Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Azijski Hendikep 2.25 u Srbiji objašnjenje

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Azijski Hendikep i AH 2.25(-/+)

Azijski Hendikep je igra koju nećete pronaći u domaćim kladionicama kao što su MaxBet, Mozzart, Soccer… Štaviše veliki broj stranih online kladionica nema fragmentirane hendikepe i u ponudi je samo klasična pobeda sa 2 i više gola razlike. Tu je upravo razlika između običnih i azijskih kladionica. Za više informacija pročitajte tekst O azijskim hendikepima gde možete naći vodič kroz ovu materiju generalno. Azijski hendikepi su najviše tu da bi igračima dali više opcija, limitirali gubitke i dali prostora za kombinovanje. Kladionice koje se izdvajaju kvalitetom ove vrste igara su Pinnacle, SboBet, Bet365, Dafabet, 188bet…

U ovom tekstu će biti prikazano značenje Azijskog Hendikepa 2.25. Značenje hendikepa samo po sebi je da jedna strana ima ulogu favorita nad drugom i obratno da je druga strana slabija i postavljena kao autsajder. Kladionice u ovom slučaju daju početnu prednost slabijem timu. Recimo, Barselona dočekuje Alaves, kladionica postavlja početnu prednost 0-2 za Alaves. U ovom slučaju to je klasični evropski hendikep -2 na domaćina (dva gola zaostatka). Tu imate 3 ishoda takođe 1, X i 2.  Ukoliko se kladite na Barselonu potrebna vam je pobeda sa 3 ili više gola razlike. 3-0, 4-0, 4-1 za Barselonu i rezultati veći od toga i dobitak je vaš. Pobeda Barselone sa tačno 2 gola, recimo 3-1 predstavlja X. Opklada izgubljena. Svi ishodi lošiji od toga su ukupna pobeda Alavesa. Opklada izgubljena takođe.

Stvari postaju komplikovanije sa Azijskim Hendikepom. Azijske kladionice potrudile su se da bude mnogo više opcija na raspolaganju stavivši četvrtine i polovine decimala između običnih hendikepa. Cilj toga je da postoje jedan dobitni, jedan gubitni ishod i jedan koji bi bio dosta rastegljiv, ishod sa kojim možete da povratite novac, dobijete deo ili samo izgubite deo novca. Hendikep 2.25 predstavlja opkladu podeljenu na dva dela između hendikepa +/-2.0 ili +/- 2.5. U narednom pasusu sledi objašnjenje za oba od ova dva hendikepa. (+/- zavisno od toga da ili se kladite na autsajdera ili favorita)

Šta je Azijski Hendikep -2.25

Kada je AH na jedan tim označen sa minus(-) ili negativnim hendikepom to znači da je favorit (svakako postoje platforme koje označavaju ovo potpuno suprotno ali uvidom u obične kvote sigurno možete zaključiti ko je favorit).

Ukoliko stavimo 100 EUR na pobedu Barselone protiv Alaves sa AH -2.25 po kvotama 1.90 to znači da nam se opklada deli i da:

– 50 EUR ide na Barselonu da pokrije AH -2.0
– 50 EUR ide na Barselonu da pokrije AH -2.5

Mogući ishodi

– Barselona pobeđuje sa 3 i više gola razlike. Dobijamo pun iznos kvote. Na 100 uložena EUR zaradili smo 90.
– Barselona pobeđuje sa tačno 2 gola razlike. Vraća nam se polovina uloga. Tako da nismo izgubili 100 već 50 EUR
– Barselona pobeđuje sa 1 gol razlike, utakmica se završava nerešeno ili Alaves pobeđuje. Gubimo opkladu.

Šta je Azijski Hendikep +2.25

Tim na koji se igra kada se kladi na pozitivni hendikep uglavnom je onaj slabiji. Underdog ili autsajder.

Ukoliko stavimo 100 EUR na Alaves protiv Barselone sa AH +2.25 po kvotama 1.90 to znači da nam se opklada takođe deli i to na ovaj način

– 50 EUR ide na Alaves da pokrije AH +2.0
– 50 EUR ide na Alaves da pokrije AH +2.5

Mogući ishodi

– Alaves gubi sa 1 gol razlike, utakmica se završila nerešeno ili je Alaves pobedio. Dobijamo pun iznos kvote. Na 100 uložena EUR zaradili smo 90.
– Barselona pobeđuje tačno sa 2 gola razlike. Dobijamo polovinu odigrane kvote. Nismo dobili 90 već 45 EUR.
– Barselona pobeđuje sa 3 i više gola razlike. Gubimo opkladu.

Čitaj više

Azijski Hendikep u Sportskim Opkladama
Kalkulator za Azijski Hendikep
Koja je Razlika između Azijskog Hendikepa i Hendikepa?
Azijski Hendikep 0.00 objašnjenje o ovoj vrsti igre
Azijski Hendikep 0.5 i -0.5 objašnjenje
Azijski Hendikep +0.75 i -0.75 u klađenju
Azijski Hendikep +1/-1 značenje
Azijski Hendikep +1.25 i -1.25 u klađenju objašnjenje, kako se kladiti
Azijski Hendikep +1.5/-1.5 značenje
Azijski Hendikep +1.75 i -1.75 u klađenju objašnjenje, kako se kladiti
Azijski Hendikep +2 i -2 značenje i klađenje na hendikep
Azijski Hendikep +2.5 i -2.5 značenje, klađenje na hendikep

Autor
Aleksandar Krstić
Ja sam Aleksandar. Iza sebe imam dugogodisnje iskustvo u ovom poslu, a vodila me je prvenstveno strast i ljubav prema sportu. Zapravo, gajim veliko interesovanje prema sportskom kladjenju, koji godinama u nazad prikupljam znanje i iskustvo na raznim portalima, forumima, sajtovima itd. Moj glavni cilj je da sa citaocima podelim objektivne i istinite informacije o domacim i stranim kladionicarskim brendovima.
Rejting ovog članka
4/5
1 glas