Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na boks u Srbiji

Saznaj više o najboljim online kladionicama za klađenje na boks u Srbiji

Boks, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za boks

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.5/5
100% Bonusa na prvi depozit do 50.000 dinara
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.3/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 12 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.3/5
Do 200 EUR na prvi depozit!
Kladi sePročitaj recenziju
5
4.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Boks, kao i ostale borilačke veštine, i dalje nije toliko popularan za klađenje. Iz tog razloga, klađenje na boks ne nude sve kladionice na našim prostorima. Fudbal i košarka su daleko više popularniji. Retko ko se odluči da se oproba u klađenju na boks.

Iako je boks kao sport prisutan jako dugo na našim prostorima, ponuda kladionica je izuzetno skromnija kada je u pitanju klađenje na ovu ‘plemenitu veštinu’. Neke od naših kladionica koje imaju u ponudi klađenje na boks su Mozzartbet, Meridianbet i Bet365.

Internet je omogućio da klađenje na boks bude izuzetno dostupno svima. Moguće je kladiti se preko domaćih i stranih kladionica. Samim tim što klađenje na boks nije toliko popularan kao fudbal, moguće je naći i iskoristiti veoma dobre kvote.

Ispratite članak do kraja da biste se upoznali sa sve što treba da znate da biste se kladili na boks.

Šta Treba Znati o Boksu

Broj Rundi

Kada je reč o profesionalnom boksu, većina borbi se sastoji od dvanaest rundi. Količina rundi zaista zavisi od organizacije koja promoviše borbu. Manje značajne borbe ponekad mogu imati deset, osam, šest ili četiri runde.

Što se tiče amaterskog boksa, standardno pravilo je da borbe žena traju četiri runde, a muške tri runde.

Amaterski boks se više fokusira na broj čistih udaraca koje borac zada. Profesionalni boks je više fokusiran na nokaute i moć.

Trajanje Jedne Runde

Svaka runda profesionalnih i amaterskih mečeva traje tri minuta. Runda u ženskoj kategorije traje dva minuta. Između svake runde postoji pauza koja traje jedan minut.

Bodovanje

Sistem bodovanja koji se koristi za profesionalne mečeve je sistem od 10 poena. Svaki sudija u panelu ocenjuje svaku rundu koristeći skalu od 10 poena. Obično se runda završava rezultatom 10-9, a dominantnjii bokser dobija 10 poena.

Ako jedan od boraca bude oboren udarcem tokom runde, izgubiće poen. U slučaju da oba borca budu oborena tokom runde, ovi poeni se međusobno poništavaju.

Ako jedan od boraca potpuno dominira rundu, dobiće 10-8. Oba boksera dobijaju 10 poena ukoliko sudije veruju da je runda bila izjednačena

Ako postoji neki oblik namerne greške poput nelegalnog udarca u ispod pojasa ili udarca glavom, sudija može da oduzme poene. Nenamerne greške prvo će dovesti do upozorenja pre oduzimanja poena.

Postoji nekoliko ključnih varijabli koje sudije gledaju kada procenjuju pobednika date runde. Oni posmatraju efektivnu agresiju, što znači da agresor redovno udara i ne dobija toliko udaraca.

Bokser koji u rundi nametne svoj stil, ali i dobru odbranu, će se smatrati boljim. Naravno, uzimaju se u obziri čisti i snažni udarci.

Težinske Kategorije

Danas postoji puno težinskih kategorija priznatih od strane profesionalnih upravnih tela.

Papir, 46-49 kg
Muva, 49-52 kg
Perolaka, 52-56 kg
Laka, 56-60 kg
Poluvelter, 60-64 kg
Velter, 64-69 kg
Srednja, 69-75 kg
Poluteška, 75-81 kg
Teška, 81-91 kg
Superteška, preko 91 kg

Saveti za Klađenje na Boks

Na prvi pogled, klađenje na nešto novo, novi vid spotskog klađenja, može da deluje zastrašujuće, kao što je slučaj sa svim novim stvarima u životu. Iako tako ne deluje na prvu loptu, klađenje na boks može da bude čak i jednostavnije od klađenja na fudbal ili košarku.

Jedan od razloga zbog kojih je lakše je činjenica da se bore samo dva borca, što znači da morate samo njih da analizirate za razliku od anaiziranja dva tima pri klađenju na fudbal.

Najosnovniji savet je da znate što više o njima kada se kladite na boks. Što više znate, veće su vam šanse da uočite vrednost i napravite pametne opklade. Ako gledate borbu u kojoj je favorit daleko bolji od autsajdera, onda nećete puno profitirati od klađenja na favorita.

U ovom slučaju, možda ćete radije pogledati broj rundi do koje će borba trajati ili način pobede. Bilo bi pametno da pogledate istoriju favorita u prošlosti i da analizirate njegove performanse.

Ovo uključuje gledanje koliko je njegovih mečeva trajalo duže od 9 rundi, u kojoj je rundi obično nokautirao protivnika i najčešći metod pobede. Uradite isto za protivnika. Ako je  prethodno gubio, možete videti u kojim rundama je počeo da posustaje.

Ovo će vam omogućiti da uočite potencijalne prilike za klađenje sa dobrim kvotama.

Boks je izuzetno težak nepredvidiv. To može da bude veoma dobro i loše u isto vreme. Tokom meča, nije retko da se autsajder pokaže kao jači borac.

U sportovima poput košarke i fudbala, velike kvote mogu da vas odbiju jer znate da vam opklada nikada ne bi prošla. Kada je u pitanju boks, te iste velike kvote mogu da vam obezbede ogroman profit

Vi i osoba koja određuje kvote za kladionice imate pristup istim informacijama o borcima.

To nas vraća na ono o čemu smo pisali u gornjem teksu, a to je da treba da dobro analizirate borce i iskorisite greške pri određivanju kvota ako postoje..

Niko neće zaboraviti kada je daleko većI favorit Entoni Džošua doživeo nokaut od strane autsajdera Endi Ruiza. Osobe koje su se kladile na Endija su ostvarile ogroman profit.

Tržišta za Klađenje

Pobednik

Ovo tržište je jedno od najlakših za razumevanje, jednostavno se kladite na borca za kog mislite da će pobediti u borbi, ili da li mislite da će se završiti nerešeno.

Više/Manje

Takođe jedno od popularnijih tržišta u sportskom klađenju. U boksu se ovo odnosi da li će meč imati više ili manje rundi od predviđenog broja.

Pobednik i Tačno Rundi

Kada su u pitanju tržišta klađenja na runde, jednostavno se kladite na to ko mislite da će pobediti u borbi i u kojoj rundi verujete da će pobediti.

Pobednik i Opseg Rundi

Da biste se kladili na ovo tržište, potrebno je da birate pobednika i u kojima rundama mislite da će da odnese pobedu.

Ovo tržište je slično tržištu klađenja na tačan broj runde, međutim u ovom slučaju, runde su raspoređene u grupe od po tri, pri čemu su kvote za svaki izbor niže od klađenja na pojedinačne runde.

Grupno klađenje na rundu omogućava više slobode kada je u pitanju vaš izbor u poređenju sa klađenjem na određenu rundu, jer se ovde kladite na pobedu određenog borca između određenog broja rundi, a ne jedne pojedinačne runde.

Način Pobede

Da bi opklada na ovom tržištu pobedila, moraćete ne samo da utvrdite tačnog pobednika u borbi, već i način na koji mislite da će pobediti. Načini pobede su pobeda nokautom ili sudijskom odlukom.

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na fudbal
Klađenje na odbojku
Klađenje na hokej
Klađenje na Snuker
Specijal klađenje fudba
Klađenje na NFL

  • Koja su najpoznatija tržišta u klađenju na boks?

    Identično kao i MMA. Najpopularnija bokserska tržišta su klađenje na pobednika borbe, klađenje na ukupno rundi (više/manje), zatim možete da kombinujete klađenje na pobednika i ukupno rundi, a možete izabrati i način pobede (nokaut, diskvalifikacija, odluka sudija itd).

  • Koliko traje bokserski meč?

    Profesionalni boks mečevi se sastoje od dvanaest (12) rundi, pri čemu svaka runda traje 3 minuta. Nakon svake odigrane runde igrači imaju odmor od jednog minuta, gde mogu dobiti lekarsku pomoć ili konsultacije sa trenerom. Međutim, nokautom se bokserski meč može završiti u svakom trenutku.

  • Da li se može kladiti tokom borbe u boksu?

    Da bi ste pristupili klađenju tokom borbe u boksu neophodno je da napravite nalog u nekoj od kladionica. Prednost klađenja tokom borbe je u tome što ćete moći da mnogo bolje procenite i izaberete pobednika na pravi način.

Autor
Stella Šakić
SEO Blogger s preko 1000 objavljenih članaka na raznorazne teme. Nisam naišla na temu o kojoj nisam mogla pisati, a online klađenje pokrivam SEO člancima više od 3 godine. Među brojnim prednostima koje donosi suradnja sa mnom, možete očekivati neograničenu kreativnost, raznovrsnost, brzinu učenja i pisanja te fleksibilnost u poslu. Pišem na hrvatskom, bosanskom i engleskom jeziku i navedene jezike također prevodim i lektoriram.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas