100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Koja je Razlika između Azijskog Hendikepa i Hendikepa u Crnoj Gori?

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Fudbalske opklade obuhvataju mnoštvo termina koji mogu zbuniti neiskusne kladiončare i naterati ih da izgube pojam o najboljim opcijama za klađenje.

Hendikepe je teško razumeti jer ih ima toliko i funkcionišu drugačije od drugih načina klađenja. Hendikepi se ne fokusiraju samo na to da tim pobedi, jer drugi faktori u igri čine ovaj način klađenja još komplikovanijim.

Dva najčešća hendikepa su azijski i evropski. U ovom članku možete da pročitate sve o njima i njihovim razlikama. Vladanje osnovama azijskih i evropskih hendikepa vam može dati još jedan način da postignete dodatan profit na zanimljiviji način.

Šta su Hendikepi?

Pre nego što navedemo glavne razlike, hajde da se osvrnemo na to šta su tačno hendikepi i kako oni funkcionišu.

Hendikep je sredstvo pozitivnih i negativnih golova koji se daju timovima tokom lige ili prvenstva. Dakle, kada se kladite na meč, jedan od timova može imati prednost koristeći hendikep.

Azijski i evropski hendikepi se prilično razlikuju jedan od drugog i bilo bi dobro da znate do koje mere se se razlikuju pre nego što počnete da ulažete novac na bilo koju od ovih opcija.

Evropski Hendikep

Pogledajmo prvo evropski hendikep. Funkcioniše tako što daje prednost slabijem timu tako što im obezbeđuje da vode na početku meča ili ‘‘penal’’ za jači tim.

Ovi poeni se dodaju ili oduzimaju pre početka događaja. Vaša opklada dobija ili gubi nakon što se konačni ishod događaja prilagodi na osnovu hendikepa na koji ste stavili svoju opkladu.

 To je hendikep koji nudi tri potencijalna ishoda klađenja: 

  • Pobeda favorita,
  • Pobeda autsajdera
  • Nerešeno

Azijski Hendikep

Azijski hendikep podrazumeva da se jačem timu dodeli gol hendikep, a slabijem prednost. Zbog toga, da bi opklada bila pobeda, morate podržati tim sa većim rezultatom, s obzirom na njihove hendikepe ili prednosti.

Cilj azijskog hendikepa je da garantuje da se utakmica neće završiti nerešeno. Dakle, uklanjanjem šanse za remi, imaćete samo dve opcije: da se kladite na  domaći ili gostujući tim.

Azijski hendikep je stvoren kako bi se izbegla opcija nerešeno, što znači da kladionice mogu dati bolje kvote svojim korisnicima, koji mogu da ostvare veći profiti od svojih opklada.

Klađenje na azijski hendikep obično se sastoji od decimala kao što su 0,00, 0,25, 0,50. 1.00, 1, 25 i tako dalje.

Glavna Razlika Između Azijskog i Evropskog Hendikepa

Dok opklade na evropski hendikep nude tradicionalni ishod utakmice kao što je pobeda ili poraz u svakoj situaciji,  eliminisanje mogućnosti nerešenog rezultata u opkladi na azijski hendikep daje mogućnost povraćaja uloga.

Kako ovi Hendikepi Funkcionišu?

Evropski hendikep funkcioniše kao pojedinačni hendikep.Opklade na hendikep dobro funkcionišu u fudbalskim utakmicama ili bilo kojim drugim timskim sportovima. 

Na primer, ako je tim veliki favorit za pobedu u meču, nude se znatno niže kvote. U ovom slučaju, od njih se dobija manji profit zbog niskih prinosa. Međutim, hendikep vam može dati više načina da osvarite veći profit.

Koji Hendikep je Bolji?

Kao što piše, gllavna razlika između hendikepa i azijskog hendikepa je u tome što azijski hendikep eliminiše mogućnost nerešenog rezultata, već dozvoljava samo dva ishoda. Koji je bolji? To zavisi od osobe do osobe. Opklade na azijski hendikep su sigurnije.

Evropski hendikep je lakši za razumevanje ali ne nudi toliko mogućnosti za profit kao azijski.  Korišćenjem kalkulatora za azijski hendikep imate pristup  analizi svih mogućih scenarija, samim tim možete lakše da vladate tim načinom klađenja.

I azijski i evropski hendikepi mogu biti odlična opcija za klađenje, ali imajte na umu da uvek istražite rizike i upravljate njima kada pregledate ove opcije za svoju sledeću opkladu.

Čitaj više

Azijski Hendikep u Sportskim Opkladama
Azijski Hendikep 0.00 objašnjenje o ovoj vrsti igre
Azijski Hendikep +1/-1 značenje
Azijski Hendikep +1.25 i -1.25 u klađenju objašnjenje, kako se kladiti
Azijski Hendikep +1.5/-1.5 značenje
Azijski Hendikep +1.75 i -1.75 u klađenju objašnjenje, kako se kladiti
Azijski Hendikep +2 i -2 značenje i klađenje na hendikep
Azijski Hendikep 2.25 objašnjenje
Azijski Hendikep +2.5 i -2.5 značenje, klađenje na hendikep

Autor
Ilija Milošević
Rođen u Nišu, 4 godine iskustva sa pisanjem sadržaja o klađenju. Teme koje pokrivam su saveti za klađenje, recenzije kladionica i kazina koje posluju u Srbiji i inostranstvu, kao i najava sportskih događaja
Rejting ovog članka
4/5
1 glas