Trenutni region:
100% Bonus na prvi depozit
Kladi se

Evropski Hendikep u odbojci i klađenje na odbojku u Crnoj Gori

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Rijetke su kladionice koje u svojoj ponudi nude igru Evropski Hendikep u odbojci. U ponudi možete naći hendikep na pobjedu meča ili hendikep poena meča ili seta. Mnogi još uvijek ne znaju značenja hendikepa, ali ona su vrlo jednostavna. Favorizovanom timu je postavljen tip (-), dok je autsajderu postavljen tip (+), a ponuda (X) je takođe u igri, a sa njom pogađate tačnu razliku setova ili poena u meču ili setu. Zaključak je da su u ponudi tri opcije (1, X ,2). Te od zavisnosti znakova, dodajemo ili oduzimamo timovima poene ili setove.

Zašto postoji Evropski hendikep za klađenju u odbojci

Iako nije toliko zastupljen, on ipak postoji u nekim kladionicama. Kvote na ovakve parove u kladionicama su često dosta veće. Postoji upravo zbog igrača, jer bez njih ništa ne bi ni postojalo, jer kladionice se trude da ugode svim igračima sa raznovrsnom ponudom igara. U nastavku možete u primjerima pogledati kako se igra evropski hendikep.

Primjer Evropskog hendikepa u odbojci

Za primjer ću uzeti utakmicu između Srbije i Slovenije, a rezultat meča je završen 3:1 u setovima za Srbiju. Hendikep je postavljen na konačni ishod meča sa (-1) na tim Srbije, a u primjeru ispod pogledaćemo kada je oklada dobitna, a kada gubitna u svim mogućim ishodima (1, X, 2).

Hendikep na meč

U slučaju iz gornjeg teksta, oklada 1 sa postavljenim Evropskim Hendikepom (-1) na reprezentaciju Srbije označava da tom timu oduzimamo -1 set prednosti, pa tako oni moraju da pobjede sa barem 2 seta razlike u meču, da bi oklada bila dobitna. Dakle u slučaju pobjede od 3:0 ili 3:1, oklada bi bila dobitna, a u slučaju bilo kojeg drugo rezultata, oklada je gubitna.

U slučaju da smo odigrali tip 2 sa postavljenim Evropskim Hendikepom  (+2) na tim Slovenije, to bi značilo da Slovenija ne smije da izgubi sa preko 1 set razlike. Dakle u slučaju da izgube sa 3:2 ili pobjede sa bilo kojim rezultataom, oklada bi bila dobitna.

U slučaju kada igramo tip X, a hendikep je postavljem (+2) za goste, u tom slučaju ekipi Slovenije dodajemo +2 seta, pa bi tako krajnji rezultat morao završiti 3:1 za Srbiju, da bi oklada bila dobitna. Jer u tom slučaju krajnji rezultat je 3:3, pa je oklada X dobitna.

Hendikep poena na meču 

Utakmica između Srbije i Slovenije je završena rezultatom 3:1 (25-20 25-15 20-25 25-20). Kroz primjere ispod možete viditi kada je oklada dobitna.

Ukoliko smo igrali tip 1 na reprezentaciju Srbije sa postavljenim hendikepom na meč od (-14), to bi značilo da tim Srbija nakon sabiranja poena meča mora pobjediti sa minimalno 14 i više poena razlike. U ovom slučaju tip bi bio dobitan, jer Srbija je pobjedila preko 14 poena razlike u meču. 

Ukoliko igramo opciju 2 (+14) na gostujuću ekipu, to bi značilo da Slovenija ne smije da izgubi sa preko 13 poena razlike kada se zbroje poeni.

Ukoliko igramo opciju X(+14), to bi značilo da Srbija mora pobjediti sa tačno 14 poena razlike kada se zbroje poeni. Autsajderu se uvijek dodaje znak (+).

Hendikep poena u setu

U ponudi su igre na prvi set, drugi set i treći set, te možete igrati i evropski hendikep na setove.

Primjer

Ukoliko je prvi set završen rezultatom 25:20 između Srbije i Slovenije, a mi smo odigrali tip 1 (-4), to bi značilo da Srbija mora da pobjedi sa 5 i više poena razlike u prvom setu. 

Tip 2 (+4), znači da Slovenija ne smije izgubiti sa preko 3 poena razlike u prvom setu. Dakle ukoliko izgube sa 25:22, 25:23,26:24 ili neki drugi rezultat na razliku(razlika od 2 poena), a takođe ukoliko pobjede set sa bilo kojim razlikom, oklada bi bila dobitna.

Tip X (+4), značenje ove igre bi bilo da reprezentacija Srbije mora pobjediti u prvom setu sa tačno 4 poena razlike. Dakle jedini mogući ishod, a da je dobitan je 25:21. Svi ostali ishodi su gubitni.

Isti princip važi ako igrate evropski hendikep poena na 2 set, 3, set ili neki drugi.

Zaključak

Ova vrsta igre u ponudi ima dosta mogućih varijanti, pa je tako u ponudi dosta mogućih ishoda, a samim tim se povećavaju šanse za dobitak. Kvote su nešto više samo na igre sa opcijom (X). Dok za varijantu 1 i 2, kvote se prosječno kreću oko 1.85. Isprobajte neko od svih varijanti koje su u ponudi, možda baš zaradite na nekoj od njih. 

Čitaj više

Evropski Hendikep pravila
Evropski hendikep pravila, primer i tabela
Evropski Hendikep gemova u tenisu
Evropski Hendikep u Rukomet
Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +1/-1 Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +2 /-2 Evropski Hendikep u fudbalu
Evropski Hendikep +3 i -3 u fudbalu
Evropski Hendikep u košarci i kako se kladiti na hendikep

Autor
Rejting ovog članka
-/5
0 glasa
100% DO 100 EUR PRVOG DEPOZITA KLADI SE
1xbet kladionica, online sportsko klađenje Srbija
100% DO 100 EUR PRVOG DEPOZITA
Kladi se