100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi se

Klađenje na fudbal u kladionicama Crne Gore

Fudbal, kladionice.tv

Definitivno se svi možemo složiti da je fudbal najpopularniji sport na svijetu. Nevjerujem da postoji neko, a da nije nikad pogledao barem jednu fudbalsku utakmicu. U svijetu klađenja fudbal je definitivno na prvom mjestu po broju odigranih oklada. Vrlo zanimljiv sport koji kako gledaocima, tako  i kladioničarima uvijek donosi veliku dozu uzbuđenja prilikom praćenja svake utakmice. Milijarde gledalaca širom svijeta prate najveća sportska takmičenja poput Svjetskog Prvenstva, Evropskog Prvenstva, Lige Šampiona i drugih takmičenja. 

U ponudi za klađenje možete naći i do 1000+ različitih vrsta tipova na ovaj sport, te je tako najzastupljeniji sport u sportskim kladionicama. U ponudi su igre na pobjednika meča, zbir golova, korneri, kartoni, strijelac gola na meču  i još mnogobrojne druge igre.

Šta treba znati o fudbalu

Trajanje meča

Trajanje utakmice za seniore i juniore  iznosi 90 minuta, plus sudijska nadoknada izgubljenog vremena, igraju se dva poluvremena, a trajanje poluvremena iznosi 45 minuta, a između poluvremena nastupa pauza od 15 minuta za odmor igrača. Takođe moguće je igrati i produžetke koji traju 2X15 minuta, te u slučaju da i tada ne vidimo pobjednika, onda na snagu stupa izvođenje jedanaesteraca. Trajanje meča kod kadeta iznosi 2X40 minuta, a ukoliko se igraju produžeci, oni traju  2X10 minuta. Kod pionirautakmica traje 2X35 minuta, a produžeci traju 2X5 minuta. Što se tiče mlađih pionira, oni igraju 2X30 minuta, a u slučaju produžetaka se igra još dodatnih 2X5 minuta.

Osnovna pravila

Fudbal je sport koji se igra sa loptom. Nije dozvoljeno igranje rukom, osim golumana koji u svome prostoru koji je obilježen može igrati rukom. Svaki tim na terenu na raspolaganju ima 10 igrača i 1 golumana, na terenu u oba tima se nalazi ukupno 20 igrača i 2 golumana. Na klupi se nalaze igrači za zamjenu, a broj igrača koji su na raspologanju zavisi od takmičenja ili eventualni povreda igrača, te može iznosit od 1 do 12 igrača.Na terenu se nalazi jedan glavni sudija meča, a ostale sudije se nazivaju pomoćne sudije, a njih su trojica, tu su sudije u VAR sobi koje pomoću video tehnologije odlučuju o spornim odlukama. Tokom utakmice možete dobiti isključenje (crveni karton) te više nemate pravo ulaziti u igru,crveni karton se dobija  ukoliko napravite grup prekršalj i sudija smatra da ste zaslužili isključenje iz igre, dok za manji prekršalj dobijate žuti karton. Takođe ako dobijete dva žuta kartona, automatski dobijate crveni karton i morate napustiti teren. U slučaju da u šesnaestercu napraviti grublji prekršaj, sudija može dosuditi penal. On se izvodi sa 11 metara. Aut se izvodi sa strana rukom, a korner se izvodi na dijelu gdje je označena korner zastavica i izvodi se nogom. Dužina terena iznosi od 90-120 metara, a širina od 45-90 metara. 

Pobjednik meča i kako postići gol

Pobjednik meča je tim koji u toku regularnog vremena (produžetaka ili penala) postigne više golova od protivničkog tima. Za pobjedu se dobija 3 boda, za neriješen ishod 1 bod, a za poraz 0 bodova. Gol možete postići svim dijelovima tijela osim rukom. Gol možete postići i sa jedanaesterca(popularni penal, u slučaju grubog prekršalja u označenom golumanskom prostoru u šesnaest metara). Na određenim takmičenjima u slučaju neriješenog ishoda u regularnom dijelu, a i u produžecima na snagu stupa izvođenje penala, te nakon toga dobijamo pobjednika meča.

Tržište za klađenje na fudbal

Pobjednik

U ponudi je pobjednik meča u regularnom dijelu, u ponudi imate  tri opcije za klađenje( 1, X, 2). U ponudi je takođe i konačni pobjednik uključujući i produžetke i penale( 1 ili 2). Takođe u ponudi imate i pobjednik određenog takmičenja.

Hendikep klađenje

Ponuda je pokrivena i sa evropskim i azijskim hendikepom. Tako da imate obe vrste hendikepa. Prepostavljamo da imamo utakmicu između Real Madrida i Mančester Sitija, a igrali smo Azijski hendikep  H1 -1.5, to bi vam značilo da tim broj jedan mora da pobjedi sa barem 2 gola razlike. Oduzmete mu -1.5 gol, vrlo jednostavno. Evropski hendikep je nešto drugačiji, jer imate tri opcije klađenja u ponudi. EH +1 EH +1/-1 EH -1. Dakle možete igrati i opciju X +1 ili -1, što bi značilo da jedan tim mora pobjediti sa tačno tolikom razlikom golova, u ovom slučaju sa 1 gol razlike, jer smo dodali +1 ili -1, a ukoliko igrate EH 1+ na vaš tim , to vam znači da vašem timu dodajete +1 gol prednosti, a ukoliko igrate EH -1, to vam znači da vašem timu oduzimate -1 gol.

Over/Under golova

Ova igra se odnosi na golove, a u ponudi su opcije više(over)  ili manje(under) golova u meču. Na vama je da pogodite da li će biti više ili manje golova od postavljene margine. Ukoliko je postavljena margina 2.5 gola na utakmici,a vi ste igrali over(više),na toj utakmici mora biti minimalno 3 gola, kada zbrojimo golove oba tima. Under opcija znači da mora biti manje golova od ponuđene margine. U ponudi su oklade na prvo poluvrijeme, drugo poluvrijeme ili regularno vrijeme, te uz moguće produžetke. U ponudi su takođe oklade na zbroj golova određenog tima.

Specijalne i kombo oklade

U ponudi su oklade na strijelca gola(prvi ili bilo kada postiže gol), koji igrač dobija žuti ili crveni karton. Možete pronaći i kombo oklade, vežete više mogućih oklada na jedan par(golovi, pobjednik meča, korner i drugo).  Možete igrati i najboljeg strijelca turnira, ko osvaja određeno takmičenje.

Oklade na Kornere i Kartone

U ponudi su takođe zbirne oklade kartona i kornera pojedinačnih timova ili računajući oba tima. Možete vezati i kornere i kartone na jednu okladu na jednoj utakmici, što većina kladionica dozvoljava.

Saveti za klađenje na fudbal

Neke od grešaka koje činimo su previše utakmica na našim tiketima, tako smanjujemo šanse za dobitak. Savjet je da igrate singl utakmice, jer tako su vam šanse za dobitak uvećane u odnosu na igranje više utakmica  na tiketima. Veoma je bitno da ste strpljivi, te čekate lige koje dobro poznajte,jer odabir utakmica iz takmičenja koje ne poznajete najčešće dovodi do gubitne oklade.

Ukoliko se kladite emocionalno na određene timove koje volite, to najčešće dovodi do padova na vašim tiketima. Ne možete realno odrediti da li taj tim može doći do trijumfa, jer emocionalna strane je povezana, te vas odvlači od realnog ishoda na toj utakmici.

Tražite dodatne informacije, da li neki tim ima povrijeđenih igrača u svome sastavu. Bitan je naravno i motiv za pobjedu u utakmici, te dobro sagledajte izjave trenera i izvucite neku sredinu iz svega toga. Pogledajte i statistike, međusobne susrete i tradicije tih timova. Često se dešava da određeni timovi igraju na dosta ili malo golova u međusobnim susretima, te vam to može pomoći oko pronalazka dobitnih parova.

Uživo klađenje često može dovesti do dobitka, jer gledajući utakmicu možete zaključiti kako bi se mogla završiti u odnosu na predikcije prije početka meča, jer ovako imate šanse da utvrdite da li taj tim konstantno stvara prilike za postizanje gola, kakav je ritam meča i ostalo.

Prema mom iskustvu klađenje na fudbal je veoma profitabilno, u ponudi su 1000 mečeva tokom vikenda i drugim danima, te su šanse velike da pronađete par dobitnih tipova na vašim tiketima. Dosta kvota su neralno postavljene, te ukoliko pronađete takve parove koje odstupaju, možete dobro zaraditi igrajući takve utakmice. Ponuda opcija za igranje na jednoj fudbalskoj utakmici prelazi i 1000+ raznih tipova na taj određeni meč, tako da su šanse za zaradu velike. Okušajte svoju sreću i pokušajte zaraditi igrajući oklade na fudbalske mečeve.

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Boks
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na hokej
Klađenje na Snuker
Specijal klađenje fudbal
Klađenje na NFL

100% DO 100 EUR PRVOG DEPOZITA KLADI SE
Melbet, kladionice.tv
100% DO 100 EUR PRVOG DEPOZITA
Kladi se