100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Evropski Hendikep u košarci i kako se kladiti na hendikep u Crnoj Gori

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Evropski hendikep u košarci je zastupljen i na našem tržištu, možda ne u tokolikom obliku kao azijski hendikep, ali ipak možete ga pronaći u sportskim ponudama. Razlikuje se od Azijskog hendikepa, jer u ponudi imate tri moguća ishoda (1, X, 2). Ukoliko u ponudi vidite opciju (+), ona inače označava dodavanje hendikepa autsajderu, dok opcija (-) označava oduzimanje poena favoritu. Opcija X bi vam značila da favorit ili autsajder u zavisnosti od znaka u ponudi (+ ili -), mora pobjediti sa tačno tolikom razlikom poena. U ponudi su igre na hendikep poena u prvom poluvremenu, drugom poluvremenu, regularnom vremenu i produžecima. Takođe su u ponudi igre i na određene dionice meča, prva četvrtina, druga, treća i četvrta četvrtina.

Zašto postoji Evropski hendikep za klađenju u košarci?

Logično je da u ponudi takođe imate i evropski hendikep u košarci iz razloga što kladionice žele da imaju što širu ponudu za svoje igrače. Kvote su dosta drugačije na ovu vrstu igre, najveće su na opciju (X), jer je tu opciju i najteže pogoditi. Ova vrsta hendikep igre postoji da bi vi mogli zaraditi, ali naravno i kladionice. Okušajte vašu sreću u nekoj od kladionica koje nude ovaj vid igre. U nastavku pročitajte primjer o evropskom hendikepu u košarci.

Primjer Evropskog hendikepa u košarci

Dakle u nekim kladionicama kao što je ova koju sam odabrao, hendikep je postavljen sa prednošću slabije tima, a to je znak (+). U ovom slučaju ekipi Lokomotiva Kuban je dodato +12 poena. Ukoliko igramo opciju (1), to bi značilo da ekipa CSKA mora pobjediti sa minimalno 13 i više poena razlike u ovoj utakmici. Šanse da se tako nešto desi su 50-50. 

Ukoliko igramo opciju (X), ona bi značila da ekipa CSKA mora pobjediti sa tačno 12 poena razlike u meču. Ekipi Lokomotiva Kuban je dodato +12 poena, a da bi opcija X prošla, rezultat mora biti neriješen. Ukoliko CSKA pobjedi sa 92-80, krajnji rezultat bi bio 92-92, jer dodajemo gostu +12 poena, pa je tako opcija (X) dobitna.

Ukoliko igramo opciju (2), u tom slučaju ekipi Lokomotiva Kuban dodajemo +12 poena. Dakle oni moraju pobjediti u krajnjem ishodu, kada im dodamo tih +12 poena. Oklada bi bila dobitna ukoliko Lokomotiva Kuban ne izgubi sa preko 11 poena razlike, odigra neriješeno ili pobjedi. 

Zaključak

Evropski hendikep u košarci je profitabilna igra. Šanse za dobitak na opcijama 1 i 2 su 50%, dok su šanse za opciju (X) dosta manje, jer ipak pogoditi sa koliko poena razlike će neki tim pobjediti je ipak dosta teško, ali ne nemoguće. Oprobajte se u igri Evropski Hendikep u košarci, postavite oklade i možda i zaradite.

Čitaj više

Evropski Hendikep pravila
Evropski hendikep pravila, primer i tabela
Evropski Hendikep gemova u tenisu
Evropski Hendikep u Rukomet
Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +1/-1 Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +2 /-2 Evropski Hendikep u fudbalu
Evropski Hendikep +3 i -3 u fudbalu
Evropski Hendikep u odbojci i klađenje na odbojku

Autor
Aleksandar Bunić
Dugogodišnje iskustvo u svim sferama klađenja. Aktivno se bavi sportom(biciklizam, fudbal). Učesnik mnogobrojni sportskih turnira. Autor na stranici kladionice.tv. Dugogodišnji tipster na Danskoj stranici za sportske tipove. Dokazao je svoje vještine kao tipster, autor i igrač.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas