Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na Dota 2

Saznajte više o najboljim online kladionicama u Srbiji za klađenje na Dota 2

dota 2, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za klađenje na Dota 2

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.3/5
Bonus 15 000 RSD za prvu uplatu na sportsko klađenje
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.3/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
3
4/5
Free bet
Kladi sePročitaj recenziju

Pre nego što se malo detaljnije pozabavimo klađenjem na Dota 2 i popularnim marketima, malo ćemo približiti ovu igru onima koji nisu upoznati sa njom.

Dota 2 je strateška i taktička igra i jedna je od najpopularnijih u svetu gejminga. Preciznije rečeno pripada žanru multiplayer online battle arena(MOBA) i naslednik je igre Defence of the Ancients koja je izašla davne 2004. Godine.

Dota 2 pravila igre

To je igra između dva tima od po 5 igrača, gde je cilj svakog od tima da odbrani i okupira, tj unisti protivničku bazu i tron(Ancient). Svaki od 10 igrača na mapi nezavisno kontoliše svog heroja, koji ima jedinstvene moći(magije) i drugačiji stil igre. Kako bi njegov heroj napredovao tokom meča igrač sakuplja ‘iskustvene poene’(experience points) i zlatnike, sa kojim kupuje iteme koji će njegovog heroja učiniti snažnijim, a samim tim i pomoći da u borbi pobedi tim i sruši tron. Svakom timu na putu do Trona stoje i protivnički kripovi koji su kompjuterski kontrolisani, kao i 4 nivoa odbrambenih kula. Jedna igra prosečno traje između 15 i 40 minuta, a najduži kompetativni meč koji je zabeležen je trajao neverovatnih 200 minuta. U zavisnosti od turnira i faze u kojoj se turnir nalazi mečevi mogu biti best of 1, best of 2, best of 3 i best of 7 koji su uglavnom rezervisani za finalni meč.

Dota 2 strategija

U svim timski bazirani video igrama uigranost i kohezija među igračima igra jednu od najvažnijih uloga, ali u Dota 2 je to možda i najizraženije. Dota 2 ima svoje poklonike gotovo na svakom kontinentu i podjednako je zabavna i igračima, gledaocima i kladiocima.

Kompanija Valve koja je izdavač ove igre tokom godine sponzoriše i organizuje veliki broj Dota 2 turnira, a u celom Esports svetu kao najdominantniji se izdvaja The International koji je svoje premijerno izdanje imao 2011. godine. Ono što razdvaja ovaj turnir od ostalih je neverovatan nagradni fond koji raste iz godinu u godinu i koji je na prošlogodišnjem Internationalu dostigao cifru od čak 40 miliona dolara. Ono što je interesantno je da Valve za nagradni fond izdvaja ‘samo’ 1.6 miliona dolara, dok ostali novac dopunju ljubitelji ove igre širom sveta kupovinom battle pass-a i battle pass poena u samoj igri.

Što se tiče klađenja na Dota 2, kao što je bio slučaj i sa CS:GO, u najranijim danima ove igre najpopularnije je bilo klađenje u skinovima, što je rezultiralo velikom ekspanizoj sajtova koji su nudili takve usluge. Vremenom je i klađenje u novac postalo dostupno, da bi na kraju ostalo i jedini vid klađenja nakon što je Valve zabranio klađenje skinovima. Danas je klađenje novcem dostupno u gotovo svakoj kladonici, stranim i domaćim, stim što je u stranim to na dosta višem nivou i sa dosta boljom ponudom.

Uobičajene Dota 2 opklade

-Pobednik meča(Moneylines)

Ovu opkladu nema potrebe detaljnije objašnjavati. Birate tim za koji mislite da će pobediti, unesete cifru i položite opkladu

-Broj mapa(over/under)

Kladite se na broj mapa(game) u celom meču. Na primer u best of 3 meču prognoziramo da li će broj mapa na celom meču biti veći ili manji od 2.5.

-Hendikep meč

Prognozirate da li će jedan tim dobiti meč bez izgubljene mape, ili će pak drugi tim osvojiti barem jednu mapu.

Specijalne opklade:

-Tim koji će prvi uništiti protivničku odbrambenu kulu

-Tim koji će napraviti prvo ubistvo(First blood)

-Igrač sa najviše ubistava

-Tim koji prvi ubija Rošana

Dugoročne opklade(Futures)

Dugoročne opklade obično uzimaju u obzir ishod celog turnira, a ne samo jednog meča. Potrebno je dosta vremena kako bi se ove opklade proglasile dobitnim ili gubitnim, što ih čini odličnim izbor za ljude koji žele da se klade na: pobednika turnira, tim koji će se plasirati u finale, MVP-a turnira, najčešće biranog heroja, pobednika nakrajćeg gejma, pobednika najdužeg gejma, itd…

Uživo klađenje Dota 2

Naravno tu su i live opklade. Ipak, zbog prirode ove igre i nepostojanja pauze, imajte na umu da nećete u moći u svakom trenutku da položite uživo opklade.

Saveti za klađenje u Dota 2

Kao što je bitno i kod klađenja na bilo koji sport, i kod klađenja na Dota 2 probajte da pre polaganja opklade saznate što više informacija o timovima. Nije retko da timovi u nekim mečevima zbog raznih razloga mogu igrati sa jednom ili više izmena koji i nisu članovi tog tima i to može imati veliki uticaj na pobednika meča. Takođe i ovde je bitno da emocije i lične simpatije prema timovima i igračima ostavite po strani, što će se itekako pozitivno odraziti na vaš procenat uspešnosti.

Bez obzira na statistiku, nemojte joj slepo verovati, ali nemoj i zanemarivati njenu važnost. Praćenje statistke je odličan metod za povećanje stope uspeha, ali je treba kombinovati sa drugim podacima kako biste svaki put dobili potpunu sliku. Nemojte ni juriti gubitke jer je to jedna od najvećih grešaka bez obzira da li se kladite na Dota 2 ili neki drugi sport. Šanse da dobijete ovakvu opkladu su čak i manje nego inače jer će na vašu odluku uticati emocije, a svi znamo da nije dobro kada se emocijama vodite u klađenju.

Čitaj više

Specijal klađenje fudbal
Klađenje na Snuker
Kako pobediti kladionicu pametnim klađenjem
Klađenje na poene u košarci, najbolje kvote i granice over/under
Klađenje na hokej

Autor
Strahinja Krstić
Psiholog u marketingu. Iskustva u pisanju sam stekao u različitim industrijama i uvek prilazim sa iste tačke: "Šta je to što čitaoca ili klijenta najviše zanima?" Tim pristupom možemo da razmišljamo iz njihove perspektive i pišemo kao da se direktno njemu obraćamo, 1 na 1.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas
  • Koji je najveći turnir u Dota2?

    Najveći turnir u Dota2 je The International. Domaćin ovog turnira je sam kreator ove igrice - Valve Corporation. Turnir se održava jednom godišnje i predstavlja svetsko prvenstvo u esportu koji se sastoji od 18 timova i 90 igrača.

  • Koliko ima heroja u Dota2?

    Dota2 je igra u strategijskom žanru koju trenutno čine 123 heroja. Heroji u Dota2 su podeljeni u tri različite grupe: strength (snaga), agility (pokretljivost) i intelligence (inteligencija).

  • Koje tržište se najviše isplati u klađenju na Dota2?

    Pod uslovom da pratite svaki pojedinačni turnir i poznajete odnose snaga i kvaliteta između timova, onda vam svakako preporučujemo da pokušate sa tržištima kao što su pobednik meča, hendikep i tačan rezultat.