100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na CS GO u Crnoj Gori

Saznajte više o najboljim online kladionicama za klađenje na CS GO u Crnoj Gori

csgo, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za klađenje na CS GO u Crnoj Gori

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
5/5
100% Bonus na prvi depozit
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% do 50EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.3/5
100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.5/5
100% Bonus na prvi depozit do 200 EUR
Kladi sePročitaj recenziju
5
3.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Od svog nastanka 1999. godine pa do danas, Counter Strike je ako ne najpopulanija, onda sigurno jedna od najpopularnijih FPS(First-person shooter) video igara svih vremena. Vremenom su izašla i tri nastavka počevši od Condition zero, Source, pa do Global Offensive(CS:GO) koji se danas igra i koji avgusta ove godine proslavlja ljubilarnu desetu godišnjicu postojanja. CS:GO trenutno ima oko 990 000 aktivnih igrača, a vrhunac je doživeo marta 2020. godine, na šta je bez sumnje veliki uticaj imala globalna pandemija koronavirusa.

Godinu dana nakon izlaska igre Valve je izbacio i prve skinove(isključivo menja izgled vašeg oružja bez uticaja na gameplay) što je značilo i nastanak prvih betting sajtova. Igrači su ulagali svoje skinove kladeći se na pobednike competitive mečeva ili u igrama ruleta gde bi jedan igrač nosio sav ulog. Skinove je bilo moguće nabaviti isto kao i sada, kupovinom na marketu, trejdovanjem sa ostalim igračima ili random dropovima, a cena istih je od nekoliko centi pa i do nekoliko hiljada evra. 

Vrhunac ovakvog vida klađenja je dostignut 2015. i početkom 2016. godine što je očigledno alarmiralo zaposlene u Valve-u koji je sredinom 2016. odlučio da potpuno zabrani klađenje skinovima. To je napravilo veliki odjek ne samo u CS:GO komjunitiju, nego i u čitavoj Esports industriji. 

Činilo se tada da će klađenje novcem doživeti ekspaniziju, ali realnost je da ono nije dostiglo ni delić popularnosti koje imalo klađenje skinovima, pogotovo na našim prostorima. To se vidi siromašnom ponudom koje nude najpopularnije domaće kladionice Maxbet i Mozzart koja se svodi na najosnovniju ponudu Pobednik meča, češto i ograničene veoma niskim ulozima, dok neke kladionice poput Soccera uopšte i nemaju ponudu. U tom smislu ističe se Meridianbet koja pored standardne ponude ima i veliki izbog drugih igara, između ostalog i hendikep mapa, tačan rezultat, ukupno mapa i ostalo… Od stranih bukija bih izdvojio Bet365 i Pinnacle  koji pored sigurnosti pružaju i mogućnost dugoročnih prognoza poput pobednika turnira, MVP-a turnira i drugo.

U nastavku teksta ćemo se ukratko osvrnuti na pravila igre i dati par saveta pri klađenju.

Šta treba znati o CS:GO

Trajanje meča

U zavisnosti od turnira i od faze u kojem se turnir nalazi, mečevi mogu Best of one, Best of three ili Best of seven na pojedinim turnirima u finalnom meču. Jedna igra(mapa) traje 30 rundi, a ukoliko nakon toga rezultat bude nerešen nastupaju produžeci, 2 puta po 3 i sve tako dok ne dobijemo pobednika. Turniri se uglavnom i odžavaju offline u arenama širom sveta pred velikim brojem publike, a takođe mogu biti i online što je jako nepopularno rešenje na koje smo bili prisiljeni u vreme pandemije. 

Osnovna pravila

Svaki tim se sastoji od 5 igrača. Moguće je imati i izmenu, ali se ona mora prijaviti određeni vremenski period pred početka meča. Na početku svake runde koja traje 115 sekundi igrači kupuju oružje i opremu novcem koji raspolažu. Zadatak terorista je da postave i uspešno detoniraju bombu. Teroristi automatski pobeđuju ako je ceo tim kontra terorista eliminisan. Glavni ciljevi kontra terorista su da demontiraju bombu koju su postavili teroristi. Kontra teroristi automatski pobedjuju ukoliko je ceo tim terorista eliminisan ili ukoliko bomba nije postavljena u predviđenom roku. Pobednik je tim koji prvi osvoji 16 rundi. 

Veoma je važno brinuti o svojoj ekonomiji, pa zato timovi često kalkulisano u pojedine runde ulaze bez ikakve ili sa minimalnom kupovinom kako bi u sledećim rundama sva petorica igrača u timu imali najbolju moguću. Maksimalan broj novca kojim igrač može da raspolaže u jednoj rundi je 16000$. U zavisnosti od oružja kojim usmrtite protivnika dobijate određeni novac. 

Takođe treba reći da svaki tim ima svog trenera koji je u mogućnosti da zatraži timeout između rundi i poziva određenu akciju.

Tržišta za klađenje na CS:GO

Pobednik

Najosnovnije tržište. Kladite se na pobednika meča bez obzira da li je rec o BO1, BO3 ili BO7 mecu. 

Broj mapa, više/manje

Kladite se naravno na broj mapa u meču. Kod best bo3 meceva to je manje ili više od 2.5 mapa, dok je kod bo7 meceva ta brojka je od 3.5 do 6.5 mapa

Hendikep klađenje

Još jedna vrlo raspostranjena igra, kladite se na azijski hendikep. Uzmimo za primer da se kladite u best of three meču Na’Vi vs Astralis gde je hendikep postavljen -1,5 u korist prvog tima. Ukoliko se kladite na Na’Vi samo pobeda od 2:0 vam donosi dobitak, dok svaki drugi ishod znači promašen tip.

Pobednik mape

Kod ovog tržišta je jako bitno obratiti pažnju na to čiji je izbor mapa koja se treba odigrati. Pre početka svakog meča timovi naizmenično zabranjuju i biraju mape i to može imati veliki uticaj kod finalnog ishoda. 

Specijalne opklade

Kao sto rekoh na početku teksta domaća tržišta nisu bogata brojnom ponudu, ali strane nude veliki izbor specijalnih ponuda poput pobednika turnira, plasman u finale, MVP turnira, pobednik grupe, pa čak i broj ubistava igrača na mapama.

Saveti na klađenje u CS:GO

Kao i kod klađenja u svakom sportu i ovde je možda i najbitnije ostaviti emocije po strani. I sam sam u prošlosti često pravio greške kladeći se na timove koje simpatišem i timove u kojima igraju naši igrači, a ovaj region je iznedrio nemali broj top igrača poput Nika, Nekse, Hantera, Madena i ostalih, sto je najčešće rezultiralo promašenom opkladom. Kada sa ovim rasčistite bićete mnogo uspešniji u prognozama. Takođe veoma je bitno upoznati se i sa stilom igre timova, potencijalnim zamenama igrača, kao i map pool-om timova. Poznato je da u svakom trenutku ima 7 aktivnih mapa u izboru, koje se ne menjaju tako često, te određene mape svakako više pogoduju nekim timovima za razliku od drugih. 

Klađenje na uživo može doneti uspeha jer u CS:GO nije retkost da timovi naprave velike preokrete, ali se ni sa tim se ne treba previše zanositi jer u dužem vremenskom periodu je malo verovatno da ćete profitirati.

Sve u svemu iz sopstvenog iskustva mogu reći da je klađenje u Counter Strike-u dosta nezahvalno i neprofitabilno. U kraćem vremenskom periodu možete se dobro zabaviti i osvojiti neki novac, ali na duže staze jako teško ostati pozitivan jer je puno timova sličnog kvaliteta i puno sitnica utiču na konačan ishod.

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Boks
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na fudbal
Klađenje na hokej
Klađenje na Snuker
Specijal klađenje fudbal
Klađenje na NFL

 

Autor
Stella Šakić
SEO Blogger s preko 1000 objavljenih članaka na raznorazne teme. Nisam naišla na temu o kojoj nisam mogla pisati, a online klađenje pokrivam SEO člancima više od 3 godine. Među brojnim prednostima koje donosi suradnja sa mnom, možete očekivati neograničenu kreativnost, raznovrsnost, brzinu učenja i pisanja te fleksibilnost u poslu. Pišem na hrvatskom, bosanskom i engleskom jeziku i navedene jezike također prevodim i lektoriram.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas