150% od vaše prve uplate
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na MMA u Srbiji

Saznajte više o najboljim online kladionicama za klađenje na MMA u Srbiji

mma m, kladionice.tv
Izmenjeno 20 фебруара, 2023
Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% Bonusa na prvi depozit do 50.000 dinara
Kladi sePročitaj recenziju
3
4.3/5
Bonus 15 000 RSD za prvu uplatu na sportsko klađenje
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.3/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
5
4.8/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 12 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
6
5/5
OSVOJI PONUDU DOBRODOŠLICE DO 22.500 RSD!
Kladi sePročitaj recenziju
7
4.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

MMA (Mixed Martial Arts/Pomešane Borilačke Veštine) polako ali sigurno postaje jedan od najpopularnijih borilačkih sportova današnjice. Neki bi čak rekli i da je najpolularniji. Zašto i ne bi bio? MMA kombinuje elemente svakog borilačkog sporta i samim tim je svaki meč drugačiji i interesantan na svoj način.

Sport zvanično postoji od 1993 godine. To je godina odvijanja prvog zvaničnog MMA takmičenja pod organizacijom UFC. Legendarni borac po imenu Rojs Grejski je iskoristio svoje džiu-džice veštine kako bi osigurao pobedu i tako je MMA zaživeo.

Iako sport postoji skoro 30 godina, nije bio ni blizu stepenu popularnosti na kojem je danas.Borci kao što su Konor Mekgregor su imali veliki udeo u popularizaciji ovog sporta širom sveta.

Za razliku od pre par godina, klađenje na MMA danas nudi skoro svaka kladionica. Može da bude jako profitabilno, pogotovu ako dobro analizirate borce na koje želite da se kladite, i jednako zanimljivo kao klađenje na druge sportove.

Osnove Klađenja na MMA

MMA opklade su danas lakše nego ikada ranije. Postoji ogroman broj kladionica koje nude klađenje preko interneta i koje pružaju redovne kvote za sve glavne promocije MMA poput UFC, One, Bellator i KSW.

Novim fanovima možda ovaj oblik sportskog klađenja deluje komplikovano, kao što je normalno da bude za sve novo u životu. To je sve razumljivo. Praćenjem narednih koraka možete da osigurate sebi zabavno i profitabilno klađenje na MMA.

Nađite Kladionicu sa Odgovarajućim Kvotama

Prvi i najvažniji korak ka klađenju na MMA je pronalaženje onlajn kladionice koja daje kvote za sve velike borbe. Kao što smo spomenuli, ima ih i više nego dovoljno. Većina je bezbedna i nudi sjajne kvote za svoje članove.

Povremeno, na određeni meč se postavljaju kvote koje su daleko od onoga što bi trebalo da budu. Ovo je češće u MMA klađenju nego u drugim sportovima.

Uvek je pametno iskoristiti nedostatke u kvotama. Primećivanje da je borac naveden kao veliki autsajder kada bi trebalo da bude favorit može biti jedan od najboljih načina za veliku pobedu. Uvek vodite računa o ovim kvotama i prilikama za klađenje.

Analiza Boraca

Klađenje na sportove poput fudbala i košarke je veoma popularno, sa dobrim razlogom. Sve veći broj fanova počinje da shvata prednosti klađenja na MMA.

Potrebo je analizirati samo dva borca. Samo dva borca su ikada uključena u mečeve, a strategiju klađenja na MMA je lakše formulisati.

Analizirati ceo sportski tim može da bude veoma iscrpljujuće. Analiza samo dva boraca može da bude znatno lakša. Ovo omogućava korisnicima da naprave više opklada i ostvare veći profit.

Uzmite u obzir fizičke atribute boraca, stil borbe, set veština i situaciju u trening kampu. Uzimanje svih ovih stvari u obzir će vam pomoći da odaberete pravog borca.

Objektivno Posmatranje Boraca

Iako je lako da postanete veliki obožavatelj određenih boraca, morate objektivno da pristupite klađenju. Ako želite da uvek budete u plusu onda vam savetujemo da objektivno analizirate borce i kladite na osnovu toga.

Nikada nije pametno kladiti se na ove borce samo zato što ste obožavatelj. Emotivno klađenje je jedna od najčešćih grešaka pri klađenju na MMA.Držite se statistike i istraživanja kada pravite MMA opklade. Ovo podrazumeva klađenje protiv vaših omiljenih boraca.

Izbegavajte Klađenje na Favorita

MMA kvote je teško odrediti. Nije neuobičajeno da favoriti gube tokom velikih MMA događaja. Postoje ljudi koji nisu svesni te činjenice i uvek se klade na favorite.

Ne pravite ovu grešku. Potražite dobre mogućnosti za autsajdere jer postoji veliki broj izuzetnih autsajdera. Imajući to na umu, naravno da je pametno kladite se na favorita ali to ne mora uvek da bude tačno.

Uzećemo za primer meč između Konora Mekgregora i Hose Alda. Aldo je bio veliki favorit koji nije zadnjih 10 godina izgubio meč sve dok ga Mekgregor nije nokautirao u prvoj rundi. Ovo je samo jedan od mnogih primera.

Popularna Tržišta za MMA

MMA borbe  mogu da se završe na različite načine. Uzevši to u obzir, postoji i par popularnih tržišta na koje bi mogli da se kladite.

Odlična je ideja da se fokusirate na stil borca kada smišljate svoje opklade. Najčešće opklade su na to da li će se borba završiti nokautom, submisijom ili odlukom.

Poznavanje načina na koji borac završava borbe će značajno povećati vaše šanse za pobedu u jednoj od ovih opklada.

Veliki broj sportskih kladioničara je upoznat sa klađenjem na više/manje. U MMA, ovaj oblik klađenja funkcioniše malo drugačije nego kod drugih sportova. Ova vrsta klađenja se vrti oko toga da li će borba proći kroz određeno vreme ili drugim rečima, doći do određene runde.

Jedna od najbolja strategija klađenja na veće/manje je gledanje broja završnica koje borci imaju u svom rekordu.

Ako primetite da dva borca imaju običaj da pobeđuju svoje protivnike pre poslednjeg zvona, možda bi bilo vredno uzeti manje. Ako vidite borbu u kojoj učestvuju dva borca poznata koja su poznata po tome da idu na odluku sudija, možda ćete želeti da se kladite na više.

Za Kraj

MMA je relativno ‘nov’ sport koji tek treba da dostigne vrhunac svoje popularnosti širom sveta i vrhunac u klađenju. Nesumnjivo je da će veoma brzo svi krenuti da se klade na MMA.

Uzevši u obzir da se još uvek formira MMA zajednica za  klađenje, to otvara dosta prilike za ljude da iskoriste odredjene nedostake u vezi klađenja koje idu sa ‘mladim’ sportom kao što je MMA.

Čitaj više

Klađenje na Boks
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na fudbal
Klađenje na odbojku
Klađenje na hokej
Klađenje na Snuker
Specijal klađenje fudbal

Autor
Dejan Zarić
Diplomirani softverski inženjer, 4 godine zaposlen u ITu. Osam godina aktivnog klađenja i kladioničarskog iskustva
Rejting ovog članka
4/5
1 glas
 • Koja je najpoznatija organizacija u MMA?

  Bez ikakve dileme, najpopularnija organizacija u MMA je “Ultimate Fighting Championship” skraćeno poznatiji kao UFC. Sedište organizacije mešovitih borilačkih veština se nalazi u američkom gradu Las Vegasu.

 • Koja su najpoznatija tržišta u klađenju na MMA?

  Kada je u pitanju klađenje na MMA, od najpopularnijih tržišta možemo izdvojiti:

  Pobednika meča - Kladite se koji će borac pobediti u borbi;
  Ukupno rundi - Procenite da li će biti više ili manje rundi od zadate granice;
  Metod pobede - Možete se kladiti na koji način će se završiti borba: nokautom ili sudijskom odlukom.

 • Da li postoji mogućnost klađenja tokom borbe u MMA?

  Tradicionalan način “pre meča” nike jedini način klađenja u MMA, jer ćete u većini kladionica pronaći i klađenje tokom borbe, što je veoma interesantno. Ako ste ljubitelji borilačkih sportova i ako volite da gledate borbe uživo, klađenje na isti će vam biti još atraktivnije.