Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Više/Manje Opklade u kladionicama Srbije

Više, Manje, Kladionice TV

Od košarke do fudbala, klađenje je popularno u širokom spektru sportova. Ljudi se klade sa nadom da će pobediti dok prate svoje omiljene igre ili igrače.

To može biti jednostavno klađenje na pobednika ili može uključivati i predviđanje rezultata. U slučaju predviđanja rezultata, jedno od najpopularnijih tržišta je klađenje na više/manje.

Ako ste početnik, tržište više/manje može da vam deluje komplikovano. Da biste saznali više, nastavite da čitate i razgovaraćemo o tome kako to funkcioniše. Takođe ćemo dati neke konkretne primere kako biste bolje razumeli ovaj koncept klađenja.

Šta je Tržište Više/Manje?

Takođe se naziva i klađenje na ukupne vrednosti, opklada na više/manje je opklada na ukupne kombinovane rezultate oba tima. Drugim rečima, klađenje na to da li je rezultat veći ili manji od broja koji je odredila kladionica.

Tržište više/manje  podrazumve i  klađenje na to koliko puta će se radnja ponoviti u tokom jednog meča i da li će meč preći određen broj rundi. Na koje radnje ćete moći da se kladite zavisi od sporta. Primera radi, te radnje mogu biti kartoni, faulovi, korneri, golovi i sl.

U mnogim slučajevima, broj ima 0,5, što je odličan način da se spreči nerešen rezultat u klađenju na više/manje. 

Na primer, recimo da je ukupan broj golova u pitanju 1.5. U slučaju da se se kladite na manje, vi se kladite da će biti 1 gol ili manje na kraj utakmice. Ukoliko se kladite na više, vi se kladite da će biti 2 gola ili više. 

Nekoliko faktora će odrediti gde da se kladite. Nedavne utakmice timova i statistika su među najvažnijim. Vremenske prilike i drugi faktori okoline, kao što je mesto gde se igra, takođe mogu uticati na opklade na više/manje.

Ako je je najbolji igrač doživeo povredu, to takođe može uticati na vašu opkladu.

Dobra Strategija klađenja na više/manje je ključna za povećanje šansi za pobedu. Poznavanje ranije rezultate timova može biti dobra osnova za određivanje vaše opklade. 

Takođe morate uzeti u obzir vremenske i druge spoljne uslove koji mogu uticati na ishod utakmice.

Na Koje Sportove Možete da se Kladite?

Klađenje na više/manje jje primenjivo u mnogim sportovima, uključujući košarku, fudbal, bejzbol, boks, MMA i hokej, između ostalih. Profit će se razlikovati od sporta do sporta u zavisnosti od kvota kladionice.

Nerešen Rezultat

U većini slučajeva, opklada na više/manje se završava sa 0,5 (1.5, 2.5, 3.5) kako bi se lakše izbegao nerešen rezultat. Međutim, u slučaju da je kombinovani rezultat oba tima izjednačen sa ukupnim rezultatom koji je odredila kladionica, tada će vam biti vraćen novac.

Na primer, recimo da u fudbalskoj utakmici između Zvezde i Partizana, ako je kladionica odredila 2, a konačan rezultat meča 1-1, to znači da je kombinovani rezultat 2, što je potpuno isto kao i rezultat koji je odredila kladionica. 

U ovom slučaju ćete dobiti svoju opkladu nazad. Da bi se ovo izbeglo, veliki broj kladionica umesto toga postavlja 2.5 umesto 2.

Zaključak

Da biste se kladili na više/manje, sve što treba da uradite je da predvidite da li će kombinovani rezultati biti veći ili manji u odnosu na broj koji je odredio kladioničar. 

Ovo nije tako jednostavno kao obična opklada u kojoj  je cilj da izaberete pobednika. Ne kladite se na jedan tim, već na kombinovani rezultat oba tima.

Čitaj više

Saveti za upravljanje novcem u klađenju
Zašto je Sportsko Klađenje Profitabilnije od Klađenja u Kazinu
Klađenje na Over/Under u tenisu
Klađenje na Over/Under u Rukometu
Klađenje na golove Over/Under fudbal
Klađenje na poene u košarci, najbolje kvote i granice over/under
Kako se kladiti na konačan ishod
Kako pobediti kladionicu pametnim klađenjem

Autor
Dejan Zarić
Diplomirani softverski inženjer, 4 godine zaposlen u ITu. Osam godina aktivnog klađenja i kladioničarskog iskustva
Rejting ovog članka
4/5
1 glas