100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Specijal klađenje fudbal u Crnoj Gori

Fudbal, kladionice.tv

Sigurno vam se do sada u životu desilo kada vam je klađenje na fudbal postalo monotono. Iako postoje bezbroj kombinacija, pobednik, gubitnik i ukupan broj golova.

Došlo je vreme kada biste želeli da se oprobate u kombinaciji opklada na broj kartona, šutova u okvir ili van gola i čak ako imate omiljenog igrača iz tima na koga biste se kladili da bude prvi strelac na meču.

Zamislite uzbuđenje kada čitav vaš dobitak zavisi od toga da li će se sudija uhvatiti za karton koji se nalazi u njegovom prednjem ili zadnjem džepu. Iskusni kladioničari i pratioci fudbala će razumeti ovo.

Bez obzira da li više volite Ronalda ili Mesija ili Vlahovića i Mitrovića, uvek je ushićenje na maksimumu kada se radujete zajedno sa vašim omiljenim centraforom ukoliko je prvi strelac na meču.

Slično sa situacijom klađenja na prvog strelca na meču, kako će se postaviti protivnička odbrana? Da li će uspeti da naprave ofsajd zamku vašem omiljenom napadaču? Ili će Mitrović ipak izbeći ofsajd zamku, štopere protivničkog tima i dati još jedan gol glavom, kao protiv Portugala?

Ukoliko ste navijač Atletiko Madrida, tim koji je poznat po dobrim skakačima u protivničkom šesnaestercu, onda je dobra taktika da se kladite na ukupan broj kornera. Specijalisti za golove iz prekida.

Dalje u tekstu možete saznati kako funkcioniše specijal klađenje na fudbal.

 

Specijal klađenje na fudbal – korneri

Iako broj postignutih golova iz kornera iznosi samo oko 3%, uvek je zanimljivo da se kladite na ukupan broj kornera u meču. Možete da birate kakvu vrstu opklade želite da stavite. Zašto bi trebalo da razmislite o specijal klađenju na kornere?

Standardno klađenje na pobednika, gubitnika ili na ukupan broj golova je dobro pokriveno informacijama od strane kladioca. Oni često ne mogu da isprate sve informacije o timovima pre nego što daju kvote za ukupan broj kornera u utakmici. Vama je na prednosti ako dobro istražite informacije o timovima pre opklade na kornere. Šta morate da znate?

Koliko puta ste se kladili da će Lacio pobediti i na kraju izgube od nekoga, a baš ste njih čekali za dobitan tiket?

Prednost klađenja na kornere je što nema često takvih neprijatnih iznenađenja, već je broj kornera po utakmici poprilično istovetan.

Prosečno u jednoj fudbalskoj utakmici bude 10 ili 11 kornera. Vi se kladite da će broj kornera biti manje ili više od ponuđenog broja od strane kladioca.

 • Više od 10 kornera (11 ili više) – 1.909
 • Manje od 10 kornera (9 ili manje) – 1.917

Druga vrsta opklade na kornere je tipičan hendikep klađenje u fudbalu. Jednoj strani se daje prednost da izjednači nedostatak koji imaju i obrnuto sa drugim timom, sa skalom opcija i kvota na raspolaganju

 • Chelsea +0.5 kornera: 1.961
 • Arsenal -0.5 kornera: 1.869

U ovom primeru, Chelsea mora da ima barem jedan korner više od Arsenala da biste dobili na tiketu.

 

Specijal klađenje na fudbal – kartoni

Veoma specifičan način klađenja koji se sastoji od sistema na poene. U zavisnosti od kladionice, koje imaju manje ili više ograničen pristup informacijama za kartone kako bi vam dale kvote na ovakav tip specijal klađenja na fudbal.

Bitno je da zapamtite da žuti karton vredi jedan poen, crveni karton vredi dva poena, a ukoliko igrač “zaređa” dva žuta kartona i dobije crveni, to je onda tri poena.

U ukupnom broju kartona kao način klađenja na određuje kladioc. Na primer, u Mančesterskom derbiju Premijer lige ukupan broj kartona, tj. Prosek može biti postavljen u iznosu od 4.5.

Kao i na kornere, vaša opklada može biti da li će ukupan broj kartona biti manje ili više od ponuđenog broja.

Istovetno je i za klađenje na hendikep. Isti primer na Mančesterskom derbiju bi bio na Mančester Siti -1, a na Junajted +1. Što znači da će Siti morate da akumulira dva kartona (poena) više od Junajteda kako biste dobili. Ukoliko Junajted akumulira isti broj kartona (poena) ili više, takođe biste dobili na opkladi.

 

Specijal klađenje na fudbal – prvi strelac

Omiljena vrsta specijal klađenja na fudbal ukoliko imate omiljenog igrača. Specifično je što su obično visoke kvote na ovu vrstu klađenja. Ne morate da brinete o konačnom ishodu meča. Vas samo zanima da li će vaš miljenik dati prvi gol.

Mala napomena da ukoliko trener ne pusti vašeg miljenika u igru ili se povredi pre meča, pravilo je da vam se barem vrati novac, ali to proverite sa kladionicom.

Neke od taktika su:

 • Klađenje da li će vaš miljenik dati gol, nezavisno u kom minutu
 • Klađenje da li će vaš miljenik prvi dati gol u meču, nezavisno u kom minutu
 • Klađenje da li će vaš miljenik dati poslednji gol u meču, nezavisno u kom minutu i ovo je najizazovnije

 

Specijal klađenje na fudbal – šutevi u okvir/van gola

Zaista jedna od najtežih vrsta specijal klađenja na fudbal, jer toliko faktora utiče. Još teže je uhvatiti se u koštac sa time šta se klasifikuje kao udarac u okvir gola:

 • Šut u okvir gola se računa samo jedino ako ide u okvir gola (ali da ne pogodi stativu ili prečku), nego mora da ga odbrani golman ili da udarac izblokira poslednji igrač u odbrani
 • Šutevi u okvir gola se ne računaju nakon sudijske pištaljke

Zanimljivo je iz ugla ako volite da pratite performans vašeg omiljenog kluba i ako dugo pratite fudbal. Uglavnom se ovde klade iskusniji koji dugo prate lige sveta i generalno poznaju stilove igre.

 

Specijal klađenje na fudbal – betbuilder

Stigli smo do vrhunca najvećeg izazova specijal klađenja na fudbal. Betbuilder – po vašoj meri.

Ukoliko želite da personalizujete svoju opkladu sa više ishoda u meču na koje želite da se kladite, upamtite ovo.

Još jedan savet je da jako dobro istražite ukoliko ste početnik na ligu na kojoj se kladite, međusobne okršaje timova i da li ponuđena kladionica nudi betbuilder klađenje.

Vama je na ponudi da birate maksimum 6 konačnih ishoda koji se mogu desiti u jednoj fudbalskoj utakmici:

 • Oba tima da daju gol
 • Rezultat na poluvremenu
 • Rezultat na kraju utakmice
 • Broj kornera
 • Ukupan broj golova
 • Koji će igrač dati prvi gol
 • Koji će igrač dati poslednji gol

Kao što vidite, postoji bezbroj kombinacija i šteta je što možete samo šest njih da izaberete. Najuzbudljivi deo su kvote koje mogu ići naglo uvis ili da konačna kvota opadne u zavisnost na kakav ste se ishod kladili.

Do idućeg puta. Sportski pozdrav!

 

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Boks
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na fudbal
Klađenje na hokej
Klađenje na NFL
Klađenje na Snuker

Autor
Strahinja Krstić
Psiholog u marketingu. Iskustva u pisanju sam stekao u različitim industrijama i uvek prilazim sa iste tačke: "Šta je to što čitaoca ili klijenta najviše zanima?" Tim pristupom možemo da razmišljamo iz njihove perspektive i pišemo kao da se direktno njemu obraćamo, 1 na 1.
Rejting ovog članka
4/5
1 glas