Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Evropski hendikep Srbija pravila, primer i tabela

Azijskij hendikep, kladionice.tv

Za razliku od običnog klađenja na konačan ishod u kojem onaj koji se kladi bira pobednika ili da li će se možda meč završiti remijem, zavisno od sporta, u klađenju na Evropski hendikep se pogađa da li će favorit pobediti ubedljivije, sa par golova, ili većim brojem poena razlike. Sa druge strane na autsajdera onog ko je u inferiornom položaju stavlja se opklada da će uspeti da pokrije određeni hendike, odnosno izgubi sa manje golova/poena od granice koje su postavile kladionice. U ovom tekstu bavimo se pravilima i prikazaćemo tabelu evropskih hendikepa sa onim hendikepima kojie se koriste i koji su popularni.

 

Evropski hendikep i kako se igra

Često se ovo zove i 3 way hendikep, odnosno hendikep u 3 pravca jer postoje 3 mogućnosti ishoda. Ovo je bitna razlika u odnosu na Azijski hendikep jer je u EH dobitna samo jedna kombinacija, dok preostale dve donose gubitak.

Pre početka meča, kladionica postavlja margine i kvote na određeni meč u kontektstu favorita i autsajdera. Ukoliko je tim jači i očekuje se da pobede možda i sa 2,3 gola razlike često ćete videti -1 pored njih. To označava da će morati da pobede sa minimalno 2 gola razlike kako bi opklada bila dobitna. Ukoliko se kladite na EH X Vaša opklada bi bila da se meč završi sa tačno 1 gol razlike za favorita. Znaćete ko je favorit po tome ko ima manje kvote na klađenju na konačan ishod. Konačno, ukoliko se kladite na autsajdera koji je označen sa +1, kladite se to da taj tim pobedi ili odigra nerešeno.

 

Evropski hendikep Primer sa favoritom

Uzmimo za primer da se igra utakmica Čelzi-Barnli i da je postavljena granica EH -2. Prema tome ukoliko se kladite na Čelzi, klub iz Londona će morati da pobedi sa 3 ili više golova razlike. Po kladionicama uglavnom možete da birate da li ćete igrati hendikep na -1, ili na -2, ili na -3 ili možda čak i veći ukoliko je favorit jako izražen. Kvote se zavisno od menjanja hendikepa menjaju naniže ili naviše

 

Evropski hendikep Primer sa autsajderom

Ista utakmica, samo drugi način opklade. Ovoga puta se kladimo da autsajder, u ovom slučaju Barnli koji je deklarisan takvom ulogom zbog velikih kvota na pobedu, pokrije EH +2 To znači da će uspeti da izbegnu poraz sa 2 i više gola razlike. Prema tome ishodi koji idu u prilog ovoj igri su da Barnli izgubi sa jednim golom razlike, odigra nerešeno ili možda čak pobedi. Naravno, možete igrati i sa EH +3 ukoliko je u ponudi a tada odgovara i poraz sa 2 gola razlike.

 

Evropski hendikep Primer sa nerešenim ishodom

Još jednom primer za isti par. U ovom slučaju X na onaj hendikep na koji se kladimo bilo +1 ili +2 ili +3 predstavlja tačan broj golova sa kojim mislimo da će favorit u meču da pobedi. Eto, ako smo se recimo kladili na Čelzi da pobedi sa -2 ili na Barnli da pokrije +2 na X samim tim kladimo se da će Čelzi da pobedi sa tačno 2 gola razlike. 2-0, 3-1, 4-2 itd.

 

Evropski hendikep igra

Ovo je jedna igra koja je dosta zastupljena u srpskim kladionicama jer ne postoji azijski hendikep, svakako ima svoje nedostatke ali i neke prednosti jer su kvote dosta dobre. Trebalo bi napomenuti da EH takođe možete igrati i na nekim drugim sportovima sem fudbal a on je jako izražen i popularan kada je u pitanju klađenje na setove. Domaće kladionice bi svakako morale da se prilagođavaju i u ponudu za fudbal uvrste i azijski hendikep ali dok njega ne bude bilo Evropski hendikep je igra koja nema alternative.

 

Čitaj više

Evropski Hendikep pravila
Evropski Hendikep u košarci i kako se kladiti na hendikep
Evropski Hendikep gemova u tenisu
Evropski Hendikep u Rukomet
Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +1/-1 Evropski Hendikep u fudbalu
Značenje pojma +2 /-2 Evropski Hendikep u fudbalu
Evropski Hendikep +3 i -3 u fudbalu

Autor
Nemanja Dojcinovic
Više od 15 godina iskustva sa klađenjem. Zaposlen nekoliko godina u raznim kladionicama u Srbiji, prešao put od običnog do profesionalnog kladioca. Pobedio dva puta na godišnjem tipsterskom takmičenju sajta bettingexpert. Pišem za nekoliko platformi, od predikcija mečeva do recenzija za kladionice i različite vodiče za početnike i uspešno klađenje. Ninca90.com
Rejting ovog članka
4.9/5
1 glas