Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Sistemi za klađenje

Sistemi za klađenje, kladionice.tv

Sam pomen sistema u kladioničarskom žargonu, barem kada se radi o zemljama na Balkanu, prvenstveno ima značenje grupe odigranih opklada na tiketu gde i kada promašite neki par na tiketu možete do dobitka. Zavisno od toga koji ste sistem odigrali.

U ovom tekstu pričaćemo o toj vrsti klađenja ali i o mnogo kompleksnijim matematičkim sistemima, pametnim klađenjem sa što manjim rizikom i većim šansama za dobitak.

 

Skraćeni sistemi za klađenje i kombinacije

Skraćeni sistem za klađenje označava određeni broj kombinacija koji se uzimaju iz punog to jest fiksnog sistema.

Može biti 4 od 6, ili 3 od 6, možda i neki veći kao 7 od 10,ili za one koji jure jače kvote uslov za 2 pogođena meča od 11 parova na tiketu. Ovo je vrsta klađenja koja je postala popularna momentalno kada su krenule da rade sportske kladionice na ovim prostorima. Kako to funkcioniše?

Postoje tri vrste ovakvih sistema:

1) Običan skraćeni sistem

Uzećemo prvi primer sa početka paragrafa. Uslov je 4 pogodaka od 6 odigranih parova.

– Neka prosečna kvota svakog para na tiketu bude 2.50

– Uplata na tiketu je 500 dinara

– Ovaj sistem ima 15 kombinacija, pa bi uplata po jednoj kombinaciji bila 33.33 dinara.

Ukoliko pogodimo uslov, to jest 4 meča na tiketu a 2 promašimo dobitak će biti minimalan. Obračunava se tako što se jedna kombinacija od 33.33 dinara pomnoži sa 4 pogođena para na tiketu. Dakle 33.33×2.5×2.5×2.5×2.5 = 1302 dinara. Ovo je najmanji mogući dobitak na tiketu.

Sledeća opcija je da prođu 5 mečeva na tiketu. U tom slučaju biće pogođeno 5 kombinacija na tiketu i zbog toga što su kvote identične biće nam lako da izračunamo da je ukupan dobitak 5x1302rsd(minimalna kombinacija)= 6510 dinara.

Poslednja opcija, ona sa svih 15 pogođenih kombinacija, jeste naravno da pogodimo sva 6 para na tiketu. Uzimajući formulu iz prethodnog dela teksta maksimalan dobitak koji bismo podigli na kladionici bio bi 19530 dinara.

2) Sistem za klađenje sa dodatim fiksevima

E sada, najlakše je ovaj sistem objasniti tako što ćemo preuzeti načelo iz prethodnog teksta. Neka primer bude istovetni sistem 4 od 6 sa identičnim kvotama i uplatom.

Jedina razlika kod ove vrste tiketa je to što pojačavamo ukupnu kvotu i vrednost kombinacije tako što dodajemo mečeve koje moramo da pogodimo, takozvane fikseve.

Uglavnom bi ove kvote trebalo da budu dosta manje od kvota u sistemu jer se promašaj ne prašta. Ukoliko odigrate par favorita sa kvotama 1.30-1.40 mogli biste da duplirate ili triplirate ukupan dobitak sistemskog tiketa.

3) Složeni sistemi za klađenje

Poslednji od sistemskih tiketa za klađenje jeste i složen sistem u kojem imamo dva ili više sistema na jednom tiketu, na koje se takođe može pridodati i poneki fiks.

Uzmimo za primer da smo u prvom delu tiketa odigrali 5 mečeva i na njih stavili uslov od 3 pogotka, a onda u sledećih 4 mečeva postavili kao minimalan broj pogodaka 2 da bi taj sistem bio uspešan. Radi se o sistemu 3 od 5 i 2 od 4 u kojem ima 10+6=16 kombinacija.

Na slici dole prikazana je tabela broja kombinacija za sistemsko klađenje.

Sistemi za klađenje i kako do dobitka

 

Martingale sistem za klađenje

Uvek je bilo diskutabilno da li bi ovaj sistem mogao da se uvrsti u kategoriju “Najbolji sistemi za klađenje”. Mahom zbog toga što postoje oni kladioci kojima donosi novac, dok je za neke upuštanje u ovu vrstu klađenja, bilo užasno iskustvo.

Martingale sistem za klađenje je jedan od osnovnih matematičkih sistema i mnogo poznatiji je postao kao strategija za kockanje na ruletu. Suština je jako prosta, ova celokupna strategija se zasniva na dupliranju uloga nakon promašaja. Može se primeniti na sve kvote preko 2, odnosno onde gde dobijate duplo ili više za pogodak.

U ovom sistemu se sa uplatom na određeni događaj duplira novac uplate sve dok se ishod ne bude pogodio.

Ovo je dobar primer za Martingale sistem:

  • Uplata Unit 1 na kvotu 2. Ishod – GUBITAK. Ukupan saldo -1
  • Uplata Unit 2 na kvotu 2. Ishod – GUBITAK. Ukupan saldo -3
  • Uplata Unit 4 na kvotu 2. Ishod – GUBITAK. Ukupan saldo -7
  • Uplata Unit 8 na kvotu 2. Ishod – GUBITAK. Ukupan saldo -15
  • Uplata Unit 16 na kvotu 2. Ishod – GUBITAK. Ukupan saldo, profit +1

Nakon pogotka igrač bi trebalo da se vrati na osnovni ulog 1 i krene ponovni krug. Teoretski ovo je jako dobar sistem, ali samo ako raspolažete sa beskonačno mnogo novca, jer bi uvek pravili profit od barem 1 unit po krugu. Međutim, i sami znate da u svetu klađenja ali i kocke, nije nemoguće da se jedan isti ishod ponovi po 7, 10 pa i 15 puta. Nizovi su takođe matematička kategorija.

Iako na papiru izgleda vrlo primenjivo i privlačno, ovaj sistem koji spada u sisteme negativne progresije, ima jako nisku stopu profita a mogućnost velikog pada. Jer, već na sedmom, osmom promašaju moguće su jako velike cifre koje će vam biti potrebne da biste se izvadili i napravili minimalan profit.

Svakako možete probati ali naša preporuka je sa najmanjim mogućim početnim ulogom.

 

Fibonacci sistem za klađenje

Svi najbolji sistemi za klađenje imaju svoje odlike, a glavna odlika ovog sistema je da se zasniva na pozitivnoj progresiji i da je zasnovan na Fibonaccijevom nizu. Fibonacci je bio italijanski matematičar, smatran za jednim od najboljih matematičara Srednjeg veka.

Fibonaccijev niz je 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34… U tom nizu svaki sledeći broj je zbir prethodna dva broja. Kako da to prenesemo na strategiju za klađenje?

Razlika u odnosu na Martingale sistem za klađenje je u tome što je uvećavanje uloga blaže i time se smanjuje rizik. Ipak, sa druge strane i prilika za profit je dosta manja.

Primer za Fibonacci sistem za klađenje:

  • Uplata Unit 1 na kvotu 2. Ishod GUBITAK. Ukupan saldo -1
  • Uplata Unit 1 na kvotu 2. Ishod GUBITAK. Ukupan saldo -2
  • Uplata Unit 2 na kvotu 2. Ishod GUBITAK. Ukupan saldo -4
  • Uplata Unit 3 na kvotu 2. Ishod GUBITAK. Ukupan saldo -7
  • Uplata Unit 5 na kvotu 2. Ishod GUBITAK. Ukupan saldo -2

Nakon pogotka ide vraćanje 2 koraka unazad na:

– Uplata Unit 2 na kvotu 2. Ishod.…

I ovaj sistem ima velikih mana. Neki igrači na primer idu samo jedan stepenik unazad. Time povećavaju šanse za profit ali takođe da brzo dođu u bankrot.

 

Najsigurniji Sistemi za klađenje na fudbal i košarku

U prethodnim pasusima govorili smo o sistemima koji po dosta parametara mogu da se svrstaju u rekreativne (skraćeni sistemi) ili naginju ka kockanju (Martingale, Fibonacci) pa je vreme da pogledamo kakve sisteme ili strategije za klađenje koriste kladioci koji zapravo zarađuju od toga uz jako malo rizika i pažljivo utrošenog vremena i novca.
Prvo i osnovno, za ovakvo klađenje moraćete da koristite neke alatke. Neće biti dovoljno da bacite pogled na tabelu, kome trebaju bodovi, čujete da je neki igrač povređen ili da imate sopstveno uverenje da je jedan od timova dosta jači od od drugog. Takođe neće biti dovoljno vaše saznanje da kod jednih timova pada dosta golova, a da drugi igraju bunkericu i da je 0 do 2 zagarantovano.

Sistemi za singl klađenje – value bet

Value bet ili vrednosna opklada pojavljuje se kada je kvota na ishod nekog događaja veća od stvarne šanse. Klađenje na ove pogrešne kvote, koje su posmatrane tako izvršenom analizom i pokrićem sa matematičke tačke gledišta daje prednost u odnosu na kladionicu.

Klađenja na value to jest vrednost, je dugoročno najisplativiji sistem za klađenje. Malo njih je upućeno u njega, ali iskustvom u primeni može da se pospešuje vremenom i usavrši.

Postoje sajtovi koji vam omogućuju pregled vrednosnih opklada. Za veću uspešnost mnogo njih tu uslugu naplaćuje. Na 100-200 ili možda da bi bilo preciznije 400-500 postavljenih takvih singlova možete videti koliki je procenat uspešnosti za neko određeno tržište ili igru. Ako recimo budete uplatili 500 singlova po 1000 dinara a ukupan profit vam bude bio 10.000 dinara procenat uspešnosti vam je 2%. Ovo se smatra dosta niskim a dobri tipsteri ili programikoji to rade sveli su to na 10-15%

Naravno tu je mogućnost da sami tražite svoje vrednosne opklade analizom određenog marketa ili lige za klađenje. Da nađete neku kladionicu kojoj biste našli slabu tačku sa postavljanjem kvota i budete sam svoj gazda. Zašto da ne.

Vremenom postaćete uspešan igrač u ovoj kategoriji a kladionice baš i ne vole igrače koji se klade na ovakav način, ovakvim sistemom. Pošto se razvijaju algoritmi koji prate ovakve igrače vrlo brzo se može desiti da vam uplata bude limitirana a možda dobijete i restrikciju klađenja.

Da, ovo nije uopšte pošteno, ali kladionice štite svoje poslovanje. Zato je nova veština koju morate usvojiti to da zamaskirate svoju igru i pokušate da što duže ostanete na platformi neprimećeni. Kada i to ne urodi plodom uvek postoje neki rođaci koji su raspoloženi za igru i klađenje!

Arbitražno klađenje sistem – najsigurniji sistem za klađenje

Barem ste nekad negde čuli nekoga ko je prozborio da je moguće uplatiti novac na dva suprotna ishoda i ostvariti zaradu. Možda taj neko zapravo nije znao kako to treba uraditi ali je takođe čuo nešto o tome. Da, moguće je.

Na nekom višem nivou online klađenja, u kladionicama u kojima je moguće uplaćivati malo veće svote novca cirkulišu arbitražni kladioci. Oni koji traže sansu da klađenjem na dva suprotna ishoda, recimo 0-2 i 3+ naprave profit. Kako to funkcioniše?

Često se među raznim kladionicama dešavaju fluktuacije kvota u kojima se desi da recimo u nekim neizvesnim duelima jedna kladionica ponudi 2.05 na Đokovića a 1.85 na Nadala. Dok bi u drugom to bilo obrnuto. U ovom slučaju imamo kvote 2.05 na oba tenisera. Sportovi i tržišta sa dva ishoda su idealni za ovakvu vrstu klađenja. Na šta god se kladili imaćemo profit.

U ovakvoj vrsti klađenja koja deluje super sigurno trebalo bi imati malo veći novac na raspolaganju i gledati da vreme provedeno u ovom poslu bude što produktivnije.

Postoje mnogi sajtovi na internetu koji nude usluge pretraživača kvota i daju vam mogućnost da radite arbing na najvišem nivou. Naravno mnogi sajtovi daju takođe i besplatne opklade i nalaze vam kladionice u kojima ćete položiti opkladu, ali sa samo 1-2% zarade. Za sve veće od 3 do 5 pa i 10% naplaćuje se i to nimalo jeftine.

Iako ovo deluje kao fantastičan način za klađenje u kojem nema nikakve opasnosti da izgubite novac postoji onaj faktor ljudske greške. Morate biti sigurni da će kladionica primiti uplatu, takođe. Arbitražno klađenje zahteva mnogo discipline, posvećenosti i koncentracije. Strpljenje na najvećem nivou da izgradite svoju banku sa kojom postepeno možete i uvećavati ulog.

Makazice sistem za klađenje na košarku

Još jedan jako zanimljiv način za isplativo klađenje. Uglavnom se koristi za klađenje na košarku jer u tržištu over/under (više/manje) postoji dosta oscilacija sa brojem poena. U takvim okolnostima dešava se da kladionice postave granicu za jedan meč potpuno drugačije.

Na primer za meč LA Lakers-SA Spurs imamo 54.5 marginu za broj poena u 1/4 dok neka druga kladionica postavi 56.5. Potrebno je izračunati po kojim kvotama ima smisla kladiti se u jednoj na više poena za određeni broj unita a u drugoj na manje poena. 55 ili 56 poena na samom kraju meča donelo bi dobitak na obe opklade.

Što je manji broj na koji je zadata granica poena, a veća razlika šanse za dobitak su veće. Kao na primer klađenje na poene igrača. Jedna kladionica postavila je na Bogdanovića 11.5 poena a druga 14.5 poena. U ovom slučaju odličan je value kladiti se u obe kladionice i tražiti 12,13 ili 14 poena od ovog igrača na kraju meča. Šanse za to su jako dobre ako se uvidi koliko je puta postigao ovakav broj poena tokom sezone. Ako su kvote na oba događaja 1.85 uplatom po 1000 dinara na oba ishoda možemo izgubiti samo 150 ako nam samo jedan događaj bude dobitan.

 

Čitaj više

Arbitražno klađenje
Azijski Hendikep klađenje na golove
Evropski Hendikep pravila
Igranje sistemskih tiketa u MaxBet kladionici
Kako pobediti kladionicu i zaraditi pametnim klađenjem

Autor
Nemanja Dojcinovic
Više od 15 godina iskustva sa klađenjem. Zaposlen nekoliko godina u raznim kladionicama u Srbiji, prešao put od običnog do profesionalnog kladioca. Pobedio dva puta na godišnjem tipsterskom takmičenju sajta bettingexpert. Pišem za nekoliko platformi, od predikcija mečeva do recenzija za kladionice i različite vodiče za početnike i uspešno klađenje. Ninca90.com
Rejting ovog članka
3.7/5
3 glasa