100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Arbitražno klađenje u Crnoj Gori

Arbitražno klađenje, kladionice.tv

Uz profesionalno klađenje sa pravom ide i pojam arbitražno klađenje. Često ga nazivaju i arbing. Postoji mnogo sajtova i foruma na kojima se okupljaju ljudi koji upražnjavaju arbitražno klađenje i jedni drugima pomažu u boljem poimanju, možemo slobodno reči jedne naučne discipline kada se radi o klađenju. Mnogima je ono vrlo veliki izvor prihoda, bilo glavni ili dodatni.
Arbitraža u osnovnom smislu te reči predstavlja kupovinu imovine ili neke vrednosti na jednom tržištu kako bi se prodala na drugom tržištu po većoj ceni. Ta razlika predstavlja profit koji je glavni cilj u arbitražnom klađenju. Ovde ćemo probati da malo objasnimo kako izgleda arbing.

 

Šta je Arbitražno klađenje?

Poslovanje sa brojkama i manipulacije kvotama bi mogli da budu još neki pojmovi koji bi opisali arbitražno klađenje. Pokrivamo sve moguće ishode na jednom sportskom događaju sa namerom da ostvarimo minimalan ali siguran profit. To je moguće zbog toga što kladionice imaju različita tumačenja snage nekih protivnika i shodno tome formiraju drugačije kvote.
Ova berza klađenja pruža nam izbore da se kladimo za i protiv nekih ishoda. Neke platforme za klađenje funkcionišu baš tako, kao berze, a poznat izraz za takve vrste kladionice je exchange kladionice. Kupiti nisko a prodati visoko.
Budući da se kod arbitražnog klađenja garantuje zarada, ukoliko se naravno ispune svi uslovi i ljudski faktor dobro savlada sve zadatke, produkt je sigurno opklada. Sure bet kako se naziva širom različitih meridijana.

Sigurne opklade

Sigurne opklade zahtevaju mnogo veći nivo znanja, ozbiljnosti i ostalih osobina koje poseduje prosečni kladilac ali svakako gde ima volje dolazi i benefit toga.
Nesklad između kvota kladionica donosi nam šansu za zaradu. Glavna prednost u ovakvoj vrsti klađenja je što imamo izbor na stotine online kladionica koje se utrkuju u tome ko će ponuditi bolje kvote svojim korisnicima.
Ovo odsupanje poznatije je kao arb, i svi arberi se trude da pronaću što bolju sigurnu opkladu i izvuču iz nje profit.

 

Koliki profit je moguće napraviti arbitražnim klađenjem?

Ovo nikako nije strategija za one koji žele da se obogate preko noći. Jednostavno, sistem je takav da se malo po malo treba graditi profit koji opet ne bi trebalo trošiti nakon izvesnog vremena, već uvećati banku. Jer, profit u ovoj disciplini takođe mnogo zavisi od banke to jest kapitala sa kojime raspolažemo.

Vrlo je teško pronaći arbitražu sa više od 3-4% profita sa običnom pretragom po sajtovima ili programima koji nude besplatne arbitraže. Veći % nude specijalizovani sajtovi koji funkcionišu na nivou članarina za nedelju dana, mesec dana, 3, 6 meseci ili godinu dana. Često ovi servisi koštaju i po par stotina EUR.

U ovakvom klađenju radi se o postavljanju velikih opklada zarad dobitka jako male svote novca, za razliku od onoga kako većina kladioca radi, jureći velike svote za malo novca, ili nasuprot tome velike svote novca za velike uplate.
U toku dana možete se kladiti na veliki broj mečeva, ali to zavisi od veličine vaše banke, jer se može desiti da odigrate 3 velike opklade koje se dešavaju u istom trenutku i onda vaša banka u tom momentu bude prazna.

Potrebno je imati račune u što više kladionica. Tražiti kladionice koje nešto brže isplaćuju novac, jer može se desiti da dosta ishoda bude dobitno u jednoj kladionici, a u drugoj većina njih gubitno. Onda se u toj kladionici saldoisprazni i potrebna vam je nova uplata novca a sav novac je u kladionici sa dobitnim opkladama.

Ključna stvar kod arbitražnog klađenja je da možete brzo reagovati i da ste jako koncentrisani prilikom svih ovih radnji.

 

Kako je Arbitražno klađenje uopšte dozvoljeno?

Mnogi koji su skeptični oko Arbitražnog klađenja rekli bi da je teško pronaći ovakvu vrstu opklada ili zašto bi kladionice uopšte dopuštale ovakvu igru korisnicima. Jer navodno sve zajedno sarađuju???
Sve ovo se lako može pobiti. Tokom dana, posebno vikenda kada postoji više hiljada sportskih događaja na svetu šanse za pronalaženje arba drastično rastu.
Da, tačno je da kladionice ne vole da ih iskoristite. U jednom trenutku možda će vam zabraniti da igrate, ali svakako ćete moći da podignete svoj profit.
Postoje kladionice koje propagiraju Arbitražno klađenje kao na primer Pinnacle, koji je tako siguran u svoju valuaciju kvota da su im ovako dobri igrači, profesionalci potrebni kako bi i sami regulisali svoje kvote za ostalu veliku većinu prosečnih igrača.

 

Kako kladionica zna da se bavite Arbitražnim klađenjem?

Kladionicama je zapravo vrlo lako da uoče arbere i to se može uočiti na nekim primerima. Recimo, ukoliko kvote koje birate redovno idu iznad početnih kvoti. Takođe, kladionice imaju vrlo slične alate kao i razni sajtovi koji pružaju usluge Premium arbiražnog klađenja.

 

Kakva je budućnost za Arbitražno klađenje

Prilično je teško reći, ali prognoze oko ovoga nisu nimalo dobre. Ako bismo se izrazili slikovita nekad, pre 15-20 godina u arbingu su bili dijamanti, pre 10-15 godina zlato, pa do pre 5 godina ostalo je srebro, a danas bi mogli da izvučemo neki bakar i gvožđe.

Potrebno je ulagati mnogo više resursa poput vremena, energije i novca kako bi se napravio neki profit. Mnogi arberi upravo zbog toga prestali su sa ovakvom vrstom klađenja i okrenuli se value klađenju.

Sve je teže naći dobar arb jer su kladionice poboljšale mehanizme zaštite i vrlo brzo ćete biti na radaru. Betting exchange je prilika za neke da se kladeći jedan protiv drugog profitiraju ali više o tome će biti u nekom od drugih tekstova sajta Kladionice.tv

Autor
Nemanja Dojcinovic
Više od 15 godina iskustva sa klađenjem. Zaposlen nekoliko godina u raznim kladionicama u Srbiji, prešao put od običnog do profesionalnog kladioca. Pobedio dva puta na godišnjem tipsterskom takmičenju sajta bettingexpert. Pišem za nekoliko platformi, od predikcija mečeva do recenzija za kladionice i različite vodiče za početnike i uspešno klađenje. Ninca90.com
Rejting ovog članka
-/5
0 glasa