Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Evropski Hendikep pravila za klađenje Srbija

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Vjerujem da je većina vas čula za termin Evropski Hendikep u sportu. Zastupljen je u gotovo svim sportovima, od onih najpopularnijih(fudbal, košarka, tenis, rukomet, hokej, bejzbol i ostali sportovi). Ukoliko vam nešto nije jasno o Evropskom Hendikepu u sportu, u nastavku pročitajte bitne informacije vezane za ovu vrstu igre.

Šta je Evropski Hendikep u sportu?

Evropski hendikep u sportu ima tri moguća ishoda (EH 1, EH X , EH 2). Kvote su dosta veće u odnosu na Azijski Hendikep. U ponudi možete pronaći Evropski Hendikep na igre na pobjedu, hendikep gemova, hendikep poena ili drugo.U evropskom hendikepu su zastupljeni u sportovima poput ( fudbala, košarke, tenisa i mnogobrojnih drugih sportova). Pokrivenost sportova Evropskim Hendikepom je velika, tako da možete okušati oklade na ovu vrstu igre u gotovo svim kladionicama na našem tržištu, ali isto tako i na stranom tržištu.

Značenje Evropskog Hendikepa u sportu

Ukoliko vidite ove znakove na  Evropskom Hendikepu, jačem timu je inače postavljen (-), dok za autsajdera je postavljen tip (+). Oklada na neriješen ishod(X ili Tie) je označena hendikepom (+ i -) , a znak(+) dodaje golove gostujućem timu, tako da domaći tim mora da pobjedi sa tačno tom gol razlikom koja je dodata gostujućem timu, a (-) znak oduzima golove autsajderu u slučaju tipa (X), tako da onda autsajder mora pobjediti tom gol ili koš razlikom. U  tekstu ispod pogledajte primjer Evropskog Hendikepa u raznim sportovima.

Primjer Evropskog Hendikepa

Prvi primjer uzimam iz fudbala. Odabrao sam utakmicu između Mančester Sitija i Njukasla. Objasniću vam šta znače opcije + i -, te neriješen ishod(Tie). Odabrao sam kladionicu bet365 za primjer Evropskog Hendikepa u fudbalu.

Primjer Evropskog Hendikepa u fudbalu

Evropski hendikep, kladionice.tv

Tip (-1) na ekipu Mančester Sitija bi značio da ekipi koju smo odabrali oduzimamo -1 gol. Tip bi bio dobitan samo u slučaju da ekipa Mančester Sitija pobjedi sa 2 i više golova razlike. 

Tip +1(Tie ili X u zavisnosti od kladionice) bi u ovom slučaju značio da ekipa Mančester Sitija mora pobjediti sa tačno 1 gol razlike. Jedino u tom slučaju oklada bi bila dobitna. Domaćin u startu meča gubi sa 0:1 rezultatom, a ukoliko pobjedi sa jedan gol razlike, to bi značilo da je oklada X prošla.

Tip -1(Tie ili X u zavisnosti od kladionice), znači da ekipa Njukasla mora pobjediti sa tačno 1 gol razlike. Gost u startu meča gubi sa 1:0 rezultatom, a ukoliko pobjedi sa jedan gol razlike, to bi značilo da je oklada X prošla.

Tip (+3) na ekipu Njukasla bi značio da gostujući tim u startu vodi rezultatom 0:3. U tom slučaju oklada je dobitna u slučaju da ekipa Njukasla ne izgubi sa preko 2 gola razlike, odigra neriješeno ili pobjedi.

Primjer Evropskog Hendikepa u košarci

Za primjer sam odabrao meč između Olimpijakosa i Monaka. Značenje je isto kao i za fudbal. Favoritu se većinom oduzimaju poeni, te na okladi piše (-) za favorita, a za autsajdera je postavljen (+), dok za opciju neriješeno može biti (+ i -).U primjeru smo uzeli kladionicu WWIN.

Evropski hendikep, kladionice.tv

Tip u ponudi je +6 za ekipu Monaka, a ukoliko igramo tip (1) u ovom slučaju, to bi značilo da ekipa Olimpijakosa mora pobjediti sa barem 7 poena razlike u meču da bi oklada bila dobitna. 

U slučaju da igramo opciju (X), a hendikep je postavljen +6(u nekim kladionicama piše ovako 0:6) kao u ovom slučaju. Značenje opcije X u ovom slučaju znači da ekipa Olimpijakosa mora pobjediti sa tačno 6 poena razlike u meču. Kvota na ovakav vid oklade je čak 23.00, tako da su šanse da se ovako nešto pogodi malene.

Oklada (2) u ovom slučaju gdje je ponuđen ovaj hendikep kao na slici bi značila da ekipa Monaka ne smije biti poražena sa preko 5 poena razlike u meču. Može pobjediti ili igrati neriješeno.

Primjer Evropskog Hendikepa u Rukometu

Odabrana je utakmica između ekipa Flensburga i Goppingena. Značenje hendikepa sa lijeve strane slike gdje su postavljene oklade (-) na ekipu Flensburga je ispod ovog teksta.

Ta oklada bi značila da ekipi Flensburg oduzimate taj broj golova koji je u ponudi, u ovom slučaju u ponudi su oklade -1, -2, -6, -7,-8, svaka od ovih oklada označava sa koliko golova razlike ekipa Flensburg treba pobjediti. U slučaju da smo odigrali -1, to bi značilo da ekipa Flensburg mora pobjediti sa barem 2 gola razlike. U startu joj moramo oduzeti (-1) gol, pa tako ukoliko pobjede sa 2 gola razlike oklada je dobitna.

Evropski hendikep, kladionice.tv

Ukoliko igramo okladu +6(na ekipu Goppingen), to bi značilo da gostujućem timu dodajemo +6 golova na startu meča, pa ukoliko izgube do 5 golova razlike ili odigraju neriješeno ili pobjede, oklada bi bila dobitna.

Evropski hendikep, kladionice.tv

U slučaju da smo igrali srednju opciju koja je u ponudi, gdje vam piše (Tie ili X u zavisnosti od kladionice), to bi vam značilo da ekipa Flensburg mora pobjediti sa tačno +1,+2,+6,+7,+8 golova razlike. Dakle ako odaberemo opciju +2, to bi značilo da slabijoj ekipi dodajemo +2 gola. Uvijek se slabijem timu dodaje opcija (+). Te ukoliko ekipa Flensburg pobjedi sa 30:28 ili bilo kojim drugim rezultatom sa tačno 2 gola razlike, oklada je dobitna.

Zaključak

Možemo slobodno reći da termin značenja Evropskog Hendikepa u sportu i nije toliko lako razumjeti, ali ipak kroz date primjere možete viditi značenje ovog hendikepa. Upotrebljava se u gotovo svim sportovima, bilo bi dobro da naučite kako ga koristiti. Nadam se da ste iz predhodnih primjera saznali značenje i kako koristiti Evropski Hendikep u raznim sportovima koje sam odabrao, isto važi i za sve ostale sportove.

Čitaj više

Evropski Hendikep u košarci i kako se kladiti na hendikep
Evropski Hendikep u odbojci i klađenje na odbojku
Evropski Hendikep gemova u tenisu
Evropski Hendikep u Rukomet
Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +1/-1 Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +2 /-2 Evropski Hendikep u fudbalu
Evropski Hendikep +3 i -3 u fudbalu

Autor
Aleksandar Bunić
Dugogodišnje iskustvo u svim sferama klađenja. Aktivno se bavi sportom(biciklizam, fudbal). Učesnik mnogobrojni sportskih turnira. Autor na stranici kladionice.tv. Dugogodišnji tipster na Danskoj stranici za sportske tipove. Dokazao je svoje vještine kao tipster, autor i igrač.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas