100% BONUSA NA PRVI DEPOZIT DO 50.000 DINARA
Kladi se

Najbolje kladionice u Crnoj Gori za klađenje na Formula 1

Saznajte više o najboljim online kladionicama u Crnoj Gori za klađenje na Formula 1

Formula 1, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za Formula 1

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.3/5
100% do 100 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% Bonus na prvi depozit do 200 EUR
Kladi sePročitaj recenziju
3
3.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
4
5/5
100% Bonus na prvi depozit
Kladi sePročitaj recenziju
5
4.5/5
100% do 50EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Vjerovatno sport koji izaziva najveće adrenalinsko uzbuđenje kod vozača i navijača. Kako se trka približava kraju, vjerovatno možete osjetiti sve emocije kroz koje prolazi vaš omiljeni vozač. Posljednje mijenjanje brzine i tu smo, prigušeniji zvuk motora i vaša stisnuta šaka zajedno sa pobjednikom trke. Kako funkcioniše Formula 1 klađenje? 

Kako se kladiti online na f1 utrke? 

Kako se Formula 1 klađenje od njegovog nastanka 1950. godine znatno pojačalo, raznovrsnost u ponudi i kvotama su se u pratnji sa novinama obogatili. Možemo početi od najjednostavnijih tipova f1 klađenja do kompleksnijih gdje stalno osjećate uzbuđenje čak i nakon 9 meseci koliko traje sezona trka!

 • Klađenje na pobjednika trke. Koliko god jednostavno zvučalo, mnogi faktori utiču na konačnog pobjednika trke. Potrebno je pažljivo izabrati trku, vašeg favorita i ukoliko prođe sve krugove i bude prvi, dobijate okladu.
 • Klađenje na konstruktura. Svako od nas ima omiljeni brend automobila. Isto važi i za Formula 1 vozače koji se podjednako oslanjaju na svoje timove. F1 klađenje je i ovde takođe veoma jednostavno. Izaberite svoj omiljeni tim koji predstavlja brend formule (na primer, Mercedes) da će osvojiti najveći broj bodova kada se sezona završi.
 • Klađenje na najbržeg kvalifikanta. Možete se također kladiti i u pred sezoni, kada su kvalifikacije. Mada, ovo preporučujemo za one iskusnije igrače. Ovdje se kladite na kvalifiikanta za kojeg smatrate da će završiti utrku sa “najboljim” odnosno najkraćim vremenom.
 • Klađenje na vozača koji će završiti na podijumu. Znate trenutak kada međusobno vozači otvaraju šampanjac i polivaju sve oko njih? Možete se kladiti ukoliko pogodite tko će završiti na podijumu na kraju utrke. Preporučujemo ovaj tip f1 klađenja za početnike, jer možete izabrati 3 vozača za prvo, drugo i treće mjesto na podiju.
 • Klađenje na najbrži krug. Kako volimo čuti brujanje motora svakog vozača koji želi prestići osobni rekord. Ovdje se kladite na najbrže vrijeme u kojem vozač treba završiti cijeli krug.
 • Klađenje na vremensku marginu. Ukoliko ste upoznati sa tipovima klađenja “ispod/preko” slično funkcionira i na f1 klađenje. Za svaku utrku, postoji određena vremenska margina za koju se smatra da će dijeliti prvo i drugo mesto. Obično to bude + (plus) ili - (minus) 5.5 sekundi. Vi se možete kladiti da li će vremenska margina između prvog i drugog mjesta na kraju utrke biti ispod ili preko te vremenske margine.
 • Klađenje na sigurnosno vozilo. F1 utrke su adrenalinske i često možemo da vidimo nezgode koje se mogu dogoditi. Srećom, svake godine se poboljšavaju sigurnosne mjere. Ali za vas kladioničare, možete se kladiti da li će se tokom cijele utrke pojaviti sigurnosni automobil (safety car) koji stavlja pod kontrolu cijelu trku dok se nesreća ne otkloni.

5 najboljih kladionica za f1 klađenje 

Nama je najvažnije da vas informišemo tako što usporedimo ponude različitih formula kladionica. Čak i ako smatrate da ste novajlija u Formula 1 klađenju, morate obratiti pažnju da li određena kladionica nudi dobre ponude za f1 klađenje.

Nije svejedno kome ćete povjeriti svoj novac, zato smo za vas pripremili listu 5 najboljih kladionica za f1 klađenje. Ovaj sport nije u rangu sa popularnošću klađenja na fudbal, ali i dalje postoji veoma bogata ponuda i dobra pokrivenost kladionica na našim prostorima.

MaxBet

MaxBet u Crnoj Gori nažalost ne posjeduje opciju klađenja na svojim aplikacijama, bile one mobilne ili web aplikacije, ali ipak ne nudi tu opciju. Ipak, MaxBet pruža opciju klađenja na takve sportove u svojim kladionicama, odnosno poslovnicama pa je ta opcija prihvatljiva za ljubitelje ovog sporta.

Melbet kladionica za f1 klađenje

Melbet nam takođe pruža užital klađenja na f1 događaje. Možete pronaći osnovne ponude od pobjednika trke, pa do onih kompleksniji opklada, pobjednika kvalifikacija, duel opklade i mnogo drugih opklada. Kvote su veoma visoke u Melbet kladionici na klađenje za f1. Brzina prihvatanja opklade je u momentu, pa samim tim igrači ne moraju strahovati da će se njihova opklada odbiti od strane privređivača.

22bet kladionica za f1 klađenje 

Iako relativno mlada 22bet nudi ozbiljne bonuse i ugodno iskustvo klađenja na f1 utrke. Njihov dizajn stranice se znatno razlikuje od ostalih, po preglednosti i sličnosti s originalnom platformom. Ističemo da na ovoj kladionici ima jako puno metoda uplate i isplate, a i bonus dobrodošlice nije za zanemariti.

Bet365 kladionica za f1 klađenje 

Moramo istaknuti i bet365 za Formula 1 klađenje zbog jedne specifičnosti koja može dosta pomoći početnicima u f1 klađenju. Naime, kada vi prijeđete mišem ili prstom preko određene kvote, stranica vam objasni što točno vaš tip oklade znači. Zaista neobičan, ali i dobar potez bet365 kladionica kako bi privukla nove igrače.

1XBET kladionica za f1 klađenje  

1XBET kladionica je veoma popularna u svijetu, ali i na našim tržištima. U njihovoj ponudi se mogu pronaći opklade za f1 događaje. Kvote su izuzetno visoke, pa tako svi igrači mogu uživati u visokim koeficijentima na f1 događaje. Sa lijeve strane u dijelu sport možete pronaći dio na kome piše Formula 1 i tu se nalaze opklade za ovaj sport.

Korisni savjeti za F1 klađenje

Savjete koje vam možemo dati važe za početnike ili iskusne kladioničare. Najefikasnije je da poznajete ženu vašeg omiljenog vozača, ali za nas smrtnike, redovno informiranje je dovoljno. Slijedi lista koja se može mjeriti kao da imate informacije "iz prve ruke."

 • Za klađenje na bilo koji sport, uvijek će vam reći da su najvažniji sitni detalji. Za Formula 1 klađenje nekada se ti detalji nalaze u vremenskim prilikama. Neki od nas ne vole kišu, vrućinu ili jako vjetrovito vrijeme. Za vozače Formule 1, taj suštinski važan detalj ne zavisi od raspoloženja, već od stila vožnje. Obratite pažnju na vremenske uslove tokom utrke.
 • Teško za predvidjeti, ali dobro je znati u kakvom su stanju motori formule na početku, sredini i na kraju sezone utrka. Svake godine nešto promijene i to znatno utječe na vaš dobitak. Teško je saznati baš na početku sezone šta su promijenili u konstrukciji motora što utječe na stil vožnje zbog konkurentnih brendova i vozača, tako da za neke tipove oklada, vrijedi sačekati barem sredinu sezone.
 • Kvalifikacijske utrke su odlični pokazatelji trenutne forme vozača Formule 1. Na ovim utrkama možete videti prosječno vrijeme za završetak kruga vašeg favorita, da li se uklapa u njegovo standardno vrijeme i tako dalje. Naročito je važno pratiti ove utrke ukoliko su jako blizu rasporeda kada su u pitanju stvarne trke, nekada čak budu i sutradan.
 • Još jedan način da saznate kakva je forma vašeg favorita za sljedeću zakazanu utrku je na slobodnim vježbama. Ovdje nije suštinski važno gledati vrijeme, već postoje li određene promjene u stilu vožnje.
 • Volite li se više kladiti na dugoročne staze ili na sljedeću nastupajuću trku? Ukoliko ste za duguročne staze, pametno je sagledati formu vozača i njegovu statistiku tijekom čitave prošle sezone. Uparite te informacije sa određenim utrkama koje će tek nastupiti. Što se tiče specifičnih trka, vaše f1 klađenje se treba fokusirati na statistiku tog vozača i njegovi rezultati koji se tiču te staze i utrke.
 • Rekli smo da je ključno sagledati i najmanji detalj, ali nekada su oni nepredvidivi. Zato je početnicima preporučljivo da se klade na više utrka, nego da se fokusiraju na jednu.

Uživo f1 klađenje

Ništa se ne može mjeriti kao sa odvažnim uživo Formula 1 klađenjem. Jedan zaokret, neočekivana promjena brzine i dodatan gas je dovoljan da budete dobitnik na tiketu. Uživo f1 klađenje ipak preporučujemo za iskusne koji imaju određenu vrstu iskustva u ovome, ali zato početnici mogu naučiti mnogo iz toga.

Top 3 mobilne aplikacije za f1 klađenje 

Koju SMS poruku najviše volimo da pročitamo na mobilnom telefonu? “Poštovani, na Vašem računu je uplaćeno…” Slično se može reći i za kladionice. Notifikacija da imate dobitan listić! Igračima je dosta bitno da mobilna verzija ostane vjerna samoj stranici omiljene kladionice.

Najbolje kladionice se trude po svim parametrima da naprave dobru mobilnu aplikaciju za klađenje. Oni koji se najviše trude dobiju nove igrače i zadržavaju svoje lojalne. Slijedi lista triju kladionica koje su najvrijednije radile na svojoj mobilnoj aplikaciji.

 • Melbet mobilna aplikacija za f1 klađenje

Melbet je kladionica koja je na izuzetno visokom svjetskom rangu mnogih internacionalnih kladionica. Ipak, Melbet pruža mnogo dobar ugođaj prilikom posjete njihovih aplikacija, a za F1 klađenje ima i dobre promocije. Laka snalažljivost na njihovoj aplikaciji je još jedan bonus za ljubitelje ovog sporta.

 • 1XBET mobilna aplikacija za f1 klađenje

Kao što imate web verziju 1XBET kladionice, tako možete skinuti i Android i iOs aplikaciju za klađenje u 1XBET kladionici. Brzina aplikacije je na zavidnom nivou, pa tako možete kreirati f1 opklade na vašim uređajima na bilo kojem mjestu u svijetu. To je svakako velika prednost za korisnike 1XBET aplikacije.

 • 22bet mobilna aplikacija za f1 klađenje

22bet lanac kladionica je također vodio računa na svoje iOS i Android korisnike, ali se ističe po tome kako privlače nove igrače. Dosta jasno i detaljno su istakli proces registracije i kako se ulogovati prvi put na njihovu mobilnu aplikaciju. Toliko da nude 4 različita načina registracije i prijave računa.

Popularni Formula 1 turniri i lige za klađenje 

Koliko se Formula 1 klađenje i kao sport razvio od 1950. godine do sada je zaista nevjerojatno, jer postoje mnogi sektori o kojima ćemo reći malo više sada.

 • Svjetsko prvenstvo koji se dijeli u Formula 1 i Formula E. Formula 1 je nama svima poznata koja postoji još od davnina i predstavlja Grand Prix, to jest najvišu ligu. Zanimljivo je da i federacija koja vodi računa o formulama je uvela svoju kategorije utrka formule koje idu na struju, takozvani “ePrix.” Novina koja je uvedena od 2014/2015 godine.
 • Internacionalna prvenstva koji se također dijele na dvije kategorije - Formula 2 i Formula 3. U suštini, postoje jako male razlike između ove dvije kategorije koje su uvedene od skoro kako bi se novi vozači pripremili se eventualno da uđu u elitnu ligu i privukli sponzore. Dobar potez federacije kako bi uveli malo svježe krvi u ovo takmičenje i kako bi dali podjednake šanse početnicima.
 • Regionalna prvenstva koja se tek prepoznaju po svojoj važnosti, jer se njihovim održavanjem (u Japanu, Mađarskoj i tako dalje) povećava popularnost. Neki od njih spadaju u kategoriju Formule 3, ali čitav seting se dešava izvan okvira Formule 1 uz dosta praćenja pravila iz ove elitne kategorije.
 • Manji turniri koji za sada nemaju svoju ligu, ali se održavaju širom svijeta i većina nas kada čuje ime “Indy” sjetimo se automobila. Prije par desetljeća i formule sada imaju svoja takmičenja pod nazivom Indy Lights, Indy Pro i U.S F2000 pod okriljem kompanije Ford.

Čitaj više

Klađenje na Moto sport u Crnoj Gori
Najbolje kladionice za klađenje na fudbal u Crnoj Gori
Najbolje nove online kladionice u Crnoj Gori
Najbolje aplikacije za sportsko klađenje u Crnoj Gori
Najbolje strane kladionice - Kako uplatiti depozit

Autor
Ilija Milošević
Rođen u Nišu, 4 godine iskustva sa pisanjem sadržaja o klađenju. Teme koje pokrivam su saveti za klađenje, recenzije kladionica i kazina koje posluju u Srbiji i inostranstvu, kao i najava sportskih događaja
Rejting ovog članka
4/5
1 glas
 • Da li je klađenje na F1 događaje pouzdano?

  Možemo reći da su trke F1 događaja dosta pouzdane, ali morate biti spremni na rizik koji svaka trka nosi. Naime, svaka trka može imati nepredviđene preokrete, pogotovo u sportovima kao što je Formula 1. Zato, budite spremni na sve i spremni da uložite svoj novac na dobre promocije koje kladionice pružaju.

 • Da li je klađenje na F1 isplativo?

  Ovo je često pitanje kod svih sportova. Naravno, kao i kod svakog sporta, potrebno je iskustvo u klađenju i određeno znanje. Ne možete se osloniti na čistu sreću, pa bismo vam predložili da pročitate gore ispisani kratki vodič o klađenju na F1 trke.

 • Da li je statistika bitna u trkama F1?

  Da, statistika može igrati veoma važnu ulogu pri svakoj trci. Ipak ne i najbitniji faktor, ali svakako jedan od bitnijih faktora. Pri pravilnom iščitavanju statistike možete doći do zaključka kako će se trka eventualno odvijati i u čiju prednost.

 • Da li postoje prognoze za klađenje na F1?

  Da, postoje i takve prognoze i jednostavno ih je pronaći. Ipak, za ovo biste trebali biti baš “zagrijani” ukoliko biste željeli da pristupite ovakvim opkladama.

 • Koliko je dobra strategija važna u ovom sportu?

  Ukoliko izaberete pravu strategiju pri klađenju na F1 trke i jednostavno osmislite dobar plan, pa i kako se ograditi ukoliko vaš favorit počne gubiti, strategija može biti veoma korisna i dobro analiziran plan trke može vas dovesti do pobjede.