100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Najbolje kladionice u Crnoj Gori za klađenje na NFL

Saznajte više o najboljim online kladionicama u Crnoj Gori za klađenje na NFL

nfl, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za klađenje na NFL

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.5/5
100% Bonus na prvi depozit do 200 EUR
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% do 50EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
3
5/5
100% Bonus na prvi depozit
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.3/5
100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
5
3.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Kulminacija klađenja na NFL dostiže svoj vrhunac najčešće u februaru mesecu kada je Super Bowl, ali pre nego što dostignemo taj nivo, potrebno je da se upoznate sa osnovama klađenja na NFL.

Kada poredimo bilo koji drugi sport sa američkim fudbalom, malo koji može sa njime da se poredi po pitanju taktičkog nadmudrivanja. Naročito tokom trajanja utakmice. Zato je suštinski bitno da se upoznate sa svim faktorima koji uveliko utiču na vaše šanse za dobitak. Na šta najviše trebate da obratite pažnju?

Američki fudbal je timski sport, ali vaše šanse za dobitak umnogome zavise od jednog igrača koji poseduje ključnu vrednost u svakoj utakmici - kvorterbek. On odlučuje kome treba dodati loptu, koliko jardi, kako će se generalno napad organizovati u cilju što većeg osvajanja prostora njegove ekipe i dostizanja touchdown-a kada svi skoče sa svog mesta na stadionu, a i vi kod kuće.

Oni koji počnu aktivno da prate NFL i generalno američki fudbal mogu da primete da samu igru prate dosta prekida zbog taktiziranja, ali to ne znači da postoji manjak uzbuđenja.

Takođe NFL prati dosta komercijalizacije, posebno tokom Super Bowl-a kada na poluvremenu nastupaju najveće zvezde.

Jedan pogrešan trzaj njegove ruke i vaš dobitak je upitan. Ovo nije jedini faktor koji utiče. Postoje mnogi i pre nego što uđemo u tematiku kako se kladiti na NFL, za početnike je važno da se upoznaju sa ligama, jer se i na njih možete kladiti pre nego što počne knock-out faza.

Vredi napomenuti da je NFL najplaćeniji sporta i najplaćenija liga na svetu, prednjači čak Ligu šampiona i NBA.

Upoznajte se sa ligama američkog fudbala

Pre nego što počne najuzbudljiviji deo sezone za klađenje i za kladioce, za početnike par reči o ligama i kako je nastao famozni NFL.

Sam NFL se sastoji od 32 timova koji su jednako podeljeni između Američke Fudbalske Konferencije (AFC) i Nacionalne Fudbalske Konferencije (NFC).

NFL je naravno najjača liga. Igrači i kladioci imaju vremena da se “zagreju” predsezonom koja po pravilu počinje u avgustu u trajanju od 3 nedelje. Zatim sledi trajanje regularne sezone u trajanju od 18 nedelja koja počinje od septembra i traje sve do januara. Svaki tim igra 17 mečeva pre početka knock-faze. Kako se odlučuje ko ide dalje?

Na kraju regularne sezone, biraju se prvih 7 timova iz AFC i NFC lige. Prva četiri na tabeli idu direktno, dok ostala tri kroz takozvani “wild card.”

Sigurno ste čuli do sada da se na tenisu spominje ovaj termin. U NFL- je slično. Tri tima sa najboljim rezultatom u svakoj konferenciji van timova koji su pobedili u svojoj diviziji dobijaju “wild card” mesta. Ovo može postati malo komplikovano ako timovi imaju isti rekord i potrebni su tiebrejkeri da odluče o konačnom jednom ili dva mesta. Ali Vild Card pruža mogućnost pobednicima koji nisu u diviziji da učestvuju u plej-ofu.

U cilju što više utakmica, od 2020. Godine je uvedena treće “wild card” mesto. Kako je sada u maju do avgusta najveća pauza što se tiče utakmica, idealno je vreme da se upoznate sa osnovama klađenja na NFL.

Klađenje na NFL - objašnjenje kvota

Pre nego što uđemo u polemiku koje su vrste klađenja na NFL, prvo da vam objasnimo kako funkcionišu kvote.

One se uvode kako bi pokazale izvesne vrednosti, odnosno koliko je verovatno da će se određeni ishod desiti u sportu.

Što se tiče klađenja na NFL, situacija je specifična, ali i vrlo slična klađenju na hokej. Kvote su prikazane brojevima, ali indeksom plusa (+) ili minusa (-) pored broja.

 • Što je veći broj pored znaka (-), veće su šanse da će se taj ishod dogoditi
 • Što je veći broj pored znaka (+), manje su šanse da će se taj ishod dogoditi

Ako postoji znak minus pored kvote, ovo vam govori na koliko novca treba da se kladite da biste ostvarili profit od 100 dolara.

Objasnićemo vam i primerom. 

 • Ukoliko se kladite na jedan od najpoznatnijih timova i koji su jedno čak 6 puta osvojili Super Bowl - New England Patriots i kvota neka iznosi -125. Što znači da morate da se stavite opkladu od 125 dolara kako biste dobili 225 dolara (vaš ulog od 125 dolara i dobitak od 100 dolara).

Primer sa klađenjem, ali sa indeskom (+) pored broja vam govori koliko ćete novca osvojiti i nastavićemo sa primerom od 100 dolara.

 • Ako je kvota na Green Bay Packers +250 da bi pobedili New England Patriots, ulog od 100 dolara na njih bi vam doneo 250 dolara profita plus vaših 100 dolara uloga. Ukupno 350 dolara.

Skoro je uvek situacija da kada dobijete na  opkladi da vam se vrati vaš ulog i ukupni dobitak.

Klađenje na NFL - “Moneyline” Pobednik

Često se početnici klade na “moneyline” jer je verovatno najjednostavnija forma klađenja na NFL. Kladite se koji će tim pobediti na kraju meča, nezavisno od rezultata.

Kao što smo rekli na početku, broj pored tima koji je indeksiran sa minusom (-) se smatra za favoritom. Broj pored tima koji je indeksiran sa plusom (+) se smatra “underdog-om” i oni imaju manje šanse da pobede. Tipičan primer se prikazuje ovako:

New Orleans Saints (-120)
Buffalo Bills (+100)

Klađenje na NFL - “Spread” (Hendikep)

Namerno smo stavili ovaj tip klađenja na NFL nakon “moneyline-a,” iako je nešto komplikovaniji. “Spread” klađenje takođe funkcioniše na princip favorita i “underdog-a,” gde se favoritu dodaje hendikep u određenoj količini poena, a “underdog-u” se dodaje isti broj, ali u svrhu pružanja prednosti.

Ukoliko se kladite na favorite da pobede, oni moraju da postignu više poena koliko im iznosi ukupni hendikep. Sam iznos broja u hendikepu će zavisiti šanse koje su date favoritu da pobedi.

Dok “underdog” mora da izgubi sa manje poena od ukupnog iznosa prednosti koja ima je data na početku utakmice. Dobitan vam je tiket ukoliko se to desi i čak ako je pobede. Tipičan primer bi izgledao ovako:

Denver Broncos +6.5 @ -110
Chicago Bears -6.5 @ -110

Klađenje na NFL - manje/više od ponuđenog

Zaista zanimljiv tip klađenja na NFL ukoliko ne želite da razmišljate ko će biti pobednik na kraju utakmice.

Tokom standardne NFL utakmice, prosek poena od strane oba tima obično iznosi 51.5. Vi se kladite da li će biti manje/više poena od ponuđenog proseka koji daje kladioc.

Ako se kladite da će ukupan broj poena biti iznad 51, a na kraju utakmice bude 50, izgubili ste opkladu. Međutim, ako bude 52 ili više poena, onda ste dobili na opkladi.

Ukupan broj poena na kraju utakmice

Više od 51.5 ukupan broj poena iznosi -110
Manje od 51.5 ukupan broj peona iznosi -110

Možete dodatno da napravite situaciju zanimljivijim i da se kladite koliko tačno poena će određeni tim postignuti, bez obzira na konačan izhod da li je pobednik.

Klađenje na NFL - “Prop” klađenje na igrače

Sada krećemo sa nešto komplikovanijim metodama klađenja kojima se služe napredniji i koji su se upoznali sa osnovama.

“Prop” klađenje na igrače je intigrantno po tome što vršite opkladu kakav će performans imati određeni igrač tokom utakmice. Ne zanima vas konačan ishod utakmice ili kakav performans ima čitav tim. Fokus je na jednog igrača.

Među najpopularnijim opkladama su:

 • Tačan broj pređenih jardi
 • Tačan broj pretrčanih jardi kada je lopta u rukama
 • Broj ukupnih touchdown-a
 • Broj kompletiranih dodavanja
 • Broj obaranja na zemlju protivničkog igrača
 • Klađenje na NFL - “Prop” klađenje na utakmicu

Istovetna situacija sa “prop” klađenjem na igrače, s tim da se ovde fokusiramo na određene segmente ishoda u određenim poljima igre i koji nemaju veze sa konačnim rezultatom.

 • Da li će meč ići u produžetke
 • Koliko će biti ukupno poena u prvom poluvremenu
 • Koliko će biti ukupni poena u drugom poluvremenu
 • Koji tim će postići više touchdown-a

Klađenje na NFL - “Parlay” (Tiket)

Sada krećemo sa najkompleksnijim tipovima opklade. Ovde sami birate na koje timove iz NFL lige ćete se kladiti povezano.

Kansas City Chiefs, Las Vegas Raiders i Philadelphia Eagles da pobede u svim svojim utakmicama (+450)

U zavisnosti od toga na koliko ćete se timova kladiti i koje su im ukupne kvote, toliko će biti teško da dobijete na opkladi, jer ukoliko u samo jednoj utakmici jedan od vašim timova ne pobedi, izgubili ste čitavu opkladu.

Kladionica uživo NFL

Prethodni tipovi klađenja na NFL se baziraju na kvotama pre nego što utakmica počne. Procene i davanje šansi timovima se takođe procenjuju pre, dok klađenjem uživo na NFL se situacija može menjati iz trenutka u trenutak kako utakmice odmiče.

Na primer, ako je kvota na Atalanta Falcons bila -180 da pobedi Philadelhpia Eagles pre nego što je utakmice počela, a Eagles ipak vode 12 poena na kraju prvog poluvremena, opet se možete kladiti na Falcons da pobede čak iako gube i kvota na njihovu pobedu će biti veća.

Klađenje na NFL - ishodi u budućnosti

Tip klađenja na NFL za one koji su strpljive prirode, jer se možete kladiti da će se izvesni događaj odigrati tokom sredine ili čak na kraju sezone NFL-a.

Zanimljiv pristup koji vam omogućava da se kladite na buduće ishode, dok se istovremeno možete fokusirati na trenutno mečeve. Neke od najpopularnijih opklada su:

 • Koji će tim osvojiti Super Bowl
 • Koji tim će doći do finala
 • Koji igrač će biti proglašen za MVP-a
 • Koji tim će imati najviše pobeda u ligi

Zaključak

Kao što smo rekli na početku, američki fudbal karakteriše igra koja ima dosta prekida tokom trajanja utakmice, ali to ne mora da znači da ne postoji uzbuđenje. Potrebno je samo da se jedan igrač probije kroz odbranu ili da kvorterbek da savršeno dodavanje i vaš tiket je dobitan.

Do idućeg puta. Sportski pozdrav!

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Boks
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na fudbal
Klađenje na hokej
Specijal klađenje fudbal
Klađenje na Snuker

Autor
Dejan Zarić
Diplomirani softverski inženjer, 4 godine zaposlen u ITu. Osam godina aktivnog klađenja i kladioničarskog iskustva
Rejting ovog članka
4/5
1 glas