150% od vaše prve uplate
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na bejzbol u Srbiji

Saznajte više o najboljim online kladionicama u Srbiji za klađenje na bejzbol

bejzbol, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za klađenje na bejzbol

Izmenjeno 20 фебруара, 2023
Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.3/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 12 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.5/5
100% Bonusa na prvi depozit do 50.000 dinara
Kladi sePročitaj recenziju
5
5/5
Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
6
4.3/5
Bonus 15 000 RSD za prvu uplatu na sportsko klađenje
Kladi sePročitaj recenziju
7
4.8/5
100% Bonus + 200 Freebet ili 50 Free Spins
Kladi sePročitaj recenziju

Bejzbol je jedan od najpopularnijih sportova u Sjedinjenim Američkim Državama, pored američkog fudbala i košarke. Kada pomislite na ovaj sport, prvo šta vam odmah padne na pamet je najpopularnija liga na svetu poznata kao MLB Liga (Major Baseball League). Ipak, ovaj sport nije toliko popularan u Evropi, pogotovo na teritoriji Republike Srbije.

U Srbiji, bejzbol je prvi put predstavljen 1988. godine, a reprezentacija je trenutno rangirana na 51. poziciji na zvaničnoj listi WBSC. Složićete se s nama da većina ljudi nisu uopšte ni znali da u prestonici Srbije postoji bejzbol teren i to na Adi Ciganliji. Danas, postoji 10 bejzbol timova u Srbiji, a postoji naznake da bi ovaj sport trebalo da napravi pomak u zemlji u bliskoj budućnosti.

Kada je reč o klađenju na bejzbol. Složiteće se s nama da bejzbol kao sport uopšte nije privlačan za klađenje igračima iz Srbije, za razliku od fudbala i košarke. Zapravo, stiče se utisak da je bejzbol kod većine igrača komplikovan za razumevanje, pa je to jedan od razloga zašto se ovaj sport izbegava u klađenju. Sve kladionice na teritoriji Republike Srbije imaju u svojoj ponudi bejzbol kao sport za klađenje, a tu vam je i poznata MLB Liga, kao i lige u Japanu, Meksiku i Južnoj Koreji. Postoje nekoliko načina za klađenje na bejzbol, a to uključuje: konačan ishod, hendikep, ukupno poena (manje/više), kao i ko dobija prvi ciklus (inning).

Naučiti kako se kladiti na bejzbol nije tako komplikovano kao što mislite. Sve u svemu, mi ćemo pokušati da vam, u nastavku teksta, detaljno objasnimo ovaj sport u svakom pogledu.

Šta treba znati o Bejzbolu

Bejzbol je igra koja se igra palicom, lopticom i rukavicama između dva tima sa po 9 igrača. Tim koji udara je u fazi napada, dok je odbrambeni tim onaj koji baca lopticu. Poene (runs) može osvojiti samo tim koji napada. Dakle, nakon što je igrač udario loptu, on baca palicu i trči u smeru suprotnom od kazaljke na satu odnosno do prve baze. Potom dolazi novi udarač i postupak se ponavlja, kao i sa prvim udaračem, a poen se dobija sve dok igrači ofanzivnog tima ne stignu do kućne baze (home base). Cilj udarača je da udare lopticu što dalje od odbrambenih igrača kako bi mogli da istrče sve do kućne baze i postignu poen odnosno trčanje. Međutim, ako odbrambeni igrač primi loptu, pre nego što udarač stigne do baze, onda je on ispao.

Svaki tim ima tri pokušaja udaranja po ciklusu (inning-u). Za razliku od fudbala i većine sportova, bejzbol se razlikuje po tome što nema vremensko ograničenje trajanja utakmice. Bejzbol se igra na devet ciklusa, u kojima oba tima imaju pravo na 9 napada i 9 odbrana tokom utakmice. Pobednik je onaj tim koji ima veći broj trčanja. Ako kojim slučajem rezultat ostane nerešen nakon 9 odigranih ciklusa, onda se dodaje novi ciklus sve dok jedan od timova ne izađe kao pobednik.

Teren za igru se često naziva bejzbol dijamant zbog svog oblika, čije su strane po 90 stopa (27,5 metara). Podeljen je na dva dela: Unutrašnje (Infield) i Spoljašnje (Outfield) polje. U centru unutrašnjeg polja se nalazi brdašce (pitcher’s mound) za bacanje gde bacač stoji u mestu i baca lopticu ka igraču koji udara. Udarač stoji na matičnu ploču (home plate), dok su ostale tri baze poznate kao prva, druga i treća baza.

Što se tiče opreme u bejzbolu. Za ovaj sport postoji jedinstvena oprema, koja je slična softbolu, a američkom fudbalu po kacigama. Udarači koriste palicu, koja je napravljena od drveta ili aluminijuma. Lopta je bela sa crvenim šavovima, obima od 229-235 mm i prečnika između 73-76 mm. Igrači odbrambenog tima nose velike rukavice sa pretpletenim džepom između palca i kažiprsta koje im pomažu da lakše uhvate odnosno pokupe loptu.

Tržišta za klađenje na Bejzbol

U ovom tekstu ćete dobiti detaljno objašnjenje o svakoj vrsti opklade koje su dostupne u srpskim kladionicama. Dakle, za razliku od velikih giganta poput 1xbet ili Bet365, koji imaju širok izbor tržišta za klađenje, kladionice u Srbiji ne daju previše načina klađenja, pa samim tim postoje samo četiri glavne vrste opklada na koje se možete kladiti, a to su: konačan ishod, prvi ciklus (inning), hendikep i ukupno poena (manje/više).

Konačan ishod

Kao i kod većine sportova, najpopularniji oblik klađenja na bejzbol je klađenje na konačan ishod utakmice. Treba imati u vidu da se bejzbol razlikuje od drugih popularnih sportova po tome što se mečevi u ovom sportu ne mogu završiti bez pobednika, pa samim tim su vam i veće šanse za dobitak. Dakle, potrebno je samo da izaberete tim za koji mislite da će po vama pobediti i ako vaš odabrani tim pobedi, onda je vaša opklada dobitna.

Prvi ciklus (inning)

Opklada na prvi ciklus je postala veoma popularna među igračima. Ovu opkladu možete pronaći u brojnim sportskim kladionicama, a igrači ovaj oblik klađenja možda više preferiraju od konačnog ishoda, jer ne moraju da čekaju satima da se meč završi. Prilično je jednostavno, kladite se da li će neko od timova postići poen odnosno trčanje u prvom ciklusu. Ako se prvi ciklus završi sa rezultatom 0-0, bez postignutog trčanja, onda je vaša opklada gubitna.

Hendikep poena

Hendikep poena, poznat kao “run linija” u klađenju na bejzbol. Run linija je veoma slična hendikepu u fudbalu ili košarci, ali u bejzbolu se razlikuje po tome što je ta margina skoro uvek -1,5 ili -2,5, u zavisnosti od favorita i ona ne može biti drugačija. To znači da favorit mora da pobedi sa 2 ili 3 poena (trčanja) da bi pokrio hendikep. Kada je reč o autsajderu, on ne sme izgubiti sa više od 2 (kada je margina -1,5) odnosno 3 (kada je margina -2.5).

Ukupno poena

Jedna od najpopularnijih opklada je klađenje na ukupan broj poena (trčanja), poznata kao više/manje poena. Kada se kladite na ukupan broj poena u bejzbolu, kladite se da li će ukupan rezultat utakmice (sabira se broj postignutih trčanja domaćeg i gostujućeg tima) biti veći ili manji od unapred određenog broja trčanja od strane kladionica.

Na primer. Ako je konačan rezultat neke utakmice 7-1, to znači da je ukupan broj postignutih trčanja 8. U tom slučaju, kladionica je postavila ukupnu marginu (liniju) na 8,5 trčanja, a vi ste se kladiti na manje poena, onda je vaša opklada dobitna. Suprotno, ako ste se kladiti na više od 8,5 trčanja, vaša opklada je gubitna. Jednostavno!

Saveti za klađenje na Bejzbol

Da bi postali uspešni na duge staze, onda morate uzeti neke bitne činjenice u obzir pre postavljanja opklade. Na primer. U fudbalu, složićete se da favoriti odnosno giganti imaju visok procenat pobeda protiv timova iz donjeg dela tabele odnosno autsajdera. To nije slučaj i sa bejzbolom, jer “autsajderi” obično imaju solidan procenat pobeda tokom jedne regularne sezone. Osim toga, treba proveriti i formu timova, dostupnost ključnih igrača, međusobni sastanci i drugo. Ono što svakako treba uzeti u obzir, kada je u pitanju bejzbol, su vremenski uslovi, jer oni mogu biti od krucijalnog značaja za ishod utakmice. Toplo vreme je u svakom sportu bitno, ali u bejzbolu je od posebne važnosti, jer običo utakmice na toplom vremenu imaju više poena. Dakle, kladite se onoliko koliko ste spremni da izgubite!

Čitaj više

Zašto je Sportsko Klađenje Profitabilnije od Klađenja u Kazinu
Klađenje na Košarku u Srbiji
Klađenje na fudbal u Srbiji

Autor
Ilija Milošević
Rođen u Nišu, 4 godine iskustva sa pisanjem sadržaja o klađenju. Teme koje pokrivam su saveti za klađenje, recenzije kladionica i kazina koje posluju u Srbiji i inostranstvu, kao i najava sportskih događaja
Rejting ovog članka
4/5
1 glas
FAQ. Najbolje kladionice za bejzbol
  • Šta je “inning” u bejzbolu?

    Za razliku od mnogih drugih sportova, bejzbol se razlikuje po tome što nema vremensko ograničenje. Umesto toga, mečevi u bejzbolu se sastoje od “inninga” odnosno “izmena”. Ukupno postoje devet (9) inninga.

  • Šta je “run line” kada se kladite na bejzbol?

    Ono što je run line u bejzbolu, to je hendikep u fudbalu, košarci i drugim sportovima. Na primer; kladionice su postavile liniju trčanja na Los Anđeles dodžerse od -1,5. To znači da će Los Anđeles morati da pobedi sa minimum dva poena razlike da bi opklada bila dobitna.

  • Da li je teško kladiti se na bejzbol?

    Složićete se s nama da je bejzbol jedan od najtežih sportova za klađenje. Čak i ljubiteljima bejzbola će biti teško da pronađu idealan sistem klađenja koji će im doneti zaradu na duže staze.