Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi se

Najbolje kladionice za klađenje na odbojku u Srbiji

Saznajte više o najboljim online kladionicama za klađenje na odbojku u Srbiji

odbojka, kladionice.tv

Spisak najboljih kladionica za odbojku

Rang Kladionica Rating Bonus Uzmi bonus
1
5/5
Osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100.000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
2
4.5/5
100% Bonusa na prvi depozit do 50.000 dinara
Kladi sePročitaj recenziju
3
5/5
OSVOJI PONUDU DOBRODOŠLICE DO 22.500 RSD!
Kladi sePročitaj recenziju
4
4.3/5
Bonus dobrodošlice na prvu uplatu do 11 000 RSD
Kladi sePročitaj recenziju
5
4.8/5
100% Bonus na max 25 EUR prvog depozita
Kladi sePročitaj recenziju

Odbojka je jedan od srednje popularnih sportova kada je u pitanju klađenje sa malom tendencijom pada zbog nekih drugih sportova čija popularnost raste poslednjih godina, međutim još uvek je ponuda dosta raznovrsna i mogu se često pronaći vrlo dobre opklade. Definitivno mnogo se više ljudi sa Balkana i iz Srbije pogotovo, kladi na odbojku kada su u pitanju nacionalni timovi nego klubovi jer se tada odigravaju velika takmičenja kao Olimpijske Igre, Svetska Prvenstva, Evropska Prvenstva i efekat gledanja i navijanja prouzrokuje veću želju za klađenjem na takve događaje.

Odbojka je na području Srbije popularnija nego u ostalim državama Balkana zbog dosta uspeha nacionalnog tima Srbije u poslednjih 25 godina. Naravno iza je fudbala, košarke i tenisa ali sa vaterpolom i rukometom je rame uz rame. Sve naše kladionice imaju u ponudi klađenje na pobednika meča, pobednika seta, broj poena ukupno, tačan rezultat u setovima i evropski hendikep za setove, a negde i poene.

Mnogo više o svemu ovome biće reči u nastavku teksta, kao i šta trebate osnovno da znate o odbojci kao sportu, o finesama na koje treba da se obazirete kada je u pitanju klađenje na ovaj sport, postoji li šansa da se kreira neka prednost nad kladionicama i dugoročni dobitak, koji su statistički podaci bitni i tako dalje.

Šta treba znati o Odbojci

Kratka istorija i način igranja

Vilijam Morgan iz SAD se vodi kao stvoritelj odbojke krajem 19. veka. Na ideju ovog sporta došao je kada su se njegove grupe na fizičkom vaspitanju i časovima koje je držao uvećavale. Trebao mu je sport za koji ne treba puno rekvizita a teren za badminton je bio prazan. Morala se samo naručiti specijalna lopta i prebacivanje preko mreže sa ciljem da lopta ne padne u teren postalo je naširoko poznato i prihvaćeno. Svetska odbojkaška federacija FIVB nastala je ubrzo nakon 2. Svetskog rata, 1946. Godine a bivša Jugoslavija je bila jedna od 14 zemalja osnivača. U nastavku biće objašnjena sva bitna pravila po FIVB u ovom trenutku.

Trajanje meča

Meč teoretski može trajati i pola sata ali i nekoliko sati. Na vreme trajanja meča utiče koliko setova će se igrati, tri, četiri ili pet. Takođe, koliko poena ima po setovima ali i to da li je bilo dosta dugih razmena jer je lopta dugo bila u samoj igri. Poslednja stavka su i eventualni duži prekidi zbog tehničkih poteškoća ili protesta igrača kao i traženja video čelendža i regularnih i traženih tajm auta.

Osnovna pravila

Odbojka je timski sport bez kontakta i svaki tim u polju ima 6 igrača koji su jedni nasuprot drugima a razdvaja ih mreža duga 9.5 metara. Teren je dimenzija 18x9 metara. Visina mreže je 243 cm za muškarce i 223 cm za žene. U svakom timskom polju na 3 metara od mreže je linija koja razdvaja zonu napada i zonu odbrane. Prostor za serviranje koje označava početak poena nalazi se iza zadnje linije i igrač celu zonu iza te linije može nesmetano koristiti za servis u polje protivnika. Ekipa sme dodirnuti loptu 3 puta pre nego što je prosledi u polje protivnika. Jedan igrač ne sme dva puta uzastopno dodirnuti loptu osim ako je prethodno nije dodirnuo u bloku. Blok se ne računa u 3 dodira lopte tako da je zajedno sa blokom moguće i 4 puta dodirnuti loptu. Lopta je u igri sve dok ne padne u polje, udari u neki objekat sa strane ili neko od igrača ne napravi grešku (nepravilan dodir lopte, prestup, dodirivanje mreže) U svakom timu postoji tehničar (Igrač koji je najbliži mreži i razigrava poentere), korektor (koji služi za napad i smeč u polje rivals), srednji bloker (koji je tu najviše za napade po sredini i blokiranje protivnika, primač (onaj igrač koji prima servis protivnika ali i napada iz poslednje linije, kao i libero (koji je tu samo za odbranu i prijem i ne napada u polje protivnika a takođe i ne servira.

Način poentiranja i bodovanje

Mečevi se igraju na 3 dobijena seta po 25 poena, a ukoliko je u jednom setu rezultat 24-24 onda se igra sve dok jedan tim ne napravi dva poena razlike. Za razliku od prva 4 seta koja se igraju do 25 ukoliko je nakon završetka 4. Seta rezultat 2-2, poslednji set taj brejk, se igra do 15 dobijenih poena. Poen u odbojci se može dobiti na mnogo načina. Direktan poen napadom u polje protivnika, iz servisa, iz smeča, kuvanjem iz druge lopte, blokom, greškom rivala, slanjem lopte u aut ili tehničke greške kao što su pecanje u mrežu ili prestup.

Tržišta za klađenje na odbojku

Pobednik

Kao i u tenisu, ali i određenim tržištima na košarku kada je u pitanju krajnji pobednik ovde je moguće kladiti se samo na pobedu jednog ili drugog tima. Nema remija na kraju. Igra se sve dok jedan tim ne pobedi. Većina naših kladionica postavlja kvote 1,85-1,85 ukoliko su u pitanju dva tima iste snage. Ako uspete da nađete veće kvote od ovoga to je dodatni plus, svakako.

Hendikep klađenje

Neke kladionice poput Mozzart na primer, daju u ponudi klađenje na hendikep setova i poena. Ukoliko se kladite na setove često možete naći i evropski hendikep, recimo -1 Ako migrate na favorita da pobedi sa ovim hendikepom moraće da dobije 3-0 ili 3-1 u setovima. 3-2 bi značilo EH X dok bi pobeda gostiju bila EH 2. Na poene je mnogo češći Azijski hendikep pa njega možete pronaći za ukupan rezultat poena u samom meču ali i Azijski hendikep za pojedine setove. Na primer Modena-Peruđa prvi set -4,5. Domaćin će morati da pobedi većim rezultatom od 4 poena razlike. Ukoliko bude 25-21 ili manja razlika gostujući tim dobija sa hendikepom

Over/Under klađenje na broj poena

Ovo je vrlo popularan market kada su u pitanju svi sportovi, pa i odbojka. Kladite se na ukupan broj poena na celom meču ili 1. Setu. Dok je u toku meč na uživo klađenju možete da nađete over/under za set koji se igra u tom trenutku. Margina zavisi od odnosa snage između timova. Kada je velika razlika između ekpa ona je naravno manja. Ukoliko je margina za jedan set na primer 45,5 poena a kladite se na OVER trebaće vam rezultat 25-21 i veći na kraju seta.

Tačan rezultat

Ovo je još jedna dobro poznata opklada i najsličnija klađenju u tenisu na Grand Slam turnirima. Kladite se na tačan rezultat u setovima. Postoji 3 tačna ishoda ali i 6 kombinacija ukoliko se uključe oba tima. 3-0, 3-1 ili 3-2 pobeda jednog od timova.

Saveti za klađenje na odbojku

Poslednjih godina odbojka je postala znatno brža i atraktivnija. Uglavnom su u prednosti timovi koji imaju igrače koji snažno serviraju pa se dolazi i do još jednog bitnog elements a to je prijem servisa i igra u polju. Statistika koju vode asistenti trenera i koje često možete videti sa strane kako unose nešto u svoje laptop uređaje može se preneti i na klađenje i biranje pobednika i over/under selekcija. U suštini sprovodi se detaljna analiza toga koje je najefikasnije oružje u svom timu ali i najveće slabosti protivnika. U odbojci nema previše prostora za improvizaciju, setovi su dugi i u velikom broju slučajeva favoriti dobijaju. Autsajderi uglavnom uspevaju dobro da se drže u prvom setu i tada skupo prodaju kožu. Kada razlika ode na više od 5-6 poena uglavnom su setovi gotovi i ekipe koje gube već razmišljaju o novom setu.

Ovo su samo neke nijanse koje mogu da vam pomognu kako da razmišljate kada je klađenje na odbojkaške mečeve u pitanju. Uglavno mnoge kladionice poput MaxBet, AdmiralBet, Soccer, BalkanBet drže margine i kvote na pobednike mečeva na vrlo sličnom rastojanju pa i nije baš lako pronaći value u odbojci tako da praćene određenih sajtova o odsustvima igrača i eventualnim propuštanjima mečeva može dosta da pomogne. Kao i u košarci i ovde jedan ili dva igrača u timu mogu da budu presudni, tako da odsustvo nekog dobrog korektora na primer može značajno da poremeti odnos snaga timova. Stoga, prava informacija u pravo vreme može biti presudna za dobitnu opkladu.

Čitaj više

Klađenje na MMA
Klađenje na Boks
Klađenje na Košarku
Klađenje na Tenis
Klađenje na Rukomet
Klađenje na CS:GO
Klađenje na fudbal
Klađenje na hokej
Klađenje na Snuker
Specijal klađenje fudbal
Klađenje na NFL

FAQ. Najbolje kladionice za odbojku
  • Koliko poena je potrebno za osvajanje seta u odbojci?

    Da bi osvojio set u odbojci, tim mora da postigne 25 poena uz minimalno vođstvo od dva poena. Jednostavno je, ako tim postigne 25 poena, ali nema prednost od dva poena, onda se meč nastavlja sve dok jedan tim ne pobedi sa dva poena razlike. Često možete videti kako se neki setovi završavaju sa rezultatima - 26:24, 27:25, 28:26, 29:27 itd.

  • Šta znači Više/Manje od 180,5 poena u odbojci?

    Odbojkaški mečevi se mogu završiti u najmanje tri, a najviše pet setova. Na primer; kladite se da će ukupan zbir poena oba tima biti manji od ponuđene granice. Dakle, morate sabrati sve poene koje su oba tima osvojila tokom svakog seta. Da bi vaša opklada bila dobitna, ukupan broj poena na meču bi trebalo biti manji od postavljene granice - makar u ovom slučaju.

  • Koja je najbolja onlajn kladionica za klađenje na odbojku?

    Može se slobodno reći da je Meridianbet najbolja onlajn kladionica za klađenje na odbojku. Uprkos tome što odbojka ne spada među najpopularnije sportove, Meridianbet nudi svojim korisnicima pristup velikom broju tržišta sa veoma dobrim kvotama. Štaviše, pokriva sve glavne odbojkaške turnire, a i turnire koji su manje poznati.

Autor
Stella Šakić
SEO Blogger s preko 1000 objavljenih članaka na raznorazne teme. Nisam naišla na temu o kojoj nisam mogla pisati, a online klađenje pokrivam SEO člancima više od 3 godine. Među brojnim prednostima koje donosi suradnja sa mnom, možete očekivati neograničenu kreativnost, raznovrsnost, brzinu učenja i pisanja te fleksibilnost u poslu. Pišem na hrvatskom, bosanskom i engleskom jeziku i navedene jezike također prevodim i lektoriram.
Rejting ovog članka
5/5
1 glas