Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Formula 1 najbolje kladionice u Srbiji

Sve o tome kako da se kladite na Formulu 1 i koje kladionice da izaberete

Moto sport, kladionice.tv

Najbolje online kladionice za Formula 1

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.3/5
Bonus 15 000 RSD za prvu uplatu na sportsko klađenje
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% Bonusa na prvi depozit do 50.000 dinara
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
4
5/5
Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju

Verovatno sport koji izaziva najveće adrenalinsko uzbuđenje kod vozača i navijača. Kako se trka približava kraju možete osetiti sve emocije kroz koje prolazi vaš omiljeni vozač. Posljednje menjanje brzine i tu smo, prigušeniji zvuk motora i vaša stisnuta šaka zajedno sa pobednikom trke. Kako funkcioniše Formula 1 klađenje? Saznajte na Kladionice TV

Kako se kladiti online na f1 trke?

  • Kako se Formula 1 klađenje od njegovog nastanka 1950. godine znatno pojačalo, raznovrsnost u ponudi i kvotama su se u pratnji sa novinama obogatili. Možemo početi od najjednostavnijih tipova f1 klađenja do kompleksnijih gdje stalno osećate uzbuđenje čak i nakon 9 meseci koliko traje sezona trka!
  • Klađenje na pobednika trke. Koliko god jednostavno zvučalo, mnogi faktori utiču na konačnog pobednika trke. Potrebno je pažljivo izaberati trku, vašeg favorita i ukoliko prođe sve krugove i bude prvi, dobijate opkladu.
  • Klađenje na konstruktura. Svako od nas ima omiljeni brend automobila. Isto važi i za Formula 1 vozače koji se podjednako oslanjaju na svoje timove. F1 klađenje je i ovde takođe veoma jednostavno. Izaberite svoj omiljeni tim koji predstavlja brend formule (na primer, Mercedes) da će osvojiti najveći broj bodova kada se sezona završi.
  • Klađenje na najbržeg kvalifikatora. Možete se također kladiti i u pred sezoni, kada su kvalifikacije. Mada, ovo preporučujemo za one iskusnije igrače. Ovde se kladite na kvalifikatora za kojeg smatrate da će završiti utrku sa “najboljim” odnosno najkraćim vremenom.
  • Klađenje na vozača koji će završiti na podijumu. Znate trenutak kada međusobno vozači otvaraju šampanjac i polivaju sve oko njih? Možete se kladiti ukoliko pogodite ko će završiti na podijumu na kraju trke. Preporučujemo ovaj tip f1 klađenja za početnike, jer možete izabrati 3 vozača za prvo, drugo i treće mesto na podijumu.
  • Klađenje na najbrži krug. Kako volimo čuti brujanje motora svakog vozača koji želi prestići osobni rekord. Ovde se kladite na najbrže vrjeme u kojem vozač treba završiti celi krug.
  • Klađenje na vremensku marginu. Ukoliko ste upoznati sa tipovima klađenja “ispod/preko” slično funkcionira i na f1 klađenje. Za svaku trku, postoji određena vremenska margina za koju se smatra da će deliti prvo i drugo mesto. Obično to bude + (plus) ili - (minus) 5.5 sekundi. Vi se možete kladiti da li će vremenska margina između prvog i drugog mjesta na kraju utrke biti ispod ili preko te vremenske margine.
  • Klađenje na sigurnosno vozilo. F1 utrke su adrenalinske i često možemo da vidimo nezgode koje se mogu dogoditi. Srećom, svake godine se poboljšavaju sigurnosne mjere. Ali za vas kladioničare, možete se kladiti da li će se tokom cijele utrke pojaviti sigurnosni automobil (safety car) koji stavlja pod kontrolu cijelu trku dok se nezgoda ne otkloni.
  • Na kraju, pronađite kladionica koja ima najbolji bonus dobrodošlice za Formulu 1

5 najboljih kladionica za f1 klađenje

Nama je najvažnije da vas informiramo tako što uporedimo ponude različitih formula kladionica. Čak i ako smatrate da ste novajlija u Formula 1 klađenju, morate obratiti pažnju da li određena kladionica nudi dobre ponude za f1 klađenje.

Nije svejedno kome ćete poveriti svoj novac, zato smo za vas pripremili listu 5 najboljih kladionica za f1 klađenje. Ovaj sport nije u rangu sa popularnošću klađenja na nogomet, ali i dalje postoji veoma bogata ponuda i dobra pokrivenost kladionica na našim prostorima.

Mozzart kladionica za f1 klađenje

Kao jedna od tržišnih lidera u našoj regiji, Mozzart daje funkcionalnu stranicu sa  istaknutom plavom bojom, fer kvotama i jasnim pregledom za f1 klađenje. Jedna od konkurentskih prednosti ove kladionice je ukoliko ste ljubitelj Android i iOS sistema, imaju razvijenu aplikaciju za oba.

MaxBet kladionica za f1 klađenje

Još jedan od velikih lanaca kladionica, koja uključuje bogatu ponudu za f1 klađenje. Nakon ispitivanja opće funkcionalnosti stranice, možemo reći da je učitavanja kraće od treptaja oka i čim izaberete vaš par za f1 klađenje, automatski vam se pojavi listić sa desne strane vebsajta. Topla preporuka.

22bet kladionica za f1 klađenje

Iako relativno mlada 22bet nudi ozbiljne bonuse i ugodno iskustvo klađenja na f1 trke. Njihov dizajn stranice se znatno razlikuje od ostalih, po preglednosti i sličnosti s originalnom platformom. Ističemo da na ovoj kladionici ima jako puno metoda uplate i isplate, a i bonus dobrodošlice nije za zanemariti.

Bet365 kladionica za f1 klađenje

Moramo istaknuti i bet365 za Formula 1 klađenje zbog jedne specifičnosti koja može dosta pomoći početnicima u f1 klađenju. Naime, kada vi prijeđete mišem ili prstom preko određenog tečaja, stranica vam objasni što točno vaš tip oklade znači. Zaista neobičan, ali i dobar potez bet365 kladionica kako bi privukla nove igrače.

1xbet kladionica za f1 klađenje

Veoma popularan izbor kladionice i jedna od glavnih konkurenata na našoj regiji po pitanju popularnosti. Što se tiče ponude za f1 klađenje, fantastično su svrstali utrke na podkategorije kako biste se lakše snašli u navigaciji. Funkcionalnost stranice je veoma dobra i brzo učitavanje svih tipova oklada je očita.

Korisni saveti za F1 klađenje

Savete koje vam možemo dati važe za početnike ili iskusne kladioničare. Najefikasnije je da poznajete ženu vašeg omiljenog vozača, ali za nas smrtnike, redovno informiranje je dovoljno. Sledi lista koja se može meriti kao da imate informacije "iz prve ruke."

Za klađenje na bilo koji sport, uvek će vam reći da su najvažniji sitni detalji. Za Formula 1 klađenje nekada se ti detalji nalaze u vremenskim prilikama. Neki od nas ne vole kišu, vrućinu ili jako vetrovito vrijeme. Za vozače Formule 1, taj suštinski važan detalj ne zavisi od raspoloženja, već od stila vožnje. Obratite pažnju na vremenske prilike tokom trke.

Teško za predvideti, ali dobro je znati u kakvom su stanju motori formule na početku, sredini i na kraju sezone trka. Svake godine nešto promene i to znatno utiče na vaš dobitak. Teško je saznati baš na početku sezone šta su promenili u konstrukciji motora što utiče na stil vožnje zbog konkurentnih brendova i vozača, tako da za neke tipove oklada, vredi sačekati barem sredinu sezone.

Kvalifikacijske trke su odlični pokazatelji trenutne forme vozača Formule 1. Na ovim trkama možete videti prosečno vreme za završetak kruga vašeg favorita, da li se uklapa u njegovo standardno vreme i tako dalje. Naročito je važno pratiti ove trke ukoliko su jako blizu rasporeda kada su u pitanju stvarne trke, nekada čak budu i sutradan.
Još jedan način da saznate kakva je forma vašeg favorita za sljedeću zakazanu utrku je na slobodnim vježbama. Ovdje nije suštinski važno gledati vreme, već postoje li određene promene u stilu vožnje.

Volite li se više kladiti na dugoročne staze ili na sledeću nastupajuću trku? Ukoliko ste za duguročne staze, pametno je sagledati formu vozača i njegovu statistiku tokom čitave prošle sezone. Uparite te informacije sa određenim utrkama koje će tek nastupiti. Što se tiče specifičnih trka, vaše f1 klađenje se treba fokusirati na statistiku tog vozača i njegovi rezultati koji se tiču te staze i trke.

Rekli smo da je ključno sagledati i najmanji detalj, ali nekada su oni nepredvidivi. Zato je početnicima preporučljivo da se klade na više trka, nego da se fokusiraju na jednu.

Uživo f1 klađenje

Ništa se ne može mjeriti kao sa odvažnim uživo Formula 1 klađenjem. Jedan zaokret, neočekivana promena brzine i dodatan gas je dovoljan da budete dobitnik na tiketu. Uživo f1 klađenje ipak preporučujemo za iskusne koji imaju određenu vrstu iskustva u ovome, ali zato početnici mogu naučiti mnogo iz toga.

3 najbolje mobilne aplikacije za f1 klađenje

Koju SMS poruku najviše volimo da pročitamo na mobilnom telefonu? “Poštovani, na Vašem računu je uplaćeno…” Slično se može reći i za kladionice. Notifikacija da imate dobitan listić! Igračima je dosta bitno da mobilna verzija ostane vjerna samoj stranici omiljene kladionice.

Najbolje kladionice se trude po svim parametrima da naprave dobru mobilnu aplikaciju za klađenje. Oni koji se najviše trude dobiju nove igrače i zadržavaju svoje lojalne. Sledi lista triju kladionica koje su najvrednije radile na svojoj mobilnoj aplikaciji.

Mozzart mobilna aplikacija za f1 klađenje

Nije iznenađujući podatak da je lanac Mozzart kladionica trenutno među vodećim. Dosta su radili na svojoj mobilnoj aplikaciji koja je izrađena za iOS i Android sisteme. Sasvim vjerna reprezentacija svoje stranice sa karakterističnim dizajnom i možemo ih samo pohvaliti za podjednak trud koji su uložili za izradu obe verzije.

MaxBet mobilna aplikacija za f1 klađenje

Najpopularnija domaća online kladionica PSK prednjači pred konkurencijom po iznimno funkcionalnim mobilnim aplikacijama, prilagođenim za Android i iOS. Mobilna aplikacija verno prenosi doživljaj s originalne platforme, što igračima uvelike olakšava snalaženje na stranici. Svakako odlična kladionica za fudbal i košarku takođe.

22bet mobilna aplikacija za f1 klađenje

22bet lanac kladionica je također vodio računa na svoje iOS i Android korisnike, ali se ističe po tome kako privlače nove igrače. Dosta jasno i detaljno su istakli proces registracije i kako se ulogirati prvi put na njihovu mobilnu aplikaciju. Toliko da nude 4 različita načina registracije i prijave računa.

Popularni Formula 1 turniri i lige za klađenje

Koliko se Formula 1 klađenje i kao sport razvio od 1950. godine do sada je zaista nevjerojatno, jer postoje mnogi sektori o kojima ćemo reći malo više sada.

Svetsko prvenstvo koji se dijeli u Formula 1 i Formula E. Formula 1 je nama svima poznata koja postoji još od davnina i predstavlja Grand Prix, to jest najvišu ligu. Zanimljivo je da i federacija koja vodi računa o formulama je uvela svoju kategorije utrka formule koje idu na struju, takozvani “ePrix.” Novina koja je uvedena od 2014/2015 godine.

Internacionalna prvenstva koji se također dele na dve kategorije - Formula 2 i Formula 3. U suštini, postoje jako male razlike između ove dvije kategorije koje su uvedene od skoro kako bi se novi vozači pripremili se eventualno da uđu u elitnu ligu i privukli sponzore. Dobar potez federacije kako bi uveli malo svježe krvi u ovo takmičenje i kako bi dali podjednake šanse početnicima.

Regionalna prvenstva koja se tek prepoznaju po svojoj važnosti, jer se njihovim održavanjem (u Japanu, Mađarskoj i tako dalje) povećava popularnost. Neki od njih spadaju u kategoriju Formule 3, ali čitav seting se dešava izvan okvira Formule 1 uz dosta praćenja pravila iz ove elitne kategorije.

Manji turniri koji za sada nemaju svoju ligu, ali se održavaju širom svijeta i većina nas kada čuje ime “Indy” sjetimo se automobila. Prije par desetljeća i formule sada imaju svoja takmičenja pod nazivom Indy Lights, Indy Pro i U.S F2000 pod okriljem kompanije Ford.

Trke automobila, trke konja, trke sprintera... Oduvek je to bilo nešto što razgaljuje posmatrača i klađenje na ovakvu vrstu veštine će biti sve popularnije

 

Čitaj više

Klađenje na Moto sport
Sistemi za klađenje
Arbitražno klađenje
Kvote za klađenje iz pravog ugla

FAQ. Česta pitanja
Autor
Dejan Zarić
Diplomirani softverski inženjer, 4 godine zaposlen u ITu. Osam godina aktivnog klađenja i kladioničarskog iskustva
Rejting ovog članka
4/5
1 glas