Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Klađenje u Srbiji na Over/Under u tenisu

Tenis, kladionice.tv

Zadnjih petnaestak godina tenis je popularizovan kao sport dolaskom popularne trojke u tenisu (Đoković, Federer i Nadal), te je tako i krenulo klađenje na over/under gemova u večem obimu, kao i klađenje na over i under setova. Šanse za dobitak su visoke ukoliko igrate ovaj vid igre, jer imate samo dvije opcije u ponudi. Čitanjem teksta u nastavku, možete saznati sve o ovom vidu igre i kakve margine je najbolje odabrati. 

Šta znači Over/Under gemova u meču/setu?

Ukoliko igrate neki od izabranih teniskih mečeva u ponudi, biće Vam ponuđene razne granice(margine)  u ponudi. Nakon što ste odabrali najbolju, recimo u ovom slučaju ću staviti granicu od 22.5 gema. Dakle u ponudi je više( over ) ili manje (under) gemova. Ukoliko ste odigrali manje gemova, meč mora biti zavšen konačnim zbirom sa manje od 22.5 gema, a ukoliko ste odigrali više gemova, meč mora biti završen preko 22.5 gema. U ponudi je i igra preko 22 gema, a u slučaju 22 gema, kvota je 1.00 u tom slučaju.

Primjer oklade:

Odigrali smo više od  22.5 gema na meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, rezltat je završen rezultatom 7-6 7-6. U tom slučaju saberemo ukupni zbir gemova, dakle u ovom slučaju je bilo 26 gemova, oklada je dobitna.

U drugom slučaju smo igrali manje od 22.5 gema u meču, a meč je završen rezultatom 7-6 7-6, to bi značilo da je oklada gubitna, jer u meču je bilo 26 gemova, a maksimalno je moglo biti 22 gema u našem slučaju. U slučaju predaje jednog od igrača, kvote su u većini slučajeva 1.00, u zavisnosti od toga šta ste odigrali. Ukoliko ste odigrali over 22.5 gemova, a jedan igrač je predao pri rezultatu 7-6 5-5 u tom slučaju je oklada dobitna, jer da se meč odigrao do kraja, prošao bi tip over gemova, a u slučaju da ste igrali okladu manje gemova, u tom slučaju bi tip bio gubitan.

U ponudi je takođe klađenje na zbroj gemova u setovima, pa tako možete igrati zbroj gemova u prvom, drugom ili trećem setu. Princip je isti kao i zbir gemova u meču. Odaberete željenu granicu i postavite okladu.

Primjer: Tipovali smo više(over) 9,5 gemova u prvom setu. Odigrali smo meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, rezultat u prvom setu je završen rezltatom 7-6, tip je dobitan. U slučaju predaje igrača u prvom setu(set nije završen), kvota je 1.00, osim slučajeva u kojima ste odigrali over 9.5 gemova, a rezultat je 4:4 u trenutku predaje, jasno je da je ta oklada dobitna, jer da se odigrao prvi set do kraja, bilo bi 10 gemova, a u suprotnom slučaju, da ste igrali manje od 9.5 gemova, oklada bi bila gubitna.. U slučaju predaje u drugom setu, svi tipovi za prvi set su važeći, jer on je u potpunosti odigran.

Šta znači over/under setova u meču?

Neke od oklade koje takođe možete odigrati su više( over ) ili manje( under ) setova u meču. Šanse za prolaz ovakvih oklada su 50%, dakle dosta visoke u odnosu na fudbal, jer imate tri opcije, te su šanse 33%. Margina setova je inače postavljena na 2.5 seta, a to bi značilo da igrate da li će biti više ili manje od 2 seta u meču, osim slučajeva gdje se igraju najveći Grend Slem turniri. Oni se igraju na 3 dobijena seta, te je granica setova u tom slučaju postavljena na 3.5 setova. U ponudi su takođe oklade točan zbir setova u meču, te tako možete igrati da li će biti 2,3 ili 3,4,5 setotova(u slučaju da igrate neki od Grend Slem turnira, samo 4 u toku godine). Kvota na ovakve tipove su daleko veće u odnosu na klasične over/under, je ipak pogađate točan zbir setova.

Primjer 1: Meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je završen rezultatom 7-6 7-6 u korist igrača jedan. U tom slučaju su bila 2 seta u meču, a ponuđena granica setova je bila 2.5. Ukoliko smo odigrali manje setova, oklada bi bila dobitna.

Primjer 2: Odigrali smo točan zbir setova 3 u meču. Rezultat je završen rezultatom 6-3 4-6 6-4, u tom slučaju oklada je dobitna. 

Zaključak

Igrajući ovakve vrste oklade, od početka meča do samoga kraja ste u igri, što je velika prednost. U slučajevima kada jedan igrač izgubi set sa 6:0, čak ni tada ne treba da očajavate, jer još ste u igri. Profitabilna igra, jer šanse za pad su 50%, te ukoliko očekujete neki tvrđi meč, moj savjet je igra više(over) gemova na taj meč ili više(over) setova, jer inače takvi mečevi završe u 3 seta, te obe opcije prolaze. Ukoliko se sastaju igrači koji se više oslanjaju na servis, u tom slučaju je uvijek bliža igra over(setova i gemova). Zašto over?Pa zato što takvi igrači teško gube svoje servise, te igraju gem za gem i često odlaze u taj brejk, te samim tim šanse su ogromne za dobitak. Za zbir gemova je najbollje tražiti najbolju marginu, te tako pregledajte više kladionica, jer možda baš jedna od njih nudi okladu za 1 gem nižu ili višu, te tako stvarate veće šanse za dobitak.  Takođe na Grend Slem turnirama koji se igraju na 3 dobijena seta, često dolazi over(više) gemova, jer ipak teško je iznjeti fizički mec u više setova. To su neki od savjeta, na Vama je da odigrate pametno. Rasporedite svoju banku, pratite meč i uživate.

Čitaj više

Saveti za upravljanje novcem u klađenju
Zašto je Sportsko Klađenje Profitabilnije od Klađenja u Kazinu
Više/Manje Opklade
Klađenje na Over/Under u Rukometu
Klađenje na golove Over/Under fudbal
Klađenje na poene u košarci, najbolje kvote i granice over/under
Kako se kladiti na konačan ishod
Kako pobediti kladionicu pametnim klađenjem

Autor
Aleksandar Bunić
Dugogodišnje iskustvo u svim sferama klađenja. Aktivno se bavi sportom(biciklizam, fudbal). Učesnik mnogobrojni sportskih turnira. Autor na stranici kladionice.tv. Dugogodišnji tipster na Danskoj stranici za sportske tipove. Dokazao je svoje vještine kao tipster, autor i igrač.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas