju za svoje platforme ali lako je moguće proveriti sve aplikacije i uvideti koje su nešto bolje od drugih. Prema tome, sačinili smo ovde jednu listu najboljih 10 aplikacija za klađenje u Srbiji u ovom trenutku:

Top 3 mobilne aplikacije za klađenje na Android

U nastavku koji sledi donosimo pregled najboljih mobilnih aplikacija za klađenje koje su dostupne na Android uređajima.

1. Mozzart aplikacija

Mozzartova Android aplikacija nudi korisnicima brz i praktičan pristup raznovrsnim kazino igrama i sportskim događajima. Dizajn aplikacije je intuitivan i lako razumljiv, omogućavajući igračima jednostavnu navigaciju i brzo pronalaženje željenih igara. U aplikaciji možete da uživate u bogatoj ponudi slot igara, ruleta, pokera i mnogih drugih popularnih igara, sve u visokokvalitetnoj rezoluciji i sa sjajnom grafikom.

Prednosti
 • Jednostavno i intuitivno sučelje
 • Klađenje uživo
 • Kladionica posjeduje licencu
Minusi
 • Sporiji rad za lajv klađenje

2. Melbet aplikacija

Jednostavna je za korištenje. Novi korisnici mogu računati na izdašne bonuse prilikom registracije, dok su za stalne igrače osmišljene druge privlačne i vredne nagrade. Aplikacija pruža bogatu ponudu sportskih događaja, klađenje u realnom vremenu i kvalitetne prenose uživo. Podržava različite načine plaćanja, s posebnim naglaskom na kriptovalute.

Prednosti
 • Zanimljivo sučelje
 • Prihvata kriptovalute
 • Atraktivni bonusi i promocije
Minusi
 • Potrebna je maksimalna brzina interneta

3. Maxbet aplikacija

Aplikacija omogućava korisnicima ekspresan pristup širokoj lepezi sportskih događaja. Dizajnirana je s naglaskom na estetiku i funkcionalnost, odmah privlačeći pažnju svojim izgledom. Pored standardnih kazino igara i sportskih opklada, uključuje i opciju klađenja uživo, što predstavlja značajnu prednost.

Prednosti
 • Široka ponuda klađenja
 • Funkcionalna i lagana
 • Osobni podatci zaštićeni enkripcijom
Minusi
 • Lajv klađenje usporava rad

Top 3 najbolje mobilne aplikacije za klađenje na iOS

1.  22bet

Dizajn je jednostavan, ali vrhunski izveden, pružajući intuitivno iskustvo korišćenja koje će korisnici ceniti. Što se tiče ponude, sve što možete pronaći na računarskoj verziji kladionice dostupno je i u ovoj aplikaciji, osiguravajući kontinuitet i isti kvalitet usluge bez obzira na uređaj koji koristite.

 

2. Megapari aplikacija

Megapari kladionica stoji iza ove iOS aplikacije koja pruža nevjerovatno iskustvo. Korisnici će se naći u svetu sportskog klađenja, uživati u mogućnostima klađenja u realnom vremenu te pratiti uzbuđujuće lajv prenose. A uz lajv prijenose, korisnici će biti u mogućnosti da prate akciju uživo i donose odluke u skladu s tim, sve na jednom mjestu. Tu su i razne kazino igre.

Prednosti
 • Sportska ponuda, klađenje uživo, kazino igre
 • Brojne platne metode
 • Lajv prenosi
Minusi
 • Niže kvote i koeficijenti

3. MeridianBet aplikacija

MeridianBet aplikacija je prava riznica sportskih dešavanja i mogućnosti klađenja u realnom vremenu, uz dodatak raznolikog izbora kazino igara, LIW igara, i još mnogo toga što biste mogli pronaći na desktop verziji.

Prednosti
 • Klađenje uživo,
 • Lajv čet podrška
 • Brzi odaziv na korisničke zahteve
Minusi
 • Slabija preglednost sportskih događaja

Najpopularniji metodi uplate i isplate novca u kladionicama Srbije

Još jedan segment u kojem kladionice moraju stalno da se prilagođavaju. Korisnici u Srbiji uglavnom koriste one proverene metode poput uplate novca na šalterima lokala ili dinarske kartice. Visa i Mastercard su takođe dosta zastupljeni, ali postoji još dosta načina plaćanja poput bonova, uplate na kioskima i pumpama ili internet novčanika kada su u pitanju strane kladionice, recimo Skrill, Paysafe, Netteller. Takođe nešto što postaje sve popularnije jeste bitcoin i kriptovalute generalno

Autor
Stella Šakić
SEO Blogger s preko 1000 objavljenih članaka na raznorazne teme. Nisam naišla na temu o kojoj nisam mogla pisati, a online klađenje pokrivam SEO člancima više od 3 godine. Među brojnim prednostima koje donosi suradnja sa mnom, možete očekivati neograničenu kreativnost, raznovrsnost, brzinu učenja i pisanja te fleksibilnost u poslu. Pišem na hrvatskom, bosanskom i engleskom jeziku i navedene jezike također prevodim i lektoriram.
Rejting ovog članka
4.9/5
93 glasa
FAQ. Česta pitanja