Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Hrvatska – Austrija, meč Lige Nacija 1.kolo

Fudbal, kladionice.tv
6. маја, 2022, 12:41

Nova sezona Lige Nacija u Ligi A, Hrvatska će kako je odlučio Hrvatski nogometni savez Austriju dočekati u Osijeku na stadionu Gradski vrt. 

U ovoj grupi se osim Hrvatske i Austrije nalaze još Danska i Francuska. Izabranici Dalića će kao u finalu zadnjeg Svetskog prvenstva, ali i kao u prošlom izdanju Lige nacija igrati protiv Francuske. Hrvatska je na zadnjem Svjetskom prvenstvu pobedila između ostalih i Dansku u ⅛ finala, sadašnjeg suparnika u Ligi Nacija. 

Liga nacija se održava u dva termina tokom ove godine u priličnog gustom rasporedu. Tako se u junu odigravaju četiri kola, a preostala dva u septembru. Prve četiri utakmice na rasporedu su u junu 2022. godine, a preostale dvije u septembru. Pobjednici četiri skupine plasirat će se na završni turnir u lipnju 2024. godine, dok će posljednje plasirane momčadi ispasti u Ligu B, piše HNS.

Hrvatska je i zadnje dvije utakmice u kvalifikacijama za SP 2022 igrala protiv Slovačke u Osijeku i Rusije u Splitu.

U junskom mini-ciklusu, hrvatsku reprezentaciju potom čekaju gostujući ogledi kod Danske (10. juna) i Francuske (13. juna), a takmičenje u grupi Vatreni će završiti u septembru mečevima s Danskom kod kuće (22. septembra) i kod Austrije (25. septembra), piše hns-cff.hr.

  • Takmičenje: Liga Nacija
  • Datum: 03.06.2022
  • Početak: 20:45
  • Mesto: Stadion Gradski Vrt, Osijek


Nacionalni tim Hrvatske – Aktuelnosti

Napomenimo da je hrvatska reprezentacija u premijernom izdanju Lige nacija, odnosno u poznatoj elitnoj Ligi A bila u grupi sa Špranijom i Engleskom. Ovdje je na žalost zauzela posljednje, odnosno treće mjesto mada je u posljednjoj utakmici i imala šansu biti prva.

Drugo izdanje Lige nacija Hrvatska je upisala četiri poraza i samo jednu pobedu. Tada je bila u grupi s Portugalom, Francuskom i Švedskom. Jedina pobeda, koja se desila protiv Švedske na domaćem terenu je bila dovoljna za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je imala isti broj bodova ali slabiju razliku golova pa je bila na zadnjem mestu.

Nacionalni tim Austrije – Aktuelnosti

Austrijska nogometna reprezentacija u Ligi nacija nastupa s Ralfom Rangnick, trenerom Manchester Uniteda, koji je imenovan za novoga menadžera, a prvu utakmicu na klupi Austrije imaće protiv Hrvatske u Ligi nacija.

Ralf Ragnick ima 63 godine a dobio je ugovor od 2 godine. U slučaju uspešnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj, a suradnja će se automatski produžiti za još dvije godine do Svetskog prvenstva 2026. Ralf Ragnick ima bogatu fudbalsku karijeru. Tako je bio trener Stuttgarta, Hannovera 96, FC Schalke, TSG Hoffenheim, Red Bull Salzburg, RB Leipziga, Lokomotive Moskva i Manchester Uniteda. Inače je reprezentacija Austrije od 2011. godine imala osim Ralfa još dva inostrana izbornika.


Međusobni dueli i statistika

Reprezentacije Hrvatske i Austrije zadnjih 5 susreta (uključujući prijateljske) završavani su samo pobedama Hrvatske. Spomenimo te susrete još od 2000. godine kada je Hrvatska pobedila u gostima u Beču 1:2, zatim 2001. godine u Rijeci 1:0, 2006. godine opet u gostima u Beču 1:4. Na Europskom prvenstvu u nogometu 2008. godine opet gostujući u Klagenfurtu Hrvatska pobijeđuje sa 0:1. Poslednji susret u Klagenfurtu 2010. godine je također završio pobedom Hrvatske 0:1.

Dakle od 5 utakmica imamo 5 pobeda Hrvatske s ukupnim rezultatom 9:2.

Autor
Nemanja Dojcinovic
Više od 15 godina iskustva sa klađenjem. Zaposlen nekoliko godina u raznim kladionicama u Srbiji, prešao put od običnog do profesionalnog kladioca. Pobedio dva puta na godišnjem tipsterskom takmičenju sajta bettingexpert. Pišem za nekoliko platformi, od predikcija mečeva do recenzija za kladionice i različite vodiče za početnike i uspešno klađenje. Ninca90.com
Rejting ovog članka
5/5
1 glas