Trenutni region:
BONUS DOBRODOŠLICE DO 20,000 RSD
Kladi se

Evropski Hendikep pravila za klađenje Srbija

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Vjerujem da je većina vas čula za termin Evropski Hendikep u sportu. Zastupljen je u gotovo svim sportovima, od onih najpopularnijih(fudbal, košarka, tenis, rukomet, hokej, bejzbol i ostali sportovi). Ukoliko vam nešto nije jasno o Evropskom Hendikepu u sportu, u nastavku pročitajte bitne informacije vezane za ovu vrstu igre.

Šta je Evropski Hendikep u sportu?

Evropski hendikep u sportu ima tri moguća ishoda (EH 1, EH X , EH 2). Kvote su dosta veće u odnosu na Azijski Hendikep. U ponudi možete pronaći Evropski Hendikep na igre na pobjedu, hendikep gemova, hendikep poena ili drugo.U evropskom hendikepu su zastupljeni u sportovima poput ( fudbala, košarke, tenisa i mnogobrojnih drugih sportova). Pokrivenost sportova Evropskim Hendikepom je velika, tako da možete okušati oklade na ovu vrstu igre u gotovo svim kladionicama na našem tržištu, ali isto tako i na stranom tržištu.

Značenje Evropskog Hendikepa u sportu

Ukoliko vidite ove znakove na  Evropskom Hendikepu, jačem timu je inače postavljen (-), dok za autsajdera je postavljen tip (+). Oklada na neriješen ishod(X ili Tie) je označena hendikepom (+ i -) , a znak(+) dodaje golove gostujućem timu, tako da domaći tim mora da pobjedi sa tačno tom gol razlikom koja je dodata gostujućem timu, a (-) znak oduzima golove autsajderu u slučaju tipa (X), tako da onda autsajder mora pobjediti tom gol ili koš razlikom. U  tekstu ispod pogledajte primjer Evropskog Hendikepa u raznim sportovima.

Primjer Evropskog Hendikepa

Prvi primjer uzimam iz fudbala. Odabrao sam utakmicu između Mančester Sitija i Njukasla. Objasniću vam šta znače opcije + i -, te neriješen ishod(Tie). Odabrao sam kladionicu bet365 za primjer Evropskog Hendikepa u fudbalu.

Primjer Evropskog Hendikepa u fudbalu

Evropski hendikep, kladionice.tv

Tip (-1) na ekipu Mančester Sitija bi značio da ekipi koju smo odabrali oduzimamo -1 gol. Tip bi bio dobitan samo u slučaju da ekipa Mančester Sitija pobjedi sa 2 i više golova razlike. 

Tip +1(Tie ili X u zavisnosti od kladionice) bi u ovom slučaju značio da ekipa Mančester Sitija mora pobjediti sa tačno 1 gol razlike. Jedino u tom slučaju oklada bi bila dobitna. Domaćin u startu meča gubi sa 0:1 rezultatom, a ukoliko pobjedi sa jedan gol razlike, to bi značilo da je oklada X prošla.

Tip -1(Tie ili X u zavisnosti od kladionice), znači da ekipa Njukasla mora pobjediti sa tačno 1 gol razlike. Gost u startu meča gubi sa 1:0 rezultatom, a ukoliko pobjedi sa jedan gol razlike, to bi značilo da je oklada X prošla.

Tip (+3) na ekipu Njukasla bi značio da gostujući tim u startu vodi rezultatom 0:3. U tom slučaju oklada je dobitna u slučaju da ekipa Njukasla ne izgubi sa preko 2 gola razlike, odigra neriješeno ili pobjedi.

Primjer Evropskog Hendikepa u košarci

Za primjer sam odabrao meč između Olimpijakosa i Monaka. Značenje je isto kao i za fudbal. Favoritu se većinom oduzimaju poeni, te na okladi piše (-) za favorita, a za autsajdera je postavljen (+), dok za opciju neriješeno može biti (+ i -).U primjeru smo uzeli kladionicu WWIN.

Evropski hendikep, kladionice.tv

Tip u ponudi je +6 za ekipu Monaka, a ukoliko igramo tip (1) u ovom slučaju, to bi značilo da ekipa Olimpijakosa mora pobjediti sa barem 7 poena razlike u meču da bi oklada bila dobitna. 

U slučaju da igramo opciju (X), a hendikep je postavljen +6(u nekim kladionicama piše ovako 0:6) kao u ovom slučaju. Značenje opcije X u ovom slučaju znači da ekipa Olimpijakosa mora pobjediti sa tačno 6 poena razlike u meču. Kvota na ovakav vid oklade je čak 23.00, tako da su šanse da se ovako nešto pogodi malene.

Oklada (2) u ovom slučaju gdje je ponuđen ovaj hendikep kao na slici bi značila da ekipa Monaka ne smije biti poražena sa preko 5 poena razlike u meču. Može pobjediti ili igrati neriješeno.

Primjer Evropskog Hendikepa u Rukometu

Odabrana je utakmica između ekipa Flensburga i Goppingena. Značenje hendikepa sa lijeve strane slike gdje su postavljene oklade (-) na ekipu Flensburga je ispod ovog teksta.

Ta oklada bi značila da ekipi Flensburg oduzimate taj broj golova koji je u ponudi, u ovom slučaju u ponudi su oklade -1, -2, -6, -7,-8, svaka od ovih oklada označava sa koliko golova razlike ekipa Flensburg treba pobjediti. U slučaju da smo odigrali -1, to bi značilo da ekipa Flensburg mora pobjediti sa barem 2 gola razlike. U startu joj moramo oduzeti (-1) gol, pa tako ukoliko pobjede sa 2 gola razlike oklada je dobitna.

Evropski hendikep, kladionice.tv

Ukoliko igramo okladu +6(na ekipu Goppingen), to bi značilo da gostujućem timu dodajemo +6 golova na startu meča, pa ukoliko izgube do 5 golova razlike ili odigraju neriješeno ili pobjede, oklada bi bila dobitna.

Evropski hendikep, kladionice.tv

U slučaju da smo igrali srednju opciju koja je u ponudi, gdje vam piše (Tie ili X u zavisnosti od kladionice), to bi vam značilo da ekipa Flensburg mora pobjediti sa tačno +1,+2,+6,+7,+8 golova razlike. Dakle ako odaberemo opciju +2, to bi značilo da slabijoj ekipi dodajemo +2 gola. Uvijek se slabijem timu dodaje opcija (+). Te ukoliko ekipa Flensburg pobjedi sa 30:28 ili bilo kojim drugim rezultatom sa tačno 2 gola razlike, oklada je dobitna.

Zaključak

Možemo slobodno reći da termin značenja Evropskog Hendikepa u sportu i nije toliko lako razumjeti, ali ipak kroz date primjere možete viditi značenje ovog hendikepa. Upotrebljava se u gotovo svim sportovima, bilo bi dobro da naučite kako ga koristiti. Nadam se da ste iz predhodnih primjera saznali značenje i kako koristiti Evropski Hendikep u raznim sportovima koje sam odabrao, isto važi i za sve ostale sportove.

Čitaj više

Evropski Hendikep u košarci i kako se kladiti na hendikep
Evropski Hendikep u odbojci i klađenje na odbojku
Evropski Hendikep gemova u tenisu
Evropski Hendikep u Rukomet
Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +1/-1 Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +2 /-2 Evropski Hendikep u fudbalu
Evropski Hendikep +3 i -3 u fudbalu

Autor
Rejting ovog članka
-/5
0 glasa
BONUS DOBRODOŠLICE DO 20,000 RSD! KLADI SE
bc game klađenje
BONUS DOBRODOŠLICE DO 20,000 RSD
Kladi se