Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na Moto sport u Srbiji

Saznajte više o tome koje su najbolje online kladionice za klađenje na Moto sport u Srbiji

Moto sport, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za Moto sport

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
5/5
Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju
3
5/5
OSVOJI PONUDU DOBRODOŠLICE DO 22.500 RSD!
Kladi sePročitaj recenziju

Kada sam se već nakon nekog vremena privikao na klasične sportove na koje se možemo kladiti, tražio sam nešto novo što mogu savladati. Pored najlepšeg trenutka u klađenju kada brojite vaš dobitak, većini je na drugom mestu taktiziranje, analitika i praćenje utrke ili utakmice. Toga ima na pretek u klađenju na Moto sport, ali pošto je to individualan sport, postoje specifičnosti na koje morate obratiti pažnju.

Ako se ste sami, sa partnerom ili porodicom igrali trkačke video igre, postoji jedno nepisano pravilo. Što jače pritisnete dugme na džojistiku, tastaturi ili gejming volanu ako ste imali sreće, to ćete brže ići. To naravno nije tačno, ali opet se uživite kao da ste samo. Sada zamislite kako je moto trkačima koji idu preko 320 kilometara na čas. 

Slično iskustvo doživljavaju i kladioničari kada prate Moto sport. Sigurno ste do sada videli one popularne slike kada trkači na motorima gotovo “poljube” stazu, naročito kada naglo skrenu u krivinu.

Dođe do tog trenutka kada su poslednji krugovi u pitanju da i vi u vašim foteljama “oponašate” vašeg favorita tako što mu od kuće pričate kako da vozi. Mahom što i generalno svi mi radimo koji vozimo u stvarnom životu, samo ne sa tim intenzitetom. 

Nekima se desi i da stvarno skrenu i padnu na parket prilikom “oponašanja” njihovog favorita. Ali jedina stvar koja vas zanima je kako da ne padnete tiket? Sledi par korisnih sveta koji će vam pomoći u tome.

Kratka istorija Moto sport trka

Ovde ćemo biti zaista kratki, ali moramo nešto reći o samoj strukturi Moto sport trka, jer priznajemo da to nije najpopularniji sport za klađenje na našim prostorima. Kasnije ćemo detaljnije pričati o kvotama, kako se kladiti i u kojim kladionicama. Ali kako bi vama bilo jasnije kako funkcioniše liga MotoGP, sledi nešto kratko o tome. 

MotoGP Grand Prix je najjača liga na svetu po pitanju Moto sporta. Održava se na internacionalnom nivou i sastoji od 19 trka širom Evrope, Azije i Amerike. Ukoliko su vam jedni od najdražih brendova Ducati, Honda i Suzuki, značiće vam kada kažem da su oni upravo najjači brendovi. 

Van sezone kada još uvek nije počela MotoGP liga, postoje kvalifikacije koje se još nazivaju predsezonske MotoGP trke. 

Postoje takođe Moto2, Moto3 i MotoE trke koje su logično slabijeg intenziteta, ali su taktike za klađenje gotovo istovetne. Takođe, u ovim slabijim ligama se mogu uočiti sledeće zvezde koje će se boriti za MotoGP Grand Prix prvenstvo!

Možda najbolja stvar kod Moto sporta je vreme održavanja trka. Sigurno vam se desilo da radnim danima nekada ne možemo da stignemo odgledati omiljene sportove. Zato se MotoGP trke održavaju isključivo nedeljom, a kvalifikacione runde koje smo spominjali dan ranije.

Klađenje na Moto sport - objašnjeno 

 • Pobednik na kraju trke. Počećemo sa najjednostavnijom vrstom opklade. Ovde se kladite na to za koga smatrate da će pobediti na kraju trke. Kvote se uvek nalaze ispred imena i prezimena moto trkača, dok se same kvote formiraju oko njihove forme, kvalifikacionih rundi, koliko vremena su proveli na trkalištu i tako dalje. 
 • Moto sport klađenje na vremensku marginu. U slučaju da niste znali koliko to malo fali da neko bude prvi ili drugi, dovoljno vam kaže da se možete kladiti koja će biti vremenska razlika između prvog i drugog moto trkača u milisekundama kada se trka završi. 
 • Moto sport klađenje na pobednika šampionata. Ovo je tiket za najodvažnije, jer se čitava predsezona i ostale sezone, pored forme moto trkača uzimaju u obzir ukoliko se želite kladiti na pobednika na kraju MotoGP-a. Ovo se određuje ukupnom akumulacijom poena kojom svaki moto trkač dobije na kraju svoje trke. Napomena je da se ovakav tip klađenja određuje nekad i po nekoliko nedelja pre početka zbog kvota koje su inače dosta više za razliku od klađenja na pobednika pojedinačne trke. 
 • Moto sport klađenje za mesto na podijumu. Skoro uvedena novina kada vidite da se moto trkači međusobno nalivaju šampanjcem nakon završetka trke. Možete se kladiti na pojedinačnog trkača za koga mislite da će završiti na podijumu, odnosno na prvom, drugom ili trećem mestu. Bitno je da zapamtite da je važno da vaš moto trkač bude na podijumu na kraju, nezavisno od prbog, drugog ili trećeg mesta. 
 • Moto sport klađenje na startnoj poziciji moto trke. Kako smo na početku teksta rekli da postoje kvalifikacione trke. U zavisnosti od perfromansa moto trkača u tim trkama će zavisiti na kojoj poziciji će biti na sledećoj pravoj trci. Bitno je da ovde proučite formu moto trkača i tako možete povećati svoje šanse da pogodite na kojoj startnoj poziciji će biti.

Koje kladionice u Srbiji omogućuju klađenje na Moto sport? 

Iako klađenje na Moto sport nije baš najpopularnijina našim prostorima, ipak postoji bogata ponuda naših kladionica. Neke od najpoznatijih su: 

 • Maxbet koji pritom nudi sjajne bonuse za nove igrače.
 • Mozzart sa njihovim sjajnim dizajnom mobilnih aplikacija za Android i iOS sisteme.
 • Bet365 je kladionica koja važi za najjaču širom Evrope i definitivno je vredno posetiti njihov sajt.
 • Rabona kladionice verovatno imaju najunikatniji dizajn stranice sa upečatljivom crvenom bojom, ali i specifičnost njihovog VIP kluba i mogućnost klađenja na Moto sport je samo jedan od razloga da pogledate i njihovu ponudu.
 • Meridianbet kao jedna od najpopularnijih kladionica na našim prostorima koja nudi široku lepezu igara na sreću, uključujući i MotoGP.
 • William Hill kladionice se ističu po veoma širokoj ponudi klađenja na različite sportove, ovde ubrajamo i MotoGP.

Zaključak - ni vozači ne koriste prečice, nemojte ni vi 

Kao i što vam sam naslov sugeriše, dobra analiza je naročito važna za početnike koji bi hteli da se oprobaju na klađenje na Moto sport. 

Dobro obratite pažnju na konačnu listu moto trkača, ona se stalno ažurira u zavisnosti od predsezone, koliko su vremena proveli na motoru i sveukupna forma. Kao i većina trkačkih sportova, timovi imaju pravo da shodno individualnom performansu prave izmene na svom motoru, uz poštovanje izvesnih pravila. 

Prethodna istorija moto trkača je takođe bitan faktor. Ukoliko je neko konstantan i većinom bude u top 5 na kraju sezone, naravno da će biti jedan od favorita za MotoGP Grand Prix šampiona.

Čitaj više

Klađenje na bejzbol
Klađenje na NFL
Specijal klađenje fudbal
Klađenje na Snuker

 • Ko je No.1 MotoGP vozač?

  Veliki miljenik obožavatelja, Velentino Rosi je jedan od najboljih motociklista svih vremena, i najbolji u modernoj eri, sa devet osvojenih titula, od kojih je sedam podigao u “kraljevskoj klasi”.

 • Koliko traje MotoGP trka?

  MotoGP trka traje od 40 do 45 minuta na udaljenosti između 100 i 130 kilometara po trci, u zavisnosti od staze. Na primer; Svetsko prvenstvo u MotoGP se sastoji od 20 krugova.

 • Koja tržišta za klađenje postoje za MotoGP?

  Kao i kod svakog sporta uopšte, klađenje na pobednika meča je najpopularniji oblik. Pored klađenja na pobednika, postoji tržište gde možete da se kladite da će određeni vozač završiti trku među prva tri (1-3).

Autor
Stella Šakić
SEO Blogger s preko 1000 objavljenih članaka na raznorazne teme. Nisam naišla na temu o kojoj nisam mogla pisati, a online klađenje pokrivam SEO člancima više od 3 godine. Među brojnim prednostima koje donosi suradnja sa mnom, možete očekivati neograničenu kreativnost, raznovrsnost, brzinu učenja i pisanja te fleksibilnost u poslu. Pišem na hrvatskom, bosanskom i engleskom jeziku i navedene jezike također prevodim i lektoriram.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas