100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Azijski Hendikep u Sportskim Opkladama u Crnoj Gori

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Možda ste čuli kako ljudi u vašoj lokalnoj kladionici pominju termin „azijski hendikep“ i bili ste zbunjeni njegovim značenjem. Azijski hendikepi mogu da budu malo nejasni, pa je potrebno kratko objašnjenje.

Iako su iskusni kladioničari dobro svesni prednosti i mana koje dolaze zajedno sa azijskim hendikepom, razni drugi manje iskusni kladioničari o njima imaju malo ili nimalo znanja.

Zadržite se do kraja članka za jednostavno objašnjenje o tome šta su, kako funkcionišu i da li biste mogli da ostvarite veći profit ako ih uključite sledeći put kada se kladite.

Šta je Azijski Hendikep?

Osim fudbala klađenje sa hendikepom je popularno i u američkom fudbalu, u košarci ali i mnogim drugim sportovima kao recimo bejzbolu, hokeju, tenisu. Ono se najviše ističe po tome što eliminiše kao mogućnost opciju nerešenog rezultata u događaju, pa možete da dobijete povraćaj nova ili određeni povraćaj novac ili pak jednostavno da dobijete sve ili izgubite sve što ste uložili.

Jednostavan način da se razume Azijski hendikep je sledeći: omiljeni tim je hendikepiran (-), a autsajder tim ima prednost (+). Štaviše, hendikepi se razlikuju po broju. Hendikepi na pola poena i hendikepi za pun poen su najpopularniji hendikepi.

Kada se očekuje nerešeni rezultat meča, hendikep 0 izražava da, ako tvoj tim pobedi, tvoj tiket prolazi. U slučaju 0 Hendikepa, ako rezultat zaista bude nerešen, vraća ti se ulog kao da se nikada nisi ni kladio.

Pogledajmo fudbalsku utakmicu između Crvene Zvezde i Partizana kao primer. Stavljajući opkladu na Partizan -1,5 gola, dobićete dobitnu opkladu ako Partizan pobedi sa dva gola. Međutim, ako Partizan pobedi sa manje od dva gola, ako je rezultat nerešen, ili ako izgubi, onda će vaša opklada rezultirati gubitkom.

Sada pretpostavimo da ste se kladili na Crvenu Zvezdu +1,5 gola. Ako Crvena Zvezda ne izgubi ili ne izgubi sa samo jednim golom razlike, vaša opklada će rezultirati pobedom. Naprotiv, ako Crvena Zvezda izgubi sa dva ili više golova, vaša opklada će rezultirati gubitkom. Lako za razumeti, zar ne?

Varijacije Azijskih Hendikepa

Postoje u suštini tri različite vrste Azijskih hendikepa.

  • Pun

Oni su zapravo isti kao klasična dvosmerna opklada (ili nerešena opklada). Ako se kladite na Crvenu Zvezdu -1, dobijate ako Crvena Zveda pobedi sa više od jednog gola (2:0, 3:1, 3:0 i tako dalje).

 Ako pobedi Zvezda za jedan gol (1:0, 3:2, …), vaš ulog se vraća. U slučaju da bude nerešeno ili Crvena Zveza izgubi, izgubili ste opkladu. 

  • Polovičan

Polovični hendikepi u osnovi funkcionišu na isti način, ali sa velikom razlikom u načinu na koji se rešava nerešen rezultat. U slučaju nerešenog rezultata, dobit i gubitak zavise od linije na koju se kladite.

 Ako ste se kladili na Partizan -0,5, izgubićete u slučaju nerešenog rezultata. Ako ste se kladili na Partizan sa linijom od +0,5, pobedili ste. Dakle, kod polovičnih hendikepa ne postoji povraćaj uloga, vaša opklada ili dobija ili gubi.

  • Četvrtina

Ovaj treći tip ume najviše da zbuni jer se takođe prikazuje na različite načine. Zapravo je mešavina prethodna dva tipa. Ovde je ulog vaše opklade podeljen na pola i ravnomerno raspoređen na dve pojedinačne opklade ali uvek vidite samo jednu opkladu.

Ako uložite 1000 din na Partizan -0,25, zapravo imate dve opklade, dve od 500 din, gde je jedna opklada „Partizan 0“, a druga „Partizan -0,5“.

Dakle, ako Partizan pobedi, dobićete obe opklade. Ako bude nerešeno, jedna opklada vam se vraća (Partizan 0-opklada), a jedna je izgubljena, što znači da dobijate polovinu svog ukupnog uloga nazad. Ako izgube, obe opklade su izgubljene.

Za Kraj 

Kao što je gore pomenuto, Azijski hendikep može biti malo težak za razumevanje; međutim, nema potrebe za brigom jer nije tako težak kao što se na prvi pogled čini. Odvojite vreme da ga naučite i bićete zapanjeni kako će vaše buduće opklade učiniti zanimljivijim. Konačno, srećno u budućim opkladama i učenju Azijskog hendikepa.

Čitaj više

Koja je Razlika između Azijskog Hendikepa i Hendikepa?
Azijski Hendikep 0.00 objašnjenje o ovoj vrsti igre
Azijski Hendikep +1/-1 značenje
Azijski Hendikep +1.25 i -1.25 u klađenju objašnjenje, kako se kladiti
Azijski Hendikep +1.5/-1.5 značenje
Azijski Hendikep +1.75 i -1.75 u klađenju objašnjenje, kako se kladiti
Azijski Hendikep +2 i -2 značenje i klađenje na hendikep
Azijski Hendikep 2.25 objašnjenje
Azijski Hendikep +2.5 i -2.5 značenje, klađenje na hendikep

Autor
Dejan Zarić
Diplomirani softverski inženjer, 4 godine zaposlen u ITu. Osam godina aktivnog klađenja i kladioničarskog iskustva
Rejting ovog članka
4/5
1 glas